• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten
Floer-Visgraat-PVC-vloer-Puur-Eiken-sfeer-topdown-groot-ceramic-bead-technologie
Floer Visgraat PVC – Puur Eiken

Bij Floer zijn we non-stop bezig met het verbeteren van onze ijzersterke PVC vloeren. Bij de aankondiging van de nieuwe MEGAMAT© PVC vloeren hebben we ook een speciale “ceramic bead technologie” aangekondigd. Deze technologie kan je haast zien als een soort van super-power voor PVC vloeren – hij maakt PVC namelijk velen malen sterker! Maar wat houdt deze technologie specifiek in, en wat voegt deze technologie aan de PVC vloeren toe? Je leest er over in deze blog!

Wat is ceramic-bead technologie?

Om precies te weten wat de ceramic-bead technologie is in PVC vloeren, moeten we onze beste microscoop er even bij pakken. Als je goed inzoomt, zie je dat er microscopisch kleine keramische deeltjes in de PU-toplaag van het PVC is toegevoegd. Het keramische poeder wordt gemixt met de polyurethane vloeistof, waarna ze worden toegepast op de designlaag van de vloer. Deze kleine en onverschrokken “kraaltjes” zijn extreem robuust. Ze vormen namelijk een schild tegen krassen, slijtage en zelfs vlekken op de oppervlakte van de PVC vloeren. Daarnaast zijn ze ontzettend duurzaam en hebben geen invloed op de uitstraling van de Floer. Zo verbetert de levensduur en duurzaamheid van jouw Floer, met dank aan deze kleine kanjers van een kralen!

Ceramic-beaded PVC

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Makkum-Mokka-product-supershot-v1-ceramic-bead-technologie
Dorpen PVC – Makkum Mokka Eiken

Zoals hierboven beschreven zijn keramische beads ingebed in de bovenste slijtlaag van PVC vloeren. Dit is de ijzersterke slijtlaag die we altijd benoemen! Momenteel hebben collecties zoals het Walvisgraat PVC en het Walvisgraat Click PVC deze technologie in de toplaag van hun vloerdelen. De strategische plaatsing van de ceramic-bead technologie zorgt ervoor dat het oppervlak dat dagelijks wordt gebruikt en (mogelijk) beschadigd raakt, wordt versterkt. Dit allemaal, met het behoud van het prachtige uiterlijk en de structurele integriteit van de Floer.

Bescherming door keramische technologie

Okay, we snappen dat het woord “keramiek” wellicht geen associatie geeft van een super-stevig materiaal. Wanneer je een keramieken vaasje krijgt van je oma, is dit vaak een fragiel en zeer breekbaar objectje. Binnen de term “ceramic-beaded technologie” verwijst het stukje “ceramic” naar materialen die worden geproduceerd door het verhitten van niet-metaalhoudende materialen. Dit omvat een scala aan materialen, van aardewerk en tegels tot geavanceerde keramische materialen zoals steengoed. In deze zin wordt “keramiek” dus gebruikt in een grote verscheidenheid aan doeleinden – van bouwkundige projecten tot auto’s, van het leger tot de electronica industrie. En dus ook binnen de vloerenwereld! De minuscule krachtpatsers wapenen je vloer tegen het gebruik van het dagelijks leven!

Ceramic bead technologie en grote huishoudens

Stel je voor: een huis vol leven, gelach en beweging. Dit is waar de magie en kracht van jouw ceramic-beaded Floer echt tot zijn recht komt! In huizen waar de dag begint met kinderen die rennen, spelen en vliegen biedt deze vloer een geweldige bescherming. Laat staan hoe sommige huisdieren, et hun speelse persoonlijkheden, het huis op stelten kunnen zetten. De Walvisgraat Click PVC vloeren, en andere ceramic-beaded vloeren van Floer, kunnen het allemaal aan! Of het nu gaat om klauw afdrukken of onverwachte morspartijen, je vloer blijft mooi en ongedaan. Daarnaast zijn ze volledig waterproof en eenvoudig te onderhouden. Dat betekent minder zorgen voor jou en meer tijd om te genieten van de kostbare momenten met je familie.

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Noordwijk-Natuur-MEGAMAT-ceramic-bead-technologie
Dorpen PVC – Noordwijk Natuur vs. Merk X

Welke vloeren zijn afgewerkt met ceramic-bead toplaag?

Momenteel zijn alle vloeren die afgewerkt zijn met de MEGAMAT© afwerking ook getopt met een ceramic-bead toplaag. Dit betekent dat de volgende vloeren keramisch zijn verstevigd:

    • Dorpen PVC
    • Walvisgraat PVC
    • Hongaarse punt PVC
    • Walvisgraat Click PVC
    • Landhuis Click PVC
    • Visgraat PVC (alleen Puur Eiken en Natuur Eiken)
    • Visgraat Click PVC (alleen Zwart Eiken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen