• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~6 minuten

4 tips voor een vloer in kleine ruimtes

Groots wonen, wie droomt er niet van? Maar vergeet niet: klein is ook fijn! Kleine ruimtes kunnen snel gezellig en knus worden gemaakt, but don’t overdo it. Teveel spullen laten een kleine ruimte al snel rommelig ogen, en dit is ab-so-luut niet wat je wil. Met behulp van een slimme inrichting houd je de kleine ruimte opgeruimd en tegelijkertijd stijlvol. Ben jij van plan om een kleine ruimte in te richten, of ben je simpelweg benieuwd naar handige tips and tricks om jouw ruimte efficiënt in te richten? Dan ben je aan het juiste adres: hier lees je namelijk Floer’s 4 tips voor kleine ruimtes!

Tip 1: Floer die ruimte

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur-4-tips-voor-kleine-ruimtes
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

We beginnen bij de basis: de vloer! Voor kleine ruimtes is het belangrijk om de inrichting rustig te houden. Kies daarom voor een rustige vloer, zoals één van de licht eiken laminaat vloeren. Laminaatvloeren zijn namelijk gemakkelijk te leggen en zien er strak uit. Ben jij een ervaren doe-het-zelver en heb je je oog op een PVC vloer? Ontdek dan click PVC vloeren! Deze vloeren zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook nog eens super praktisch omdat ze 100% waterbestendig zijn en warm aanvoelen aan de voeten. Perfect dus voor kleine slaapkamers! Heb je een luxe slaapkamer met vloerverwarming, en wil je zo min mogelijk warmteweerstand? Ook dan kies je voor een klik PVC vloer of een van de vele plak PVC vloeren. Deze ijzersterke en kindvriendelijke vloeren zijn extra lang (+120 cm!) en zijn, net zoals de klik PVC vloeren, volledig waterbestendig. De keuze is reuze, zolang je ook maar een reuze keuze maakt. Kies dus voor een rustige basis voor jouw kleine kamer, zodat je de rest knus kan inrichten!

Tip 2: Houd het oog voor de gek

Bij kleine kamers is het van belang dat je met het oog gaat spelen. Je kan namelijk met gemak de kleinere ruimte groter laten ogen! Magie? Nope. Het zijn simpelweg optische illusies. Ten eerste: kies lichte kleuren. Lichte kleuren reflecteren meer licht, waardoor de ruimte open zal aanvoelen. Dit geldt niet alleen voor muren, maar ook voor de meubels en accessoires die je kiest. Dus: beige, wit, ivoor, pastel; zet ze maar op je verf lijstje! Wist je trouwens dat vloeren ook een optische illusie kunnen creëren? Neem bijvoorbeeld het Walvisgraat PVC. We krijgen vaak de vraag of deze vloer ook bij een kleine ruimte zou passen, omdat mensen bang zijn dat deze XL visgraat vloer te groot voor de ruimte zal zijn. Juist het tegendeel is waar! Doordat deze XL visgraat vloer minder punten zal hebben, zal hij rustiger ogen dan een ‘standaard’ visgraat vloer. En dit geldt natuurlijk ook voor Walvisgraat Click PVC! Ook andere XL vloeren, zoals het extra breed laminaat, zullen helpen om de ruimte groter te laten ogen. De vloerdelen van het Landhuis Laminaat hebben een breedte van meer dan 32 cm. Daarnaast hebben zes kleuren een doorlopend patroon, waardoor de vloer oneindig lang zal lijken! En nog even als laatste tip: gebruik een spiegel. Door een spiegel aan één kant van de kamer te installeren zal hij bijna dubbel zo groot ogen!

Floer-Wandpanelen-Akupanel-XL-Lichtbruin-Noten-sfeer
Floer Wandpaneel XL Akupanel –  LichtBruin Noten

Tip 3: Werk de lucht in

Misschien heb je weinig vloeroppervlakte, maar heb je ooit nagedacht over je muren? Het is slim om binnen kleine ruimtes gebruik te maken van de muren, bijvoorbeeld door leuke wandplanken te gebruiken. Met wandplanken en hangkasten kan je effectief opruimen en tegelijkertijd gezellig decoreren! Wil je je ruimte nog hoger laten lijken? Ontdek dan de Floer Akupanel Wandpanelen! Door deze wandpanelen verticaal te plaatsen zullen je muren hoger lijken; weer een optische illusie er bij! Daarnaast creëren deze wandpanelen een betere akoestiek en zijn ze ook nog eens een beauty om te zien. Op zoek naar subtiele muurdecoratie binnen een budget? Sierlijsten zijn misschien wel de optie voor jou! Deze lijsten delen je muur op in meerdere delen, waardoor de ruimte interessanter wordt voor het oog.

Tip 4: Houd het schoon

En als allerlaatste tip: houd je ruimte opgeruimd en schoon. Het was al genoemd, maar om het nog even te benadrukken: te veel spullen laten je ruimte rommelig en slordig ogen. Dus, haal eens per week even de stofzuiger uit de kast en maak schoon! Klaar met stofzuigen? Haal dan even een dweiltje over de vloer. Dit kan eenvoudig gedaan worden met een geschikt schoonmaakmiddel, zoals een PVC reiniger of een laminaat reiniger. Voorkom jij liever dan dat je geneest? Een schoonloopmat kan je hierbij helpen: door goed je voeten te vegen blijft vuil, zand en steentjes achter op de mat. Zo kunnen ze geen kwaad meer aanrichten op jouw Floer! Het onderhouden van een prachtvloer is niet moeilijk, maar wil jij wat meer tips? Lees dan hier tips voor het onderhouden van een vloer!

Vloer voor tiny house

Een tiny house – je kent ze vast wel. Ook een kleine ruimte, al zeggen we het zelf! Als je twijfelt over wat voor vloer geschikt zou zijn voor jouw tiny house, dan raden wij aan om nog eens goed alle vereisten onder elkaar te zetten. Denk bijvoorbeeld na over of je de vloer wilt gaan verlijmen, of dat je misschien later de vloer er nog uit wilt halen. Moet de vloer volledig water proof zijn, of is 4 uur lang waterproof laminaat ook voldoende? Bij Floer raden wij in ieder geval voor een Floer te kiezen die aan een wat grotere kant zit, zodat je snel je tiny vloertje hebt gelegd en dat het een optisch groter effect geeft. Heb jij een tiny house met een Floer? Laat het ons weten via onze socials!

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-klantfoto hoe leg ik een visgraat laminaat vloer-4-tips-voor-kleine-ruimtes
Floer Visgraat Laminaat – Mat Wit Eiken

Meer interieurtips lezen?

Wil je na deze 4 tips voor kleine ruimtes nog meer blogs van Floer lezen? Dat kan! Wil je weten hoe je Akupanel wandpanelen schoonmaken kan? Misschien ben je wel benieuwd naar tips voor de slaapkamer vloer! Genoeg gelezen, en benieuwd naar het vloeren assortiment? Vraag een gratis Floer catalogus aan! Ben je al uit de keuze, en weet je voor welke Floer je gaat? Vraag dan een proefmonster aan of neem contact op met een van onze dealers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *