• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Een vloer uitzoeken is voor iedereen die gaat verhuizen of verbouwen een vrij lastige klus. Wordt het laminaat, parket of misschien PVC? Wij hebben persoonlijk geen voorkeur voor een bepaalde vloer, maar geven jou graag wat extra advies en tips. Daarom lees je in deze blog alles over het veelzijdige assortiment PVC vloeren. Ontdek alle voordelen en verschillende soorten in de blog ‘Kiezen voor PVC vloeren’.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-woonkamer-interieur-kiezen-voor-visgraat-pvc
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Kiezen voor visgraat PVC vloeren

Ben je op zoek naar een unieke PVC vloer met een bijzonder patroon? Overweeg dan een Visgraat PVC vloer! Het welbekende visgraatmotief is al vele generaties lang buitengewoon geliefd en de aantrekkingskracht lijkt niet te verminderen. Vroeger werd het patroon alleen gebruikt door de rijkere bovenlaag van de samenleving in paleizen en kastelen omdat het een vrij dure vloer was om te leggen.Tegenwoordig zijn de vloeren verkrijgbaar in verschillende materialen en dus ook veel toegankelijker voor iedereen. Of je nu kiest voor een visgraat PVC vloer met een band en bies of een andere afwerking, het patroon straalt steevast weelde en luxe uit.

Houd jij van een iets bredere vloerplank? Dan kan dit ook gewoon met het visgraat patroon! De XL visgraat PVC vloeren uit de Walvisgraat PVC vloeren collectie zijn extra breed en extra lang. Met een breedte van 15,2 cm zijn de brede PVC visgraat vloerplanken een echte eyecatcher in ieder interieur. Dan nog eens te bedenken dat de Walvisgraat vloeren zijn voorzien van het MEGAMAT© keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een vloer die niet glanst. Zo is er dus geen ontkomen meer aan voor de mensen die je op visite krijgt.

Floer Bossen Plak PVC Sterrebos Onbehandeld Eiken-de-6-voordelen-van-een-breed-pvc-vloer
Floer Bossen PVC – Sterrebos Onbehandeld Eiken

Plak PVC

Geen sticker, maar een vloer! De verlijmde PVC vloeren kunnen gewoon op de ondergrond geplakt worden. Het is alleen wel een stukje lastiger en het vraagt ook om ieeeets meer expertise dan het plakken van een sticker op een velletje A4. Bij het plakken van een PVC vloer komt aardig wat meer kijken. Je moet eerst zorgen voor een goed geëgaliseerde ondergrond, waarna je van start kunt gaan met het verlijmen van de vloerplanken. Floer alert! Wacht wel eerst minimaal 4 uur totdat je weer op de vloer kunt lopen, na ongeveer 48 uur is de egaline in de meeste gevallen volledig gedroogd en de ruimte weer volledig bruikbaar. Als een ondergrond niet goed geëgaliseerd is voordat je een plak PVC vloer erop gaat leggen dan kan het zo zijn dat de oneffenheden terug te zien zijn in de vloer. Dit zou natuurlijk doodzonde zijn.

Het grote voordeel van een plak PVC vloer? Plak PVC heeft de allerlaagste warmteweerstand van alle vloeren. Heb je thuis een vloerverwarming? Met een verlijmde PVC vloer haal je het meeste uit een vloerverwarming doordat deze het beste zijn in warmte doorlaten. Één van de vele redenen om te kiezen voor PVC vloeren. Plak PVC vloeren zijn verkrijgbaar in onder andere visgraat, walvisgraat of als extra breed PVC vloer. Alle vloeren uit het assortiment zijn tevens geschikt voor het combineren met een vloerverwarming. Het is dus niet zo dat je per se een plak PVC vloer moet kiezen als je thuis een vloerverwarming hebt. Hiernaast zijn verlijmde PVC vloeren in ieder gewenst legverband te plaatsen doordat ze geen klik verbinding hebben. Je kunt de vloerplanken dus naast een gewoon legpatroon ook in halfsteensverband of elleboogpatroon plaatsen.

Floer-Visgraat-Click-PVC-IJssel-Onbehandeld-click-vloer Een Visgraat Click PVC vloer leggen, hoe doe je dat?
Floer Visgraat Click PVC – IJssel Onbehandeld

Klik PVC

De perfecte doe-het-zelf PVC vloer? Klik PVC is de vloer die je zoekt. Bij het leggen van deze vloeren heb je de hulp van een ervaren klusser of vriend niet nodig. De vloeren zijn voorzien van een super handige klik verbinding waardoor je de planken eenvoudig en snel met elkaar verbind. PVC klik vloeren worden ook wel Rigid Click vloeren genoemd, omdat de vloeren voorzien zijn van een ‘rigid core’ tussenlaag. Dit is een tussenlaag gemaakt van steen mineralen die de vloer extra stabiliteit en stevigheid geeft. Bij het leggen van PVC vloeren met klik verbinding is het in de meeste gevallen niet nodig om de ondergrond te egaliseren. Het is wel belangrijk dat er niet teveel oneffenheden in de vloer zitten anders zal de ondergrond alsnog geëgaliseerd moeten worden.

Maak bij een PVC klik vloer altijd gebruik van de Rigid Click PVC Ondervloer voor optimaal behoud van de klik verbinding. Deze ondervloeren hebben een hoge drukweerstand die de klik verbinding beschermt. Wist je dat je bij het gebruik van de rigid click ondervloer 20 jaar garantie ontvangt? Wees dus slim en maak gebruik van deze mogelijkheid! Zo kun je extra lang profiteren van de voordelen van jouw mooie Klik PVC vloer. Benieuwd naar de verschillen tussen een plak en klik PVC vloer? Ontdek ze allemaal in de blog ‘De verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren‘.

Floer-Tegel-Click-PVC-Hasseberg-Antraciet-sfeer-hond-kiezen-voor-visgraat-pvc
Floer Tegel PVC – Hasseberg Antraciet

Kiezen voor PVC tegels

Een PVC vloer met betonlook? Naast verschillende soorten houtlook vloeren is PVC tevens verkrijgbaar als tegelvloer. Een echte betonnen vloer is niet ideaal om in een woning te plaatsen, de tegels voelen koud aan en vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen. Aan de andere kant hebben beton vloeren wel een erg mooi robuust en stoer uiterlijk. Wat nou als we het beste van beide werelden samenvoegen in één vloer? Het resultaat van deze combinatie is een Tegel PVC vloer. Deze vloeren hebben het uiterlijk van een echte betonnen tegelvloer, maar zijn voorzien van alle voordelen van PVC. Door de voelbare structuur in de toplaag van de vloerplank zijn ze haast niet te onderscheiden van echte betonvloeren.

Je kunt bij PVC tegel vloeren kiezen uit een vloer met verlijmde verbinding of klik verbinding. Welke van de twee je moet kiezen? Dat ligt helemaal aan jouw persoonlijke voorkeur en situatie. Belangrijk om te vermelden is dat beide vloeren 100% waterdicht zijn bij een juiste plaatsing. Wil je dus een tegel vloer in de badkamer, keuken of in het toilet? Dan maakt het dus niet uit voor welke vloer je kiest. Wil je de verschillen en eventuele overeenkomsten tussen de twee tegelvloeren weten? Lees dan de blog ‘Klik tegel PVC versus plak tegel PVC‘.

PVC laminaat

Een Klik PVC vloer wordt door velen zo nu en dan nog wel eens een PVC laminaat genoemd. Een verklaring hiervoor is dat een Klik PVC vloer het beste van beide vloeren samenvoegt in één vloer. Je profiteert van alle voordelen die PVC vloeren met zich meebrengen zoals 100% waterbestendigheid en krijgt als bonus een super handige klik verbinding erbij. Komt het dus voor dat je ergens de term PVC laminaat leest of hoort dan wordt er in de meeste gevallen hiermee een Klik PVC vloer bedoeld. Wil je weten welke verschillen er tussen de twee klik vloeren zitten? Lees de Floer blog ‘Wat is het verschil tussen klik laminaat en klik PVC‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *