• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten
Floer-Visgraat-PVC-Onbehandeld-Eiken-woonkamer-interieur-romantisch-
Floer Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

In deze romantische woonstijl staan aaibare texturen in combinatie met zachte en lichte kleuren in de spotlight. En ondanks het feit dat Valentijnsdag lang voorbij is, is de romantiek de lucht nog niet uit! Een romantische inrichting is namelijk nog steeds trending, net zoals in de vorige jaren. Bij een romantische woonstijl hoef je gelukkig niet meteen te denken aan bloemetjesbehang, roze meubels en andere tierelantijntjes, want deze stijl is goed te combineren met stoere elementen zoals een tijdloos extra breed laminaat! Ben je benieuwd hoe je een romantisch interieur kan herkennen en welke vloer past bij een romantische woonstijl? Je leest het in deze blog!

Een romantisch interieur

Wat is precies een romantische woonstijl? Of een betere vraag: wat voel je wanneer je je omringt in een romantisch interieur? Een romantisch huis is een huis dat je omarmt en je een warm en rustig gevoel geeft. Deze sfeervolle en klassiek romantische inrichting bestaat uit verfijnde materialen, zachte kleuren en rustige structuren. Het lijkt op een mix tussen een landelijk interieur en een klassiek interieur, maar de romantische woonstijl onderscheidt zich door het gebruik van lichte pasteltinten en natuurlijke kleuren.

Licht in huis

Houd de basis van de woning licht door gebruik te maken van pasteltinten en lichte aardetinten. The possibilities are endless, zolang de inrichting maar aaibaar en zacht aanvoelt. Je kan bijvoorbeeld kiezen om alle wanden in dezelfde kleur of dezelfde kleurgroep te schilderen, waardoor er een aaibare sfeer wordt gecreëerd. Heb je een kleine ruimte? Kies er dan voor om één wand een accentkleur te geven, en de rest van de wanden in krijtwit, crème wit of gebroken wit te houden. Een licht houten parket vloer past dan ook van nature goed bij een romantisch interieur.
Floer-interieur-vloeren-vloer-laminaat-PVC-romantisch-interieur

Materialen, meubels en accessoires

Als je aan de romantische stijl denkt, denk je aan zachte materialen en stoffen. Lichte houten meubels, linnen bankstellen, velours fauteuils en grove breisels. Nogmaals staat aaibaarheid hier in de spotlight. Maar wat nou als je niet helemaal fan bent van al dat zachte en zoete? Dan kan je natuurlijk ook wat ruwere materialen toevoegen; denk aan tegels met een textuur of een wand met structuur. Wat betreft stoere meubels kan je rieten meubels (of zelfs een leren fauteuil voor de durfal) of jute vloerkleden toevoegen; een natuurlijke look van materialen die passen bij het romantische gevoel, maar niet de warme sfeer van je romantische interieur in de weg zitten! 

En de vloer voor een romantisch interieur?

Wij zouden natuurlijk geen Floeren Fan zijn als we het niet zouden hebben over de perfecte Floer in jouw romantische woonstijl. Maar welke vloer past nu het beste bij een romantisch interieur? Zoals eerder genoemd zijn lichte kleuren de key voor een ruimtelijke en aaibare sfeer in huis. Om één geheel te worden kies je dan natuurlijk ook voor licht eiken vloeren, zoals een onbehandelde geoliede visgraat parket vloer. Wil je juist die touch van stoerheid van je inrichting ook laten terugkomen in je vloer? Dan zou een Click Tegel PVC vloer of een Tegel PVC vloer ook goed passen! Kies dan wel voor de lichtere variant, zodat er geen groot contrast ontstaat tussen je lieve woonstijl en je stoere Floer. 

Top drie vloeren

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-interieur-welke-vloer-past-bij-een-romantisch-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld
  • Visgraat Laminaat – Crème Eiken

Deze visgraat laminaat vloer heeft een rustig, natuurlijk en licht uiterlijk met weinig noesten. Omdat de licht eiken visgraat laminaat vloer een lichte kleur heeft kan je elke pasteltint van je romantisch interieur makkelijk combineren!

  • Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

The bigger the better! Het unieke XL broertje van onze Visgraat PVC vloeren is de Walvisgraat PVC vloer. De rustige en natuurlijke uitstraling van bijvoorbeeld de populaire Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld benadrukt de zachte en lichte sfeer in huis, waardoor jouw romantische interieur er perfect uitspringt!

  • Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

En nog een visgraat patroon, het lijkt wel een trend! Maar dat is logisch, want een PVC visgraat vloer op de grond is simpelweg tijdloos! Een makkelijke manier om een speels tintje toe te voegen aan je romantische woonstijl. Deze visgraat PVC vloer is iets donkerder dan de bovengenoemde vloeren, maar dat maakt hem niet minder perfect om te matchen met lichte pastelkleuren en zachte materialen. Maar er zijn nog meer vloeren die perfect gecombineerd kunnen worden met romantisch wonen! Bijvoorbeeld onze Visgraat Click PVC vloeren, een aanrader voor elke doe-het-zelver die zelf zijn of haar sfeervolle visgraatvloer wil leggen. Visgraat all the way!

Pssst, voor de liefhebbers van rechte planken…

Liever een rechte plank op je vloer, in plaats van een visgraatpatroon? No problem! Ontdek onze uitgebreide collectie laminaat, zoals het watervaste Steden Laminaat of ander extra breed laminaat. Voor de liefhebber van eiken parketvloeren in rechte banen bieden wij ook de optie voor eiken lamel parket vloeren. En voor meer informatie over woonstijlen de interieur blogs verder lezen of de FloerTube video’s bekijken! Je leest onder andere hoe je het ton sur ton effect kunt creëren. Verschillende stijlen met elkaar mengen? Zo creëer je een eclectisch interieur. Wil je meer van onze vloeren zien in één oogopslag? Vraag dan onze gratis catalogus aan of bestel proefstaal van jouw favoriete Floer!