• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~7 minuten

4 vragen voor het kiezen van een vloer

Het kiezen van een nieuwe vloer; het is niet niks! Wanneer je gaat zoeken naar een nieuwe vloer, dan is het belangrijk om eerst een aantal vragen te beantwoorden. Er zijn namelijk zoveel vloeren, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien! Daarom stellen we je bij deze 4 vragen voor het kiezen van een nieuwe vloer, zodat je de keus kan beperken en beter weet waar je naar zoekt! Op elke vraag krijg je een aantal antwoorden, zodat je makkelijk kan vinden welke Floer perfect bij jouw keuze past. Dus: 4 vloer vragen, let’s go!


Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Sierlijsten-Een-Shabby-Chic-Interieur-Dat-Doe-Je-Zo
Floer Walvisgraat PVC vloer – Orka Onbehandeld ©Lentsehuis

Vraag 1: In welke ruimte komt de vloer?

A: De woonkamer, de slaapkamer, de keuken en/of de gang. Dus, jij bent op zoek naar een Floer voor je woonkamer, je slaapkamer en alle andere kamers die niet worden beschouwd als ‘natte ruimtes’. Dan hebben we goed nieuws voor jou, want alle vloeren zijn geschikt voor deze ruimtes! Bij deze droge ruimtes is het namelijk niet van uiterst belang dat je vloer 100% waterproof is. Wat spatwater op de keukenvloer? Geen zorgen, want het Floer Landhuis Laminaat en het Steden Laminaat zijn tot wel 4 uur lang beschermd tegen spatwater.

B: De badkamer en/of het toilet. Ben je op zoek naar een Floer voor een natte ruimte, zoals de badkamer of het toilet? Ga dan voor een (klik) PVC vloer! PVC vloeren zijn 100% waterproof, wat betekent dat het niet erg is dat er wat water op de vloer terecht komt en blijft liggen. Fan van warme badkamervloeren? Met een PVC vloer zal je nooit meer koude voeten hebben! De PVC vloeren van Floer zijn namelijk niet alleen enorm sterk, maar ook nog eens super dun. Door de dikte van een halve centimeter hebben deze vloeren een zeer lage warmteweerstand. Zo haal je alles uit je vloerverwarming!


Vraag 2: Uit welk materiaal moet de vloer bestaan?

A: Laminaat. Ben je op zoek naar een floer gemaakt van hout, maar is eiken parket net iets te duur? Kies voor laminaat! Laminaat vloeren zijn er in alle soorten en maten, met verschillende looks in nog meer verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor extra breed laminaat; deze vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie hebben een breedte van maar liefst 32 cm en zijn dankzij hun doorlopende patroon ook oneindig lang! Op zoek naar een laminaat vloer, maar vind je visgraat ook erg mooi? Combineer ze en je hebt het Visgraat Laminaat! Deze visgraat patroon vloeren zijn eenvoudig te leggen en zijn voorzien van een luxe V-groef. Hierdoor wordt het patroon visgraat nog eens extra benadrukt; wat wil je nog meer?

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Carbon-Zwart-Geolied-Sfeer-8-1-4-vragen-voor-het-kiezen-van-een-vloer
Floer Eiken Visgraat Parket vloer – Carbon Zwart Geolied

B: PVC. Zoals hierboven geschreven kan je het beste voor een PVC vloer gaan als je de vloer in een vochtige ruimte gaat leggen. Net zoals laminaat is PVC ook in talloze designs en kleuren verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de extra breed PVC collectie; met 16 verschillende houtlook designs is de Bossen collectie wel het meest veelzijdige stukje Floer dat we kennen! Deze brede PVC vloeren hebben een breedte van meer dan 24 cm, en zijn daarnaast ook nog eens geluiddempend. Ben je op zoek naar een XL visgraat PVC vloer? Dan ben je bij Floer aan het goede adres! Ontdek het Walvisgraat PVC; het grotere broertje van het Visgraat PVC! Deze walvissen voelen zich als een vis in het water, omdat ze 100% waterproof zijn. Ook deze vloeren zijn geluiddempend en uitstekend geschikt voor vloerverwarming dankzij de lage warmteweerstand. 

C: Eiken hout. Ben jij op zoek naar een luxe vloer die een leven lang meegaat? Ontdek het Floer eiken houten parket! Deze vloeren zijn volledig op maat gemaakt, en afgewerkt naar jouw wensen. Deze houten vloeren van Nederlandse bodem kunnen meerdere malen opgeschuurd worden voor renovatie. Maak je geen zorgen als je het al in huis hebt, want deze vloeren zijn ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Wil je een eiken houten vloer met een patroon? Neem dan eens een kijkje bij de Eiken Visgraat Parket collectie! Deze patroonvloeren worden, net zoals het eiken houten lamel parket, naar wens geproduceerd. Daardoor heb je keuze uit talloze afwerkingen, zoals geborsteld, gerookt, verouderd of bezaagd eiken; the sky is the limit!


Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld-een-optisch-effect-creeren-4-vragen-voor-het-kiezen-van-een-vloer
Floer Natuur Click PVC vloer – Veluwe Onbehandeld

Vraag 3: Wil je de vloer zelf leggen of laten leggen?

A: Zelf leggen. Ben jij een echte klusser, en houd jij wel van je eigen vloertjes leggen? Kies dan voor een doe-het-zelf vloer, zoals een klik PVC vloer! Deze ijzersterke vloeren hebben alle voordelen van laminaat en PVC in één: ze hebben een handige klikverbinding en ze zijn ook nog eens volledig waterbestendig! Daarnaast kan je een laminaat vloer ook eenvoudig zelf leggen, vanwege de handige klikverbinding. En voor de echte DIY die-hards hebben we natuurlijk het prachtige Visgraat Click PVC! Deze patroonvloeren zijn eenvoudig te installeren met een rubberen hamer en wat handigheid. Done and dusted!

B: Laten leggen. Houd jij er liever van dat iemand jouw Floer laat leggen, of wordt het aangeraden om jouw nieuwe vloer te laten leggen door een professional? Dan kan het zo zijn dat je voor een plak PVC vloer of een eiken visgraat parket vloer gaat. Voordat deze vloeren gelegd worden is het noodzakelijk om de vloer te egaliseren. Daarnaast worden deze vloeren op de geëgaliseerde ondergrond te plakken, waardoor er minder ruimte is voor eventuele foutjes. Ben jij een legger en heb je wel wat ervaring? Dan kan je eventueel zelf visgraat pvc leggen, als je het aandurft!


Vraag 4: Welke look moet de vloer hebben?

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Graniet-Donker-4-vragen-voor-het-kiezen-van-een-vloer
Floer Tegel PVC vloer – Graniet Donker

A: Houtlook. Een vloer met een houten uitstraling; die zijn er genoeg! Nu moet je nog de keuze maken uit licht of donker, en een kleurtje kiezen. Ga je voor een onbehandeld eiken vloer, of liever een dubbel gerookte donkere look? De keuze is reuze, zowel in laminaat vloeren collecties als PVC vloeren collecties. Houd ook rekening met de kleuren van je (toekomstige) interieur! Heb je een Scandinavisch interieur? Ga dan voor een vloer met een licht eiken kleur. Houd jij wel van de vintage-vibes? Kies een vloer met een versleten en verouderde look, zoals de vloeren uit de Sloophout collectie! Meer fan van een donker minimalistisch interieur en wil je graag een visgraat PVC vloer? Ook de Visgraat PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met een realistisch eiken uiterlijk.

B: Steenlook. Ga je toch liever voor een stoere steenlook vloer? Voor PVC tegels heb je bij Floer de keuze uit plak PVC vloeren en klik PVC vloeren! De Tegel PVC vloeren zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en looks; van marmer tot gemêleerd graniet, beton tot leisteen, het bestaat! Liever zelf een tegel vloer leggen? Het kan met de Tegel klik PVC vloeren! Net zoals de vloeren uit de Natuur Click PVC collectie zijn deze DIY tegels uitgerust met de handige Fastclick verbinding. Deze vloeren zijn eenvoudig te reinigen en perfect voor elke ruimte in huis. Heb je een industrieel interieur en wil je een stoere vloer? Kies dan een klik tegel vloer!


Na het beantwoorden van deze 4 vloer vragen zullen de opties iets ingeperkt zijn, waardoor je keuze waarschijnlijk iets makkelijker is. Benieuwd naar een bepaalde Floer, en wil je deze in het echt zien? Bezoek een van onze dealers! Ben je er nog niet uit, en wil je eerst nog even thuis browsen? Bestel dan een proefstaal of het gratis collectieboek! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *