• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~6 minuten

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe interieurstijl en wil jij een karakteristieke inrichting creëren? Maar vind je het lastig om één stijl te kiezen en wil je liever verschillende stijlen samenvoegen? Het kan! Met een eclectisch interieur kan je alle kanten op. Ben je benieuwd naar deze woonstijl, wil jij weten wat een eclectisch interieur is en hoe je dit kan creëren in huis? In deze FloerTube video leggen we je er alles over uit.

De basis van een eclectisch interieur

Pak de kwasten er maar bij want met deze woonstijl kan je alle kanten op! In een eclectische inrichting krijg je de ruimte voor je eigen smaak en invulling. Het belangrijkste aspect aan deze gedurfde interieur stijl is namelijk de mogelijkheid om verschillende woon- en interieur stijlen samen tot één geheel te voegen. Deze combinatie hiervan is de basis van een eclectische woonstijl. Terwijl je bij de meeste interieur stijlen zoals een industrieel interieur, Scandinavische inrichting en een klassiek interieur vast zit aan bepaalde kleuren, materialen en stoffen is dat in deze stijl niet het geval. Om de basis van een eclectisch interieur te begrijpen moeten we namelijk achter ons kijken. Immers, van de geschiedenis kan je leren. Deze woonstijl komt voort uit verschillende kunststromingen zoals de cobra stroming. Door de combinatie van verschillende stijlen is de fundering van eclectisch wonen gelegd. In een eclectisch interieur staat het samenvoegen van al die favoriete aspecten van een aantal stijlen en dit tot één geheel brengen centraal. En juist door deze mogelijkheid creëer je een eclectische droom in huis.

Combineren kan je leren

De gouden regel

Hoe-creeer-je-een-eclectisch-interieur-woonstijl-inrichting-vloeren-vloer-floertube-walvisgraat-pvc-vloer-xl-visgraatEr zijn meer mensen met een eclectische inrichting dan je wellicht in eerste instantie had verwacht. De gouden regel van deze woonstijl is: combineren kan je leren. De fundering van een eclectische inrichting ligt in de combinatie van allerlei stijlen samengevoegd tot één. Door deze combinatie ontstaat er een mix en match van verschillende kenmerken vanuit allerlei woonstijlen zoals een hotel chic interieur, moderne woonstijl en een bohemian inrichting. Dit samengevoegd legt de basis van jouw eclectische interieur en noemen we dan ook de gouden regel.

Kenmerkend kleurrijk

Een eclectische inrichting is niet te missen. Je herkent het direct. Doordat in deze stijl het samenvoegen van verschillende ontwerp en interieur stijlen centraal staat, wordt er vaak gekozen voor een kleurrijk geheel. Een belangrijk kenmerk van deze woonstijl is dan ook de mogelijkheid om kleur toe te voegen. Heb je de kwasten er al bij? Gooi de verfpotten maar open want het kan niet gek genoeg! Roze muren, paarse meubels en kleurrijke vloerkleden, het mag allemaal. 

Doe de eclectisch boogie in huis!

Meer is meer

Doordat een woning met een eclectische inrichting bestaat uit verschillende stijlen in één kan je niet fout gaan. Terwijl less is more in een minimalistisch interieur het belangrijkste kenmerk is, staat bij een eclectisch interieur juist more is more centraal. Je hoeft in deze woonstijl niet te minimaliseren in spullen en hoeveelheid, je moet juist meubels en accessoires toevoegen om deze interieurstijl onder de knie te krijgen! Kleine prullaria, accessoires in verschillende stijlen en een teddy stoffen stoel met een hoogpolig vloerkleed. Go crazy want het kan. Het voordeel van een eclectisch interieur? Alles wat jij mooi vindt kan je er in kwijt. Je hoeft geen rekening te houden met bepaalde materialen, stoffen of kleuren en dat werkt heerlijk bevrijdend. In deze stijl zijn er geen kaders!
Wat is een eclectisch interieur - Floer - FloerTube - woonstijlen blog

Zeg het in neon

Neon letters aan de muur, misschien heb je het wel voorbij zien komen in één van de afleveringen van Keeping up with the Kardashians. In een geschreven lettertype aan de muur kan jij een echte eyecatcher in huis creëren. Het toffe aan deze accessoire in huis? Je kiest je eigen tekst en kleur. Een leuke quote, catchy tekst of een waardevolle zin aan de muur? Maak het uniek en zeg het in neon.

Zeg het in neon

Doe de eclectisch boogie in huis

Hoe creëer je een eclectisch interieur? Doe de eclectisch boogie in huis! Kies de kleuren die je mooi vindt en verven maar! Wil je de ene muur donkerblauw maken en de andere paars? Het mag! Kleuren zijn een essentieel onderdeel van deze woonstijl geworden. Kies voor een velours bank met een stoere tafel met stalen onderstel en vintage accessoires. Combineer verschillende kleuren, materialen, stoffen en meubels met elkaar. Het draagt bij aan de bijzondere sfeer in de woning. Je moet het durven, een eclectisch interieur mag kleurrijk zijn. Een mix en match van verschillende patronen, prints, kleuren en materialen. Deze mix en match vormt het geheel van een eclectische inrichting. Ben jij avontuurlijk? Heb je lef en durf jij? Dan is eclectisch wonen de interieurstijl voor jou!
Hoe creeer je een eclectisch interieur - Floer - FloerTube - woonstijlen blog - walvisgraat pvc xl visgraat vloer

Hoe Floer je een eclectische inrichting?

Bij een unieke woonstijl hoort ook een unieke Floer. Daarom combineren we een eclectische woonstijl graag met één van onze unieke vloeren collecties zoals het XL Landhuis Laminaat met een plank afmeting van meer dan 32 cm. Deze breed laminaat vloeren zorgen voor een unieke basis in deze bijzondere woonstijl en passen daardoor extra goed bij een kleurrijke omgeving. Maar kiezen voor een neutrale licht eiken basis kan natuurlijk ook! Het geeft de mogelijkheid om all out in jouw eclectische inrichting te gaan. Of je nou kiest voor een vintage en verouderd Sloophout Laminaat vloer, één van de eiken click PVC vloeren of de Visgraat PVC vloeren met register embossing structuur, met de juiste Floer als basis staat jouw eclectische interieur als een huis. Wil jij voor de ultieme basis gaan in jouw nieuwe woonstijl? Kies dan voor een unieke Walvisgraat PVC vloer! Deze XL Visgraat PVC vloeren bieden de basis waar jij van droomt. Wil je weten hoe dit eruit komt te zien? Bekijk de video en droom samen met ons weg bij het interieur van deze Floer klant.

Wil je meer Floer blogs lezen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het verschil tussen Walvisgraat PVC en Visgraat PVC? Weten hoe je een romantisch interieur creëert? Hoe je het ton sur ton effect creëert? Of ben jij op zoek naar een stoere, betonlook PVC tegel? Ook dat is er bij Floer! Benieuwd naar het hele vloeren assortiment? De Floer catalogus kan je gratis aanvragen! Zo ontdek je ook de unieke XL PVC vloeren, de Visgraat Click PVC vloeren en het op maat eiken visgraat parket. Vraag een proefstaal aan van jouw favoriete vloer en ervaar deze in het echt. Meer zien van FloerTube? Neem een kijkje op ons YouTube kanaal en abonneer! Zo blijf jij altijd op de hoogte van de laatste trends.