• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Een nieuwe aflevering van Floertube! In deze video vertelt Guido over de drie verschillende structuren van laminaat en PVC vloeren. Maar wat betekenen de verschillende structuren in vloeren en welke voordelen zijn er? Bekijk de video hier!

De drie structuren van laminaat en PVC vloeren

Alle soorten laminaat- en PVC vloeren zijn afgewerkt met een bepaalde structuur. De structuur op de vloer bepaald onder andere het uiterlijk en benadrukt hoe realistisch een vloer eruit ziet. Vloeren kunnen een vlakke structuur hebben, een voelbare structuur en als laatste kunnen ze ook afgewerkt zijn met een 3D structuur. De laatste wordt ook wel ‘Register Embossed’ genoemd. Zoek je een laminaat of PVC vloer met een realistische houtlook? Of juist een vloer met weinig structuur? Dan is het belangrijk dat jij weet welke verschillende structuren er zijn, wat de verschillen zijn en waarom je juist voor een bepaalde structuur kunt kiezen. Bij Floer hebben we drie verschillende structuren: egaal, voelbaar en met register embossing, ook wel 3D structuur genoemd. We leggen graag elke structuur aan je uit!

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-Vloer-Sfeer-visgraat-laminaat-vloerverwarming

Egaal en vlak

Een vloer met een vlakke structuur heeft geen voelbare structuur in de toplaag. Deze vloeren zijn daardoor compleet vlak en egaal. De Visgraat Laminaat vloer met een nagenoeg vlakke toplaag die Guido laat zien in de video, is de kleur Mat Wit Eiken. Wist je dat een standaard parketplank ook een vlakke, egale toplaag heeft? Om de houtstructuur te voelen in een eiken parket plank moet deze eerst (licht) geborsteld worden. Deze structuur komt niet heel veel voor en wordt het minst gekozen.

Voelbaar te voelen!

Vloeren met een voelbare structuur hebben een lichte structuur in de toplaag. Het verschil met de register embossing structuur? Een voelbare structuur loopt niet gelijk met het zichtbare houtpatroon in de vloer. Wat is het voordeel van een vloer met voelbare structuur? Laminaat vloeren en PVC vloeren met een voelbare structuur hebben een realistischer houtpatroon wat ook ‘echter’ aanvoelt wanneer je met blote voeten/sokken over de vloer loopt! Dit voelbare hout patroon wordt bovendien nog eens extra zichtbaar met lichtinval op de vloer. De meeste vloeren zijn afgewerkt met een voelbare structuur. Dit benadrukt het houtpatroon in de vloerdelen.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Floer-Akupanel-XL-Wandpanelen-Onbehandeld-Eiken-klantfoto-2-de-interieurtrends-van-2023
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Benieuwd naar een vloer met een voelbare structuur? Bekijk hier het Walvisgraat PVC in de kleur Orka Onbehandeld. Deze populaire vloer is afgewerkt met deze populaire structuur. Hierdoor oogt een walvisgraat vloer extra realistisch.

Wist je dat?

Wist je dat de betonlook PVC tegels ook voorzien zijn van een voelbare structuur? Je zou het misschien niet meteen geloven maar deze vloeren zijn ook afgewerkt met een stoere betonlook structuur! Een PVC tegel krijgt hierdoor een nog realistischer stenen uiterlijk.

Floer-Walvisgraat-PVC-Cetus-Creme-product-detail
Floer Walvisgraat PVC – Cetus Creme

3D structuur / Register Embossing

Kan het nog realistischer? Maar natuurlijk! Er zijn ook laminaat en PVC vloeren beschikbaar met een zogenaamde 3D structuur. Naast dat deze structuur voelbaar is in de toplaag, loopt deze ook nog eens exact gelijk met de structuur van het design op de plank. Echter wordt het niet! Hier zie je dan ook dat de structuur vaak nog grover en dieper in de toplaag is verwerkt. Daardoor voel je deze Register Embossing nog beter wanneer je over de vloer loopt. Ook bij deze 3D structuur wordt de geloofwaardigheid van bijvoorbeeld een laminaat of Visgraat PVC vloer nog eens versterkt bij lichtinval van buiten. Niemand zal nog zien dat het geen echte parketvloer betreft!

Meer weetjes

Wist je dat de meeste PVC vloeren zoals Click PVC zijn afgewerkt met een voelbare structuur? Maar er zijn ook vloeren met een 3D structuur. Ontdek het verschil tussen de structuren door verschillende proefstalen aan te vragen en het zelfs te ervaren.

Nog een aflevering van FloerTube kijken? Kijk gauw verder en leer alles over Floeren.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen