• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

Als je een tuin onbehandeld achterlaat leidt dit vaak tot heel veel onkruid en een groeiend oerwoud. Weet je wat wel mooi is als je het onbehandeld laat? Een vloer. Een onbehandelde afwerking zorgt bij een vloer voor een natuurlijke houtlook. In deze ‘top 5 onbehandeld eiken vloeren’ ontdek je 5 onbehandelde toppers uit het Floer assortiment.

Waarom een onbehandeld eiken vloer?

Een vloer met een onbehandeld eiken afwerking voegt een natuurlijk effect toe aan ieder interieur. Wat is een onbehandelde vloer? Vaak wordt er bij houten vloeren gebruik gemaakt van een behandeling na het opschuren om zo de vloer een bepaalde kleur of tint te geven. Bij een onbehandeld eiken vloer is de neutrale kleur van de geschuurde vloer behouden. Niet alleen bij echte eiken hout maar ook bij laminaat en PVC vloeren kun je kiezen voor een onbehandeld eiken vloer. In deze gevallen is de vloer niet opgeschuurd of behandeld net als bij een eiken parket vloer, maar hebben ze wel eenzelfde look.

Moet een laminaat of PVC vloer geolied worden?

Om maar direct antwoord te geven op deze brandende vraag: laminaat of PVC vloeren moeten nooit met een olie behandeld worden. Maar wat betekenen de namen van onze Floeren dan wel? De naam van de vloer zegt iets over de kleur van de Floer. Dit geldt voor alle laminaat en PVC vloeren! Het Walvisgraat PVC in de kleur Orka Onbehandeld heeft bijvoorbeeld een kleur die het meest overeenkomt met een onbehandeld eiken parket vloer. Het extra breed Landhuis Laminaat in de kleur Natuurlijke Eik lijkt qua kleur op een naturel geoliede houten vloer. Over elke Floer naam is nagedacht, het zegt iets over de collectie en de kleur van de Floer. Zo hebben de vloeren in de Sloophout Laminaat collectie vloeren een divers, verouderd en vintage uiterlijk zoals de naam van de collectie al doet vermoeden. Laminaat, plak PVC en click PVC vloeren hoeven dus niet geolied te worden maar zijn een stuk eenvoudiger te onderhouden. Dit kan je doen door een Floer onderhoudsmiddel te gebruiken en klaar is kees!

Top 5 onbehandelde vloeren

Ben je benieuwd naar de top 5 onbehandelde vloeren? Je ontdekt het in deze blog!

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-hond-web-top-5-visgraat-4-tips-voor-een-kleine-ruimte
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

1. Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Een onbehandelde orka? Voor deze orka hoef je geen SeaWorld te bezoeken maar kun je gewoon in je eigen woonkamer blijven! De Orka Onbehandeld is een XL visgraat PVC vloer uit de Walvisgraat PVC collectie. Met deze onbehandelde XL visgraat vloer creëer je eenvoudig allerlei verschillende interieurstijlen. De extra brede PVC vloeren zorgen voor een optisch effect en zijn een echte eyecatcher in iedere huiskamer. Wil je weten hoe deze Floer er bij jou thuis uit zou kunnen zien? Of wil je weten welke andere XL PVC visgraat vloeren er nog meer zijn? Bekijk dan het de Walvisgraat PVC collectie en ontdek alle megamatte XL visgraat vloeren. Mocht je toch wat minder groots uitpakken, dan is het kleinere zusje van de Orka Onbehandeld misschien wel wat voor jou. De Visgraat PVC – Puur Eiken heeft hetzelfde design, alleen beschikt deze vloer over een kleinere afmeting.

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed-top-5-onbehandelde-vloeren
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

2. Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Op nummer twee vind je een van de vele breed laminaat toppers terug. Het Landhuis Laminaat in de kleur Onbehandelde Eik wordt geleverd in 32 cm brede vloerplanken met eiken houten design. Aan de zijkant van de planken vind je een luxe V-groef die ervoor zorgt dat het brede formaat van de vloerdelen extra benadrukt wordt. Hiernaast zijn de vloeren voorzien van een gemakkelijke klikverbinding waardoor je de vloer zelf eenvoudig en snel op meerdere manieren kunt leggen. Het maakt niet uit op welke manier je hem legt, maar doe het wel goed zodat je kunt profiteren van de waterproof coating tot in de groef waarvan de vloeren voorzien zijn. Deze coating zorgt ervoor dat de vloeren tot 4 uur lang waterbestendig zijn.

Naast de Onbehandelde Eik vind je nog 12(!) andere extra brede laminaat vloeren met eiken designs in de Landhuis Laminaat collectie. Wist je dat je ook overzettreden kunt bestellen voor de Landhuis collectie? Je creëert op deze manier eenheid in je interieur door de vloer te combineren met bijpassende traptreden in dezelfde kleur. Of ga voor een andere kleur om een contrast te creëren.

Floer-Visgraat-Laminaat-vloer-Onbehandeld-Licht-Eiken
Floer Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

3. Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken

De Onbehandeld Eiken kleur uit de Visgraat Laminaat collectie is de tweede laminaat vloer die je terugvindt in deze lijst. Deze laminaat vloeren met visgraat patroon zijn haast niet te onderscheiden van echte eiken houten vloeren doordat ze voorzien zijn van een register embossing. Door de structuur voel je de zichtbare eiken structuur terug in de bovenlaag van de vloerplanken. Wil je de vloer zelf leggen? Dit kan heel eenvoudige doordat de vloerplanken voorzien zijn van een universele verbinding waardoor jij de vloer binnen no-time hebt gelegd. Je kunt ook altijd de starterskit voor visgraat laminaat vloeren gebruiken als je helemaal geen ervaring hebt met het leggen van vloeren.

Hoef je niet per se een vloer met onbehandelde afwerking? Het Visgraat Laminaat is verkrijgbaar in totaal 8 verschillende eiken design kleuren. Wist je dat laminaat vloeren net als PVC gewoon te combineren zijn met een vloerverwarming? De vloeren hebben uiterst lage warmteweerstand waardoor je ze perfect kunt gebruiken in combinatie met een vloerverwarming.

Floer Dorpen PVC - Onnen Onbehandeld Eiken-top-5-onbehandelde-vloeren
Floer Dorpen PVC – Onnen Onbehandeld Eiken

4. Dorpen PVC – Onnen Onbehandeld Eiken

Een vloer met een onbehandelde afwerking die ook nog eens 100% waterdicht is? Het bestaat dus! De Onnen Onbehandeld Eiken uit de Dorpen PVC collectie combineert deze twee kenmerken en voegt het samen in één vloer. Hiernaast is de vloer geleverd met krasvaste, ijzersterke slijtlaag en 15 jaar fabrieksgarantie waardoor je verzekerd bent van extra lang plezier met deze PVC vloer. De Dorpen PVC vloer is een plak PVC vloer die verlijmd op de ondergrond gelegd dient te worden. Laat dit altijd doen door een legger met genoeg expertise en kennis aangezien dit een zeer specialistische klus is. PVC vloeren zijn tevens verkrijgbaar met een klik verbinding zoals de volgende vloer in deze lijst.

Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld-de-mogelijkheden-van-klik-pvc
Floer Natuur Click PVC – Veluwe Onbehandeld

5. Natuur Click PVC – Veluwe Onbehandeld

De vorige vloer in deze lijst was een PVC voer met een verlijmde verbinding. Als laatste in de top 5 onbehandelde vloeren hebben we een Click PVC vloer in de kleur Veluwe Onbehandeld. Het verschil tussen deze twee vloeren? De natuur klik PVC vloer is voorzien van een Fastclick verbinding waardoor je de vloer zelf eenvoudig en snel legt. De klik PVC vloeren zijn voorzien van een extra sterke rigid mineraal core tussenlaag die ervoor zorgt dat de vloerdelen extra stabiel blijven liggen. Als je deze vloer in combinatie met de Floer Rigid Click PVC ondervloer gebruikt dan krijg je maar liefst 20(!) jaar garantie op de vloer bij huishoudelijk gebruik. De beste voordelen van laminaat en PVC worden samengevoegd tot de perfecte doe-het-zelf vloer. Het wil nog wel eens voorkomen dat je iemand de term ‘PVC laminaat’ hoort zeggen omdat laminaat vloeren en Klik PVC qua eigenschappen erg op elkaar. Hoor of lees je dus ergens ‘PVC laminaat’ dan wordt er in de meeste gevallen een click PVC vloer bedoeld.

Wij zijn benieuwd naar je mening! Welke van deze top 5 vloeren is jouw favoriet? Laat het ons weten via social media of

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen