• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Het kan voorkomen dat je een beschadiging in jouw plak PVC vloer krijgt. Kleine krasjes, grote wasj krasjes en beschadigingen zijn in de meeste gevallen gelukkig op te lossen met een reparatie set of behandeling van de toplaag. Gelukkig komt het niet vaak voor dat je een PVC plank in een vloer moet vervangen. Heb je per ongeluk iets met een scherpe punt laten vallen op je Walvisgraat PVC vloer en wil je de PVC strook vervangen? Dat kan! PVC vloer verwijderen, hoe doe je dat? Door deze beschadigde PVC strook vervangen voor een nieuwe! En je weet wat ze zeggen; beter een gat in je hand, dan een gat in je vloer!

PVC vloer vervangen

Dit stappenplan kan je gebruiken bij het vervangen van een PVC strook in jouw PVC vloer. Heb je een laminaatvloer of een PVC klik vloer? Omdat we natuurlijk aan iedereen denken vind je onderaan dit artikel nog een aantal tips om een plank van bijvoorbeeld een Visgraat Click PVC vloer te vervangen.

Wil je graag de gehele PVC vloer verwijderen? Omdat dit een flinke klus is adviseren we om dit door een professional te laten doen. Voor het verwijderen van een PVC vloer heb je hiernaast ook een stripmachine nodig die het PVC eenvoudig van de ondervloer schraapt. Heb je deze nu toevallig op zolder liggen? Dan kun je het natuurlijk altijd zelf proberen. Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde Floer dealer als je oude PVC vloer aan vervanging toe is en je een nieuwe Floer op het oog hebt!

PVC strook verwijderen met föhn

Ga jij de PVC strook zelf verwijderen? Ga maar gauw naar de badkamer en aan de slag! Voor het verwijderen van een PVC strook heb je namelijk niets meer dan een föhn nodig! Of een heteluchtpistool, dat kan ook. Hiermee maak jij jouw visgraat vloer PVC vloer los van de lijm. Deze PVC lijm is gebruikt om de PVC planken aan de ondervloer te bevestigen. De warmte van de föhn (of heteluchtpistool) zorgt ervoor dat de lijm zacht wordt en hierdoor zal de verlijmde PVC strook eenvoudig los te halen zijn. Het maakt verder niet uit of je een normale plak PVC vloer, een visgraat PVC vloer of een breed PVC los moet halen. Voor alle lijm PVC vloeren pas je dezelfde methode toe!

Is het je gelukt om de PVC strook te verwijderen met een föhn? Dan kun je nu eventuele lijmresten verwijderen en je nieuwe PVC strook erbij pakken. De lijmresten kun je eenvoudig verwijderen met bijvoorbeeld een verfkrabber of een spatel hiervoor te gebruiken. Breng de nieuwe PVC lijm aan waar de oude plank heeft gelegen en leg hier vervolgens de nieuwe PVC strook neer. Ben jij een tegel PVC vloer aan het vervangen? Ook dan werk je op dezelfde wijze en kan je nu de nieuwe PVC tegels leggen! Als het vloerdeel eenmaal ligt is het verstandig om hier ongeveer twee uur lang iets zwaars op te leggen zodat de nieuwe PVC strook en de lijm goed hechten.

PVC vloer verwijderen stappenplan

Om het voor jou even wat overzichtelijker te maken zetten we nog even de stappen voor een plak PVC strook verwijderen op een rijtje!

  1. Maak het vloerdeel warm met een föhn of heteluchtpistool
  2. Haal de beschadigde PVC plank los
  3. Lijmresten PVC vloer verwijderen
  4. Breng nieuwe lijm aan
  5. Bevestig de nieuwe PVC vloerplank
  6. Leg iets zwaars op de PVC strook zodat het twee uur lang goed kan drogen
  7. Geniet van jouw Floer die er weer als nieuw uitziet!
Floer-Visgraat-PVC-Onbehandeld-Eiken-woonkamer-interieur-visgraat-laminaat-vs-pvc
Floer Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

Click PVC opnieuw leggen

Heb je toevallig een beschadiging in een Click PVC vloer waardoor de plank aan vervanging toe is? Dan kan dit op ongeveer dezelfde manier als hoe laminaat vloeren vervangen moet worden. Het is wel een lastigere klus dan het vervangen van een lijm PVC vloer strook, dus houd goed rekening met alle stappen die je moet volgen. Plak eerst de vloerplank af met tape zodat je niet per ongeluk de verkeerde plank verwijdert. Maak met een invalzaag een aantal inkepingen en verwijder de PVC plank hierna. Breng Floer D3 verbindingslijm aan, bevestig de nieuwe plank en verdeel gewicht over de plank zodat deze goed kan drogen. Wil je exact weten hoe je een plank moet vervangen? Met het stappenplan laminaat plank vervangen doe je het eenvoudig zelf. Twijfel je of je met dit stappenplan ook laminaat planken van 32 cm breed kunt vervangen? Geen stress! Met dit stappenplan vervang je zelf jouw breed laminaat vloer. Heb je een laminaat vloer met visgraat patroon? Je kunt het stappenplan gewoon volgen om jouw beschadigde Visgraat Laminaat vloer te vervangen.

Meer PVC vloeren tips

Floer-Bossen-PVC-Plak-Midwolderbos-Rustiek-Eiken
Floer Bossen PVC – Midwolderbos Rustiek Eiken

Ben je op zoek naar andere tips en tricks om je op weg te helpen met bepaalde klusjes of kan je inspiratie gebruiken? Bekijk en lees dan eens de Floer blogs! In de blogs leggen we je bijvoorbeeld uit wat de verschillen zijn tussen plak PVC en click PVC vloeren. Of ga er even rustig voor zitten en bekijk alle vloeren uit het assortiment. Wil je zelf graag een overzicht? Bestel dan de catalogus en ontvang hem bij je thuis! Wil je een Floer graag in het echt bekijken? Bestel een proefstaal! Zo ontdek je zelf welke kleur Tegel Click PVC het mooiste bij jou thuis staat.

Fan van visgraat patroon vloeren? In het assortiment vind je namelijk eiken houten vloeren met dit patroon! Het Floer Visgraat Parket is beschikbaar in verschillende afwerkingen en houtsorteringen. Wil je een parket vloer in rechte plank? Ga dan voor het eiken lamel parket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen