• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~7 minuten

Wanneer je net wakker wordt en uit bed stapt, is de vloer het eerste wat jij aanraakt met je voeten. Een goede slaapkamer vloer kan het verschil maken met welk been jij uit bed komt! Daarom is het belangrijk om stil te staan bij de diverse voordelen van de verschillende vloeren voordat je een keuze maakt. In deze blog geven wij jou 5 tips voor de slaapkamer vloer, zodat jij elke nacht weer heerlijk kan vertrekken naar dromenland! 

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Kalksteen-Wit
Floer Tegel PVC vloer – Kalksteen Wit

Tip 1: Geluidsreductie

Moet jij ‘s nachts naar het toilet, maar maak je daarmee het hele huishouden wakker? Dan kan het zo zijn dat jouw huidige vloer niet (erg) geluid reducerend is. Sinds de jaren ‘80 is er een geluidsreductie eis in Nederland. Deze eis zorgt ervoor dat bepaalde woningen en huizen moeten voldoen aan een minimale geluidsreductie van 10 decibel. Moet jouw woning aan deze eis voldoen? Dan bij deze de eerste van de 5 tips voor de slaapkamer vloer: kies een van de laminaat vloeren en combineer deze met een Geruisloos Ondervloer! Deze ondervloer heeft het 10dB certificaat en is speciaal ontworpen voor laminaatvloeren. Wil jij een mooie luxe breed laminaat vloer, of een stijlvolle visgraat laminaat vloer in jouw slaapkamer? Deze laminaatvloeren gaan hand-in-hand met deze ondervloer; nooit meer zorgen over geluidsoverlast!

De PVC vloeren van Floer hebben ook een geluidsreducerende functie. Plak PVC vloeren verminderen automatisch tussen de 2 tot 4dB doordat er bij plaatsing geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond zit. Heb jij liever een doe-het-zelf click PVC vloer? Kies dan voor de Rigid Click PVC Ondervloer. Deze ondervloer heeft geen geluidsreducerende functie, maar kan wel de zware vloerdelen van klik PVC ondersteunen.

Wil je meer weten over geluiddempende (onder-) vloeren? Lees dan het blogartikel over welke vloeren geluidsoverlast verminderen en over de Geruisloos Ondervloer

Tip 2: Onderhoud

Schoonmaken; niet iedereen houdt er van. Maar een schone slaapkamer helpt je wel lekkerder te slapen. Daarnaast is een stofvrije ruimte ook gezonder om in te leven. Maak daarom regelmatig je slaapkamer schoon, zodat jij gezond kan blijven slapen!

Gelukkig hoeft het schoonmaken en onderhouden van jouw Floer niet lang te duren. Zorg er ten eerste voor dat de vloer niet te vies wordt tussen de schoonmaakbeurten door. Dit kan je doen door dagelijks de kamer op te ruimen, en om eens per week je beddengoed te verschonen. Dit zal voor minder stofvorming zorgen, waardoor jij minder hoeft schoon te maken en jouw Walvisgraat PVC vloer langer mooi blijft! Wanneer je gaat schoonmaken, pak je als eerste de stofzuiger er bij. Gebruik hiervoor een opzetstuk met een borstel, zodat je geen krassen maakt op de vloer. Klaar is kees, de vloer is stofvrij!

Heb je vlekken op de vloer, of wil je de kamer fris laten ruiken? Gebruik dan een bijpassend schoonmaakmiddel voor je Floer! Gebruik daarvoor een Laminaat reiniger of PVC reiniger. Gebruik geen allesreiniger voor het dweilen van de vloer! Allesreiniger kan je vloer een doffe gloed geven, of zelfs de kleur van de vloer veranderen! Heb je een laminaat vloer in je slaapkamer? Gebruik dan niet teveel water tijdens het dweilen. Dit kan schade toebrengen aan het laminaat. Wring de dweil goed uit voordat je gaat dweilen, en open wat ramen zodat de vloer sneller droogt. 

Wil je meer tips over het schoonmaken en onderhouden van je vloer? In onze FloerTube blogs vind je alle informatie die je nodig hebt! 

Tip 3: Gebruiksklasse

Floer-Landhuis-Click-PVC-vloer-afmeting
Floer Landhuis Click PVC vloeren

Je hebt het woord ‘gebruiksklasse’ vast wel eens gelezen in je zoektocht naar een nieuwe vloer. Maar wat betekent het precies? In een notendop samengevat geeft de gebruiksklasse van een vloer aan wat je kan verwachten van de vloer. Er zijn drie categorieën binnen de gebruiksklassen: industrieel, commercieel en huishoudelijk. Aangezien we het over slaapkamervloeren hebben zullen we alleen kijken naar de huishoudelijke gebruiksklasse.

Huishoudelijke gebruiksklassen zijn onder te verdelen in vier categorieën: licht, normaal, normaal tot intensief en intensief. Alle gebruiksklassen zijn geschikt voor jouw slaapkamer! Alle laminaatvloeren van Floer hebben minstens een gebruiksklasse die geschikt zijn voor intensief huishoudelijk tot normaal commercieel gebruik. Het Authentiek Laminaat heeft zelfs een gebruiksklasse die geschikt is voor intensief commercieel gebruik!

De PVC vloeren zoals breed PVC en visgraat PVC hebben een gebruiksklasse die tussen intensief huishoudelijk- tot normaal industrieel gebruik liggen. Dit is dus een hogere gebruiksklasse dan de laminaatvloeren. De klik PVC vloeren hebben een klasse die ligt tussen intensief huishoudelijk- en intensief commercieel gebruik. De Visgraat Click PVC vloeren kunnen dus perfect in de slaapkamer worden geplaatst, zonder enige zorgen over vervroegde slijtage!

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Onbehandeld-Eiken-interieur-slaapkamer
Floer Akupanel Wandpaneel – Onbehandeld Eiken

Tip 4: Wandpanelen

We hebben het al gehad over geluidsreducerende vloeren, maar wat dacht je van geluidsreducerende wandpanelen? De Floer Akupanel Wandpanelen creëren een betere akoestiek in de ruimte, waardoor deze minder hol klinkt. Daarnaast zorgt de combinatie van vilt en hout voor een geluidsabsorberende functie, waardoor de buren minder last zullen hebben van gesnurk. Ideaal, toch? 

De wandpanelen van Floer zijn gemaakt van zwart gerecycled vilt, met houten latten die zijn afgewerkt met een gedetailleerde houtfineer. De panelen zijn 60 cm breed en 300 cm lang, waardoor ze van plafond tot Floer de wand kunnen bedekken. De panelen hebben een rustige uitstraling, en doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren passen ze in elk interieur. Ben jij op zoek naar wanddecoratie met een functie voor je slaapkamer? Dan zijn Akupanel Wandpanelen perfect voor jou!

Tip 5: Rust en kalmte

And last but not least: rust in je slaapkamer. Rustige elementen zoals neutrale kleuren, zachte texturen en rustige prints zijn must-haves om jouw slaapkamer af te maken. En wist je dat ook de vloer rust kan uitstralen? Kies bijvoorbeeld voor slaapkamer met een hotel chic interieur, gecombineerd met een licht eiken PVC vloer, zoals het Orka Onbehandeld. De lichte tinten uit deze onbehandelde eiken PVC vloer zullen bij elke kleur op de muur passen, en door gebruik te maken van het ton-sur-ton effect houd je alles in één kleurenpalet. Houd je meer van donkere tinten in je slaapkamer? Kies dan voor een slaapkamer met een klassiek tintje; donkere koele kleuren in combinatie met sierlijsten en een donker eiken vloer maken van jouw slaapkamer een hoffelijk paleisje. Heerlijk, toch?

A final tip from Floer

Als allerlaatste tip voor de slaapkamer vloer willen we je meegeven dat de slaapkamer een ruimte is waarin je tot rust kan komen, en waar je alle stress van de wereld kan weg laten lopen. Dus richt je slaapkamer op zo’n manier in, zodat jij je er thuis in voelt en er tot rust kan komen. Maak er een safe-haven van, waar je elke avond weer terug in kan kruipen. Slaap lekker!

Dit waren onze 5 tips voor de slaapkamer vloer! Benieuwd naar meer tips zoals bijvoorbeeld tips voor kleine ruimtes? Lees alle Floer artikelen op de blog pagina. Heb jij al een Floer op het oog? Bezoek dan één van onze dealers om jouw vloer te bestellen! Ben je nog niet helemaal zeker, of wil je liever eerst even dagdromen? Vraag dan een gratis catalogus aan, of bestel een proefstaal van jouw favoriete vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *