• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~5 minuten

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Ik kon haast niet wachten, want: de woontrends van 2020! Ik heb me de afgelopen maanden er op voorbereid. Las ongeveer elk artikel dat hierover verscheen, hield een aantal leuke interieur bloggers in de gaten, ging naar beurzen en snuffelde in winkels. Ben jij ook benieuwd? En wil je er alles over weten? Lees dan vooral verder en laat je inspireren.

De kleuren van 2020

Kleuren in je interieur zijn allesbepalend. Af en toe afwisselen kan je woning een hele andere sfeer geven. Ik houd ervan om soms te wisselen en daardoor voor een andere sfeer in huis te zorgen. Ik koos in het najaar voor donkergroene verf voor de accentmuur. Mijn urban jungle zorgt ervoor dat de kleur in mijn woonkamer overal terugkomt. In 2019 zag ik veel donkere tinten langs komen. Zoals donkergroen, okergeel, matzwart, donkerblauw, bordeaux rood. Deze kleuren blijven, maar dit jaar gaan we deze kleuren combineren met een lichte kleur!

Floer ComfyClick Visgraat PVC Waal Cognacbruin woontrends 2020
Floer Visgraat Click PVC – Waal Cognacbruin

Muren niet helemaal, maar alleen een gedeelte verven is nog steeds ‘in’. Hierdoor kan je een leuk effect creëren. Verf bijvoorbeeld de muur tot de helft of kies voor een groot vierkant en rondom in een andere kleur. Dé kleur van 2020 is een licht groene droom. We gaan dus nog even door met de groene hype & ik houd ervan! Of durf donker! Een zwarte muur, een donkere bank of een matzwarte keuken zijn helemaal trendy. Ben je op zoek naar een eyecatcher? Durf dan een donkere vloer!

Doe lekker duurzaam!

De afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden: duurzaam zijn. Duurzaamheid blijft ook in 2020 een trend. Ook voor in jouw interieur! Het hergebruiken van meubels en het gebruiken van duurzame materialen (kies groen!) blijft belangrijk. Kies niet voor massaproductie, maar geef meer aandacht voor het milieu. Dit houdt in dat je kiest voor producten die zo min mogelijk schadelijk zijn voor het milieu of met een langere levensduur. Duurzaam bezig zijn is hot, het is goed voor de centen én goed voor het milieu dus wat wil je nog meer? De trend wordt nog groter in 2020.

Groen, milieuvriendelijk, recycle, duurzaam en zuinig zijn dé key woorden van 2020! Wat kan je doen?

Loop een keer langs de kringloopwinkel. Gebruik energiezuinige (elektrische) apparaten. Kies voor duurzame materialen die milieubewust zijn. Goed voor natuur, mens, dier én voor jouw portemonnee! De duurzame trend trekt zich ook door in technologische ontwikkelingen. Hierdoor kan jouw woning zo handig en efficiënt mogelijk worden gemaakt. Laat zonnepanelen plaatsen, gebruik lampen die automatisch aan en uit gaan of een kies voor een slimme thermostaat. Alles om zo duurzaam mogelijk te zijn én je woongemak groter te maken!

Welke materialen zijn hip in 2020

Floer Eiken Visgraat Parket Vloeren Verouderd Wit Geolied Sfeer woontrends 2020
Floer Visgraat Parket Rustiek Eiken – Verouderd & Wit Geolied

De meubels en accessoires die hip zijn in de woontrends van 2020 zullen van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Zoals leer, hout, riet en bamboe. Dit komt ook door de duurzaamheid trend. Dus breng de natuur naar binnen. In een industrieel interieur of een urban jungle interieur zie je de accessoires al veel voorkomen. Maar natuurlijke materialen worden nog meer gebruikt bij een Scandinavisch interieur!

Ook metalen worden dit jaar veel gezien. Goud, zilver of in een mat zwarte look. De variatie mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals onder de eettafel, een decoratieve lamp van metaal of zoals een spiegelframe.

Kies voor functioneel

Functioneel is hot! De vraag groeit naar meubels die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor een hoge open kast als roomdivider en die van beide kanten te gebruiken is. Kies voor een salontafel waar je ook je plaids in kan bewaren. Of maak gebruik van de hoogte, door planken van boven naar beneden te plaatsen.

Planten en bloemen

In elk interieur zie ik het voorbij komen: het gebruik van planten en bloemen. Niet alleen in een urban jungle zijn de groene, groeiende accessoires essentieel voor je inrichting, maar in elke stijl speelt het een rol. Kies voor groen! Struin de winkels af op zoek naar de leukste plantjes. Heb je niet zulke groene vingers en vergaat elke plant in huis al snel? Kies dan voor plantjes die weinig weinig verzorging nodig hebben. Ben je geen liefhebber van al dat groen? Een behang met planten of bloemen is ook helemaal hot!

Kies Groen
Als kleur, duurzaamheid én groeiend groen!
Of op de muur..

Floer Visgraat laminaat natuur eiken bloemen behang woontrends 2020
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Ik kan wel zeggen dat hét keywoord binnen de woontrends van 2020 ‘Natuur’ is. Natuurlijke materialen, de natuur in huis (kom op met de groene vingers), natuur op de muren en duurzaamheid! Alle interieur ontwikkelingen van dit jaar hebben ermee te maken. Nu ik je alles heb verteld over de woontrends van 2020 duik ik snel in mijn volgende onderzoek: hoe krijg je een prachtige landelijke interieur.

Meer Floor? Je kan haar blog tegen elk einde van de maand verwachten. Meer weten over de vloertrends van 2020? Meer interieur inspiratie nodig? Volg de blogs van Floer en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Bekijk de Floer collectie!

In het assortiment vind je talloze vloeren om te gebruiken in combinatie met de woontrends van 2020. Bekijk bijvoorbeeld laminaat vloeren of PVC vloeren. PVC vloeren zijn 100% waterbestendig en verkrijgbaar in onder andere Klik PVC, Plak PVC, PVC tegel en breed PVC.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen