• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
floer 900x900

Naast het aanbieden van unieke vloeren collecties heeft Floer nog een aantal belangrijke kernwaarden. We leggen namelijk graag extra focus op hoge kwaliteit en een zo duurzaam mogelijk product en bedrijfsproces. Dit doen we door een aantal zaken net even anders te doen. Samen met onze klanten en leveranciers zorgen we ervoor dat het hele proces zo duurzaam mogelijk verloopt. We vertellen je op deze pagina wat we precies doen om ons steentje bij te dragen aan een gezond milieu voor een betere toekomst.

Onze certificaten en keurmerken?
floerprullenbak

Floer doet wél mee!

Bij Floer dragen we graag een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Één van de dingen die wij allemaal op dagelijkse basis doen is natuurlijk het weggooien van afval. Hoe wij hierbij helpen? In onze loods staan grote containers om het afval te scheiden, maar dit vinden we niet meer dan normaal. Daarom doen wij graag iets extra’s om bij te dragen aan een goed milieu!

Onze certificaten en keurmerken?
Trees-for-All-logo

Officieel Trees for All partner

Bij Floer maken we graag impact. Niet alleen op onze klanten, maar ook op de wereld! Na jarenlang CO2-partner te zijn, wilden we de lat nog een stukje groener maken. Floer is daarom trots om officieel Trees for All bomenpartner te zijn! Door deze samenwerking dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Bovendien worden er jaarlijks dankzij dit partnerschap honderden extra bomen geplant, in Nederland maar ook in het buitenland zoals Mexico, Costa Rica en Borneo. Zo compenseren we onze CO2 uitstoot en dragen we nog meer bij aan een groenere wereld. Deze samenwerking staat bij Floer hoog in het vaandel, want wij houden van hout!

Onze certificaten en keurmerken?

TV meubel

Gemaakt van eiken houten vloerdelen

floerblad-duurzaam-wonen

Recycle mee met Floer

Bij Floer zijn we helemaal voor het hergebruiken van oude of overgebleven materialen. Mocht het voorkomen dat je vloerdelen overhoudt, gooi ze dan zeker niet bij het grofvuil! Je kunt namelijk allerlei verschillende leuke dingen mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een TV meubel of een koffietafel gemaakt van oude eiken parket vloerdelen?

In de fotoseries op deze pagina zie je een aantal voorbeelden van meubels gemaakt van oude eiken houten vloerdelen. Met wat overgebleven vloerdelen en een flinke dosis creativiteit kun je jezelf dus omtoveren tot ware interieurontwerper! Heb jij jouw innerlijke binnenhuisarchitect aan het werk gezet en wil je het resultaat graag met ons delen? Stuur ons dan een foto of video of tag ons in jouw post op een van de socials!

floer-duurzaam

CO2 compensatie en een kantoor vol gerecyclede meubels

Alle proefmonsters die wij verzenden worden verpakt in gerecyclede kartonnen verpakkingen. We bieden onze klanten tevens de mogelijkheid om CO2 te compenseren bij het bestellen van orders en proefmonsters. Dit totaal wordt aan het einde van het jaar aangevuld en gedoneerd aan de organisatie Trees For All. Deze organisatie gebruikt het geld van de donatie om bomen te planten in één van haar gecertificeerde projecten in het buitenland.

Het interieur van het Floer kantoor bestaat tevens voor een groot deel uit hergebruikt afval. Zo proberen we aan de voor- en achterkant zo veel mogelijk met de duurzaamheid van onze bedrijfsvoering bezig te zijn!

Koffietafel

Gemaakt van eiken houten vloerdelen

floer-spierbal

Floeren met een hoge gebruiksklasse

Wil je graag een vloer die extra lang meegaat? Dan hoef je niet verder te zoeken! De Floeren uit het assortiment zijn namelijk voorzien van een hoge gebruiksklasse die ervoor zorgt dat de vloeren extra lang meegaan. Zo zijn alle laminaat en PVC vloeren voorzien van een AC 4, AC 5 of AC 6 gebruiksklasse. Een AC 4 gebruiksklasse geeft aan dat de vloeren geschikt zijn voor intensief huishoudelijk of normaal commercieel gebruik.

Vloeren die voorzien zijn van een AC 5 of AC 6 gebruiksklasse zijn geschikt voor zowel intensief huishoudelijk als intensief commercieel gebruik. Door deze hoge gebruiksklasse gaan de vloeren in beide gevallen een stuk langer mee dan andere vloeren. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, want die duurzaamheid moet hooooog!

floer-boon

PVC geproduceerd uit olie van sojabonen

Bij het produceren van alle Tegel PVC, Bossen PVC en een aantal Dorpen PVC vloeren wordt gebruik gemaakt van een weekmaker uit de olie van sojabonen. Dit zorgt ervoor dat de vloeren ‘ftalaatvrij’ zijn. Deze plantaardige weekmaker wordt ook gebruikt in de levensmiddelen industrie. Het resultaat van het gebruik van deze olie is dat de vloer geleverd wordt met de best mogelijke en meest gezonde eigenschappen, om vervolgens ‘zorgeloos’ bij jou in huis te liggen.

Met het ecologische voordeel dat deze vloer met zich meebrengt kun jij gezond wonen een onderdeel van jouw leven maken. De vloeren zijn tevens voorzien van een A+ / DIBT emissielabel, waarmee we aantonen dat deze vloeren de laagst mogelijke uitstoot hebben tijdens het verwerken.

Ontvangstbalie

Gemaakt van eiken houten vloerdelen

floer-boom

Duurzame Akupanel wandpanelen

De Floer Akupanel wandpanelen worden geproduceerd uit duurzaam bosbeheer. Bij deze duurzame manier wordt er rekening gehouden met alle economische, sociale en ecologische aspecten die bij bosbeheer horen. Deze aspecten houden onder andere rekening met het behoud van biodiversiteit, arbeidsomstandigheden van werknemers en het belang van omwonenden.

Naast dat het hout is geproduceerd uit duurzame bosbouw zitten er nog meer duurzame voordelen aan de wandpanelen. Het akoestische vilt aan de achterkant van de panelen is namelijk voor minimaal 50% geproduceerd uit gerecyclede PET-flessen. Ben je dus op zoek naar een akoestische oplossing? Met een Floer Akupanel wandpaneel doe je dit op een duurzame manier.

Floer-Hybride-Hout-logo-roze-paars

Verantwoord Hybride Hout

Wist je dat houten vloeren ook duurzaam kunnen zijn? Bij het ontwikkelen en produceren van Hybride Hout vloeren wordt 10 keer minder eiken hout gebruikt dan bij standaard eiken parket vloeren. De rest van de Hybride Houten vloer bestaat uit HDF van de hoogste kwaliteit, dat wordt geproduceerd door het persen van gerecyclede houtsnippers.

Deze hergebruikte houtsnippers worden vervolgens gemengd met Wood Powder. Bij deze bijzondere technologie wordt enkel hitte gecombineerd met houtpoeder en wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Door de Wood Powder technologie toe te passen op hybride vloeren ontstaat er een extreem drukvast, solide en krachtige vloer. Dat maakt deze buitengewone collectie vloeren uniek en duurzaam.

Alle certificeringen op een rijtje

Onze producten zijn voorzien van verschillende certificeringen en daar zijn we best trots op. Hieronder vind je een overzicht van alle certificeringen en keurmerken waarvan Floer producten zijn voorzien. Het is tevens niet zo dat alle vloeren zijn voorzien van alle onderstaande keurmerken. Zo moet een PVC vloer aan andere eisen voldoen dan een eiken parket vloer. Op de productpagina’s van de vloeren lees je precies van welk keurmerk ze voorzien zijn.

 

der-blaue-engel-keurmerkDer Blaue Engel: Duits keurmerk van overheidsinstituut RAL dat aangeeft wanneer een bepaald product minder belastend is voor het milieu dan soortgelijke producten. Het label bestaat sinds 1978 en is het oudste milieukeurmerk ter wereld en is vergelijkbaar met de Nederlandse Mileukeur.

 

 

 

floorscore-keurmerkFloorscore: De FloorScore is een certificaat dat wordt toegekend aan harde vloerbekleding op basis van de bijdrage aan de binnenluchtkwaliteit. De norm is ontwikkeld door het Scientific Certification System en het Resilient Floor Covering Institute. Beide zijn toonaangevende brancheorganisaties die werken met veel groene bouwprogramma’s.

 

 

 

reach-keurmerkREACH: Europees keurmerk omtrent de productie en handel van chemische stoffen. Alle landen in de Europese Unie dienen zich aan dit voorschrift te houden. Het keurmerk wordt ook vaak toegekend aan kinderspeelgoed. Vandaar dat je wel eens voorbij hoort komen dat vloeren van Floer ‘net zo veilig zijn als kinderspeelgoed’.

 

 

emissions-dans-lair-interieur-keurmerkÉmissions dans l’air intérieur: Dit is een Frans label dat emissieklassen toekent aan producten. Emissielabel A+ is de klasse voor producten met de laagste emissie uitstoot. Het label is verankerd in de Franse wetgeving en wordt tevens beheerd door de Franse overheid die eveneens instaat voor de controle.

 

dibt-keurmerkDIBt: Het DIBt is het Duits Instituut voor Bouwtechniek. Dit instituut houdt zich over het algemeen bezig met emissiewaarden en reikt op basis hiervan het keurmerk uit. Dankzij het instituut worden goedkeuringen en vergunningen uitgegeven zodat de veiligheid en ontwikkeling van nieuwe bouwprojecten gewaarborgd kan worden.

 

 

eco-INSTITUT-logo eco-INSTITUT: Het Duitse eco-INSTITUT test verschillende bouwmaterialen en meubilair op emissie en uitstoot. In Köln werkt het laboratorium met meer dan 85 testkamers waarin producten aan de hand van nationale en internationale eisen worden gekeurd. Het instituut heeft meer dan 25 jaar ervaring in het testen van gevaarlijke materialen.

 

 

 

eurofins-indoor-air-comfort

Eurofins Indoor Air Comfort Gold: Het Indoor Air Comfort Gold keurmerk van Eurofins geeft aan dat een product voldoet aan richtlijnen rondom lage uitstoot van vluchtige stoffen binnenshuis. Mocht je dus een product tegenkomen met dit keurmerk, dan ben je ervan verzekerd dat het product geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

 

 

 

greenguard-logoGreenguard Gold: Producten die zijn voorzien van het Greenguard Gold keurmerk voldoen aan strenge eisen omtrent chemische emissies. Door deze eisen wordt de blootstelling aan chemische stoffen binnenshuis verminderd. Het in 2001 opgerichte instituut houdt zich voornamelijk bezig met het verbeteren van menselijke gezondheid en de kwaliteit van leven.

 

 

 

EPD-certificaat-keurmerk-logoEPD: Het Environmental Product Declaration keurmerk toont aan dat de vloeren die zijn voorzien van dit keurmerk voldoen aan de richtlijnen voor lage emissies van vluchtige organische stoffen, de levensduur en de impact op gezondheid van de mens. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op strenge milieunormen voor de desbetreffende producten. Je kunt dus met een gerust hart en zonder zorgen genieten van de vloeren die het EPD certificaat bevatten.