• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Moeilijk hè, dat kiezen. Twijfel je tussen een tegel klik PVC vloer en een plak tegel PVC vloer? Wij lossen het voor je op met een ouderwetse ‘standoff’. Met gepaste trots presenteren wij: ‘The battle of the bricks!’ Of nou ja…. tegels dan. Bricks klonk alleen leuker. Lees alle verschillen en overeenkomsten in dit artikel over klik tegel PVC versus tegel plak PVC.

Het grootste verschil

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Beton-Antraciet
Floer Tegel PVC – Beton Antraciet

Het grootste verschil doen we je gewoon cadeau. Dit is namelijk al te vinden in de naam! Een tegel click PVC vloer heeft een klik verbinding op de vloerdelen waardoor je deze net zo gemakkelijk legt als laminaat. In tegenstelling tot tegel plak PVC vloeren. Deze vloeren worden verlijmd op de ondergrond en zijn daardoor enkel door de zeer ervaren doe-het-zelver te leggen. We vragen je dus om deze keer een beroep te doen op een stukje zelfreflectie. Een plak PVC vloer dient gelegd te worden op een uiterst egale ondergrond. Het egaliseren van een ondergrond is een lastige klus. We raden het aan dit te laten doen door een professional.

Een Tegel Click PVC vloer is daarentegen eenvoudig zelf te leggen. Deze vloeren zijn namelijk voorzien van een Fastclick verbinding waardoor je de rigid click PVC vloer eenvoudig aan elkaar legt. Als je altijd aspiraties hebt gehad om vloerenlegger te worden dan kun je dus nu kijken of het tijd is voor een carrière switch. Essentieel bij deze vloeren is het gebruik van een goede ondervloer. Enkel in combinatie met de rigid click PVC ondervloer ontvang je de garanties op de vloerdelen. Waarom? De zware steenmineralen vloerdelen hebben ondersteuning bij de klikverbinding nodig. Een geschikte ondervloer moet daardoor een hoge drukte weerstand hebben (ook wel kPa waarde genoemd). De rigid click PVC ondervloer heeft een kPa waarde van 400, deze hoeveelheid raden we aan bij alle klik PVC vloeren. Zo blijf je recht houden op 20 jaar fabrieksgarantie. Altijd handig, toch?!

Meer verschillen tussen klik tegel PVC en plak tegels

Het grootste verschil is duidelijk maar er zijn nog meer verschillen tussen klik tegel PVC en plak PVC tegels! Zowel tegel klik PVC als betonlook plak PVC zijn zeer sterke vloeren. Zo sterk dat we ze bijna op hebben gegeven voor een powerlift wedstrijd. Nee, grapje. Maar beide soorten tegel look vloeren hebben wel een slijtlaag van 0,55 mm. Dit maakt ze uiterst geschikt voor intensief huishoudelijk, commercieel en zelfs industrieel gebruik! Tegel klik PVC vloeren zijn voorzien van een ‘rigid mineraal core’ tussenlaag. Deze tussenlaag bestaat uit een mix van PVC en steen mineralen en zorgt ervoor dat de klik tegel vloeren extra stabiel zijn. De dikte van de vloeren speelt tevens een rol bij de stabiliteit. Alle beton tegel PVC vloeren zijn beschikbaar in stenen look met voelbare structuur, dit maakt de vloeren extra realistisch.

Lemelerberg Lichtgrijs Click Tegel PVC Sfeer-klik-tegel-pvc-versus-plak-tegel-pvc
Floer Click Tegel PVC – Lemelerberg Lichtgrijs

De planken van een plak pvc vloer zijn over het algemeen groter dan die van zijn tegenhanger met klik verbinding. Bij plak pvc hebben de planken een lengte van 121,9 cm en een breedte van 60,9 cm. Dit is bij het klik tegel pvc anders, hier is de lengte namelijk 91,4 cm en de breedte 45,7 cm. Handig om te weten als de grootte van iets voor jou een belangrijk onderdeel is. De grootte van de planken kan een belangrijke rol spelen bij de optiek van je interieur. Er zit tevens een verschil in warmteweerstand tussen de vloeren. Dit is bij de tegel klik vloeren een weerstand van 0,039m2K/W en bij de plak vloer is dit 0,028m2K/W. Het is een minimaal verschil en zal normaal gesproken niet merkbaar moeten zijn, maar het is een verschil.

De overeenkomsten

Naast alle verschillen tussen de tegel PVC vloeren zijn er ook een aantal gelijkenissen. Wist je dat tegel PVC vloeren 100% waterbestendig zijn? Beide tegel vloeren zijn gemaakt van PVC en zijn daardoor geschikt voor in de keuken, badkamer en het toilet. Een ander voordeel van beide vloeren is de lage warmteweerstand! Deze lage warmteweerstand zorgt ervoor dat PVC tegel vloeren uitermate geschikt zijn in combinatie met een vloerverwarming. De laatste overeenkomst is dat de namen van de vloeren voor 66,66% gelijk zijn. Niet belangrijk, maar ach dat hoeft ook niet.

Heb je goed opgelet bij tegel klik versus plak Tegel PVC?

We pakken alles er nog even voor je bij. Het grootste verschil is dat een plak PVC vloer door een professional verlijmd moet worden op een geëgaliseerde ondergrond. Klik PVC tegel leggen is eenvoudig te doen dankzij de handige Fastclick verbinding op een rigid click PVC ondervloer. Beide vloeren hebben een sterke slijtlaag, maar verschillen 2,5 mm in dikte. Plak PVC planken zijn daarnaast groter dan die van een klik PVC vloer. Doordat het PVC vloeren zijn beschikken beide vloeren wel over een 100% waterbestendigheid. Dus ‘Klik Tegel PVC versus Plak Tegel PVC’, wie heeft er gewonnen? Dat bepaal jij zelf natuurlijk!

Geïnteresseerd in iets anders?

Neem eens een kijkje tussen de andere collecties op de website. Bekijk bijvoorbeeld het populaire Walvisgraat PVC! Of zijn ‘kleinere’ broertje, het Visgraat PVC. Het visgraat patroon is ook beschikbaar in Visgraat Laminaat. Laminaat vloeren zijn tevens beschikbaar in breed laminaat. Liever iets kleiner? Dan kun je ook overwegen om voor een andere laminaat vloer te gaan. Voor ieder wat wils dus!

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen