• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Wie ‘houdt’ er nu niet van ‘hout’? Houtlook vloeren zijn al jarenlang erg populair. Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in houtlook. Breed PVC is verkrijgbaar in houtlook. Maar weet je welke vloer de meest realistische houtlook heeft? Yep, you guessed it. Een echte houten vloer! Eiken parket vloeren zijn prachtig om te zien en tevens beschikbaar in allerlei kleuren en afwerkingen. Dit maakt deze vloeren geschikt om te combineren met werkelijk ieder interieur! In deze blog ontdek je 4 redenen om te kiezen voor eiken parket.

1. Volledig naar wens te produceren

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Naturel-Geolied-Sfeer-3-1-5-redenen-om-te-kiezen-voor-eiken-parket-vloeren
Floer Eiken Visgraat Parket – Naturel Geolied

Het Eiken Parket assortiment is volledig naar wens te produceren! Dit geldt voor zowel het Eiken Visgraat Parket als het Eiken Lamel Parket. Allereerst zal er een keuze gemaakt moeten worden uit 5 verschillende houtsorteringen. De beschikbare houtsorteringen bij lamelparket zijn Rustiek ABC, Rustiek AB, Rustiek A, 1-BIS en Prime. Bij het Visgraat Parket kan er gekozen worden uit Rustiek AB, 1-Bis en Prime. Hierna zal er uit verschillende soorten olie, behandelingen en afmetingen gekozen moeten worden. Een olie in combinatie met een behandeling bepaalt het uiterlijk en de kleur van een plank. Als je kiest voor een gerookte behandeling van je vloer, dan zal de kleur uiteindelijk donkerder zijn. De 18 eiken houten vloeren in de eiken parket collecties zijn voorbeelden van mogelijke uitkomsten bij het combineren van een bepaald soort olie en behandeling. Er zijn dus talloze combinaties mogelijk om te produceren!

Als je kiest voor een gerookt en geolied eiken hout dan krijg je een donkere vloer. Het Visgraat Parket Rustiek Eiken – Enkel Gerookt & Geolied is hier een goed voorbeeld van. Je kan ook kiezen voor een geborsteld en wit geolied eiken vloer. Het Visgraat Parket Rustiek Eiken – Geborsteld & Wit Geolied is een goed voorbeeld van de ze behandeling. Het eiken lamel parket kan geleverd worden met een 2-zijdige V-groef en het visgraat parket met een 4-zijdige V-groef. Het is echter ook mogelijk om een eiken vloer zonder groeven te produceren.

2. Eiken parket vloeren van Nederlandse bodem

De productie van lamelparket eiken vloeren vindt plaats in de Floer productiehal in Nederland. En we zijn best wel een beetje trots op het feit dat we dit kunnen zeggen. In de fabriek wordt onbehandeld eiken gezaagd, bewerkt en omgetoverd tot een prachtige eiken houten vloer. De behandeling van een eiken parketvloer gebeurt op verschillende manieren. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een grijs of wit geoliede, verouderde of gerookte behandeling te nemen. Heb je een mooie kleur met behandeling op het oog, maar is deze combinatie niet verkrijgbaar? In de productiehal stellen we jouw favoriete Floer naar wens samen! Hierdoor realiseren we een eiken droomvloer van Nederlandse bodem.

Floer Eiken Duoplank Parket - Wit Geolied Lamelparket Rustiek Eiken Multiplank - Wit Geolied-5-redenen-om-te-kiezen-voor-eiken-parket-vloeren
Floer Eiken Parket Rustiek Eiken – Wit Geolied

Voor de productie van de vloeren is gebruik gemaakt van Europees eiken. Het eiken hout wordt aangeleverd vanuit Europa en in de fabriek in Noord-Nederland verwerkt tot een eiken houten vloer. Je zou dus kunnen zeggen dat de productie van een eiken vloer net zo Nederlands is al een broodje pindakaas. Of je typische kringverjaardag met kaas en worst. Lekker toch?

3. Meerdere malen op te schuren

Wist je dat de eiken toplaag ook meerdere malen opgeschuurd kan worden? Niet? Bij deze! De eiken bovenlaag van 4 mm kan namelijk meerdere malen geschuurd worden. Dit zorgt ervoor dat deze A-kwaliteit vloeren een leven lang mee kunnen! De coating van de vloer dient wel altijd opnieuw aangebracht te worden achteraf. Informeer altijd bij jouw dichtstbijzijnde Floer dealer hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zonder ervaring is dit namelijk een zeer lastige klus. Wil je ervoor zorgen dat jouw vloer altijd het beste uiterlijk behoudt? Dan is het handig om af en toe de vloer even schoon te maken met een vloerzeep. Perfect voor het onderhouden en schoonmaken van jouw favoriete Floer!

4. Geschikt voor vloerverwarming

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Verouderd-Wit-Geolied-Sfeer-3-5-redenen-om-te-kiezen-voor-eiken-parket-vloeren
Floer Visgraat Parket Rustiek Eiken – Verouderd & Wit Geolied

Heb je thuis een vloerverwarming? Prima! Eiken houten vloeren zijn namelijk geschikt voor het combineren met vloerverwarming. Er zijn wel een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden als je een houten parket vloer wilt combineren met een vloerverwarming. Het is erg belangrijk bij houten vloeren dat de temperatuur en luchtvochtigheid zo min mogelijk schommelen. De temperatuur zou tussen de 18 en 25 graden moeten zijn en de luchtvochtigheid tussen de 45 en 65%. Hiernaast wordt geadviseerd om de vloer verlijmd te leggen in plaats van zwevend als het op een vloerverwarming komt te liggen. Maak je gebruik van de Floer Contactloos Ondervloer? In dat geval is het wel mogelijk om een parket vloer zwevend te leggen op een vloerverwarming.

Het is dus zeker mogelijk om een houten parket vloer te combineren met vloerverwarming. Houd dan wel goed rekening met de temperatuur, luchtvochtigheid en het verlijmd leggen in plaats van zwevend. Door dit in acht te nemen zorg je voor een perfect klimaat en kan je zo lang mogelijk genieten van jouw Floer! Wil je het meeste uit je vloerverwarming halen? Ondanks dat alle vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, hebben PVC vloeren de laagste warmteweerstand. Deze vloeren zijn onder andere beschikbaar in Visgraat PVC en het grotere Walvisgraat PVC.

Naast deze 4 zijn er natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken om te kiezen voor een eiken parket vloeren! Natuurlijker dan vloeren van eiken hout wordt het natuurlijk niet. Toch liever iets anders dan een massief eiken vloer? Ontdek het bijzondere breed laminaat met extra realistisch eiken uiterlijk! In plaats van PVC met houtlook kun je ook kiezen voor een betonlook vloer! Betonlook vloeren zijn onder andere verkrijgbaar in Tegel Click PVC. Liever een plak vloer? Dan kun je kiezen voor het Plak Tegel PVC.

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen