• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten

 

Walvisgraat-PVC-MEGAMAT-square

De matste PVC vloer van Nederland!

Bij Floer zijn we gek op innovaties; geen wonder dat we de eerste op de Nederlandse markt waren met het matste PVC! Floer overtreft zichzelf graag, en daarom kondigen we met trots het nieuwe keurmerk MEGAMAT© op PVC aan. Deze overtreffende trap binnen de glanswaardes van vloeren maakt de vloeren van Floer nóg matter dan voorheen, zodat jouw Walvisgraat PVC, Visgraat PVC en Dorpen PVC vloer niet glanst maar schittert! Lees snel verder om alles te weten te komen over dit nieuwe en revolutionaire keurmerk.

 


Floer-Walvisgraat-PVC-MEGAMAT-vergelijking
Orka Onbehandeld vs. Orka Onbehandeld 2.0

De kracht van de perfecte afwerking

We weten allemaal hoe belangrijk de afwerking van je Floer is voor de algemene uitstraling van je interieur. Maar laten we eerlijk zijn, traditionele PVC vloeren kunnen soms een vervelende en ongewenste weerspiegeling veroorzaken die afleidt van de gewenste visuele harmonie. Dit gebeurt voornamelijk bij lichtinval van grote raampartijen, zoals bij een schuifpui. Daarom introduceert Floer met trots de nieuwe MEGAMAT glanswaarde. Deze glanswaarde is uniek binnen de markt, en in combinatie met een subtiel voelbare toplaag zorgt dit voor de perfecte afwerking van jouw nieuwe Floer!

Glanswaarde van PVC vloeren

De glanswaarde van een vloer zit hem in de PU-laklaag en de vuistregel is: hoe lager de glanswaarde, hoe matter de vloer. Tot op heden hebben technologieën PU-laklagen ontwikkeld die minimale glanswaardes konden bereiken tussen de 3 en 5; deze glanswaarde noemen wij ‘supermat’. Waar oudere PVC vloeren een glanswaarde van 7 tot 5 hebben, zijn deze nieuwe vloeren zoals Visgraat PVC vloeren met het MEGAMAT© keurmerk uitgerust met een glanswaarde van rond de 2. Deze vernieuwende techniek zorgt dus voor een ultramatte afwerking die elke lichtweerkaatsing elimineert. Zo geniet je van een strakke, eigentijdse uitstraling in je ruimte zonder afleiding van een glanzende vloer!

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Langelo-Landelijk-sfeer-perspectief-MEGAMAT
Dorpen PVC – Langelo Landelijk Eiken

De voordelen van MEGAMAT PVC

Zoals je je wel kan bedenken hebben we MEGAMAT PVC niet zomaar geïntroduceerd; deze nieuwe glanswaarde biedt tal van voordelen voor zowel huiseigenaren, bedrijven en interieurontwerpers! De niet-reflecterende oppervlakte verhoogt namelijk de visuele aantrekkingskracht van elke ruimte en geeft een gevoel van ruimtelijkheid en verfijning. De nieuwe PU-laklaag die op de MEGAMAT vloeren zit komt met een ‘ceramic-bead’ technologie, oftewel keramisch sterk. Onthoudt wel dat PVC een zacht materiaal is, en daarom blijft het gevoeliger voor krassen bij scherpe voorwerpen. PVC vloeren met de MEGAMAT technologie zijn daarom krasbestendiger, maar nooit volledig krasongevoelig.

Welke PVC vloeren zijn MEGAMAT?

Momenteel zijn er verschillende collecties die de MEGAMAT afwerking hebben. Zoals hierboven al geschreven is de wel bekende Walvisgraat PVC collectie uitgerust met deze unieke afwerking. Daarnaast zijn vrijwel alle Dorpen PVC vloeren afgewerkt met deze revolutionaire afwerking. Maar daar houdt het nog niet op! Ben je op zoek naar Click PVC met een MEGAMAT afwerking? Ontdek het unieke Natuur Click PVC, het populaire Walvisgraat Click PVC of de XXL Landhuis Click PVC vloeren. Allemaal met MEGAMAT© PVC afwerking! Houd onze collecties in de gaten, want binnenkort zullen we nog meer vloeren aankondigen met het MEGAMAT keurmerk…

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Noordkaper-Natuur-sfeer-topdown
Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Natuur

Laat je Floer op de juiste manier shinen met MEGAMAT!

Floer-Landhuis-Click-PVC-vloer-Pure-Eik-sfeer-perspectief
Floer Landhuis Click PVC – Pure Eik

Op lange termijn zullen we alle Floeren in de nieuwe uitvoering MEGAMAT© PVC gaan uitbrengen, maar het Walvisgraat PVC heeft een makeover gekregen en is al uitgerust met deze nieuwe technologie. Ben jij nu al benieuwd naar deze nieuwe technologie en wil je hem thuis bekijken? Bestel een Walvisgraat PVC proefstaal en laat jouw toekomstige Floer op de juiste manier schitteren!

6 reacties - “Mat, matter, matst; MEGAMAT!”

  • Hi Albert,

   De nieuwe Walvisgraat PVC vloeren zijn inmiddels te zien in de collectie!
   Laat je ons weten van je ervan vindt?

 • Zit er kleurverschil tussen de orka onbehandeld en de orka megamat?
  Zie je eventuele krasjes sneller op de megamat versie?
  Groet, Tirza

  • Hi Tirza, wat leuk dat je interesse hebt in deze Floer! Er zit geen kleurverschil tussen de Walvisgraat Orka Onbehandeld en de MEGAMAT versie daarvan. De MEGAMAT versie is daarentegen wel voorzien van een Ceramic-Bead Technologie toplaag, dit was de oude Walvisgraat PVC vloer Orka Onbehandeld niet. Deze nieuwe geavanceerde toplaag zorgt voor een uitstekende krasbestendigheid. Hierdoor zal jouw Floer ook bij intensief gebruik er fris uit blijven zien. Uiteraard is PVC wel gevoelig voor scherpe voorwerpen en is het belangrijk om met regelmaat te stofzuigen. Mocht er nou toch een klein krasje in de toplaag zitten dan is deze vaak makkelijk weg te werken door de PU laag op te frissen met speciale reinigers en conditioners. Neem hiervoor contact op met één van onze vloerspecialisten. Ik hoop je op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nou toch nog vragen zijn dan horen we dat graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen