• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~6 minuten

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is steeds belangrijker vandaag de dag, en dat ontgaat niemand. Ook meubelwinkels en interieurbedrijven realiseren zich dat duurzame producten steeds meer en meer gewild worden. Daarom is het nu een stuk makkelijker om duurzaam te wonen dan een tijdje geleden. Aangezien duurzaam wonen een van de woontrends van 2023 zal zijn vertellen wij jou graag alles over een duurzaam interieur en hoe je deze kan vloeren!

Materialen

floer-tafel-recycle2-duurzaam-wonen
Koffietafel gemaakt van houten vloerdelen

Een groot onderdeel van je interieur zullen de materialen zijn die je gebruikt om de ruimte in te richten. Hierbij kun je denken aan materialen zoals hout, rotan, steen en jute, maar ook organisch katoen, linnen en wol. Deze materialen worden vaak geproduceerd op duurzame methoden (mits ze de juiste certificeringen hebben) en hebben een lagere milieu-impact dan conventionele stoffen zoals polyester of andere kunststoffen. Daarnaast is het zeer populair om duurzame maar ook conventionele materialen te recyclen, zodat ze weer een tweede leven kunnen krijgen! 

We horen je het al vragen: ‘Maar PVC is toch ook een kunststof? Zijn deze vloeren dan wel duurzaam?’ Ja! De meeste vloeren binnen de Tegel PVC, Bossen PVC en de Dorpen PVC collecties zijn juist wel een duurzame vloer optie. Bij deze vloeren wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van schadelijke weekmakers, maar juist een weekmaker die verkregen wordt uit de olie van sojabonen. Deze olie wordt zelfs gebruikt voor levensmiddelen, dus producten die je tot je neemt. We raden je niet aan om de vloerdelen te proeven, maar we verzekeren je er wel van dat jij zorgeloos kan genieten van jouw PVC vloer

Gebruiksklasse

Bij Floer is duurzaamheid een van onze kernwaarden; we leggen graag wat extra focus op producten van hoge kwaliteit die lang mee kunnen gaan met daarnaast een zo duurzaam mogelijk bedrijfsproces. Daarom kan je bij Floer niet misgaan wanneer je voor een duurzame vloer gaat! Ten eerste is het belangrijk om stil te staan bij de gebruiksklasse van een vloer. Een hoge gebruiksklasse betekent namelijk dat de vloer geschikt is voor intensief gebruik (zowel huishoudelijk als commercieel), maar ook dat de vloer lang mee zal gaan desondanks het gebruik. Laminaat vloeren en PVC vloeren met een gebruiksklasse van AC 4 of hoger zullen dus extra lang meegaan; goed voor de portemonnee en de aarde!

“Door te kiezen voor een duurzame vloer en interieur zal je bijdragen aan een gezonde planeet en levensstijl, terwijl je ook esthetisch en financieel profiteert!” 

Floer-Visgraat-PVC-Creme-Eiken-sfeer-perspectief-duurzaam-wonen
Floer Visgraat PVC – Crème Eiken

Aankleding

Om echt, echt, echt duurzaam te wonen is het belangrijk om niet alleen stil te staan bij de materialen die je gebruikt, maar ook hoe je je woning inricht! Door bewust te kiezen voor duurzame(re) producten en een groene levensstijl kan je bijdragen aan een gezonde planeet en een gezond leven voor jou en je gezin. Ga daarom eens naar de tweedehandswinkel en kies hier je nieuwe meubel uit, in plaats van deze eerstehands te kopen. Vaak kunnen tweedehands meubels door een kleine makeover en een likje verf weer stralen als nieuw. Zo heb jij een nieuw meubel en is de afvalberg weer een stukje verkleind!

Bij duurzaamheid denken we ook snel aan de natuur en buiten. Haal daarom een stukje buiten naar binnen door planten aan je interieur toe te voegen. Planten zorgen namelijk niet alleen voor een mooie aankleding en invulling van je ruimte, ze zorgen ook nog eens voor een gezonde lucht en een natuurlijke sfeer in huis. Als je dan toch bij de tweedehandswinkel bent, koop dan ook eens een nieuw potje voor je groene vriend. Dat kan hij vast waarderen 😉

Onderhoud

Als je eenmaal duurzaam woont moet je huis ook onderhouden worden. Door je spullen goed te koesteren zorg je ervoor dat je spullen langer meegaan en dat je minder hoeft te vervangen. Weer een stukje van die afvalberg af! Wij geven je graag een paar tips om je huis en vloer duurzaam te onderhouden:

  • Onderhoud je spullen regelmatig – Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je spullen is belangrijk. Reinig je vloer dus regelmatig op de juiste manier. Door regelmatig de vloer te stofzuigen verklein je de kans dat je vloer beschadigd wordt door steentjes of zand.
  • Gebruik natuurlijke reinigingsmiddelen – Hardnekkig vuil op de vloer? Het kan gebeuren! Pak de dweil er bij om het vuil weg te halen maar let op waarmee je dweilt. Veel commerciële reinigingsmiddelen zijn namelijk niet duurzaam en kunnen daarnaast je vloer beschadigen! Vermijd het gebruik van een allesreiniger of schuurmiddelen, en gebruik een passend reinigingsmiddel zoals een speciale laminaat reiniger of een PVC reiniger. Geen zin in extra flessen in het keukenkastje? Je kan ook normaal afwasmiddel of een scheutje schoonmaakazijn gebruiken om je vloer mee te dweilen.
  • Repareer in plaats van te vervangen – Mocht er toch een vloerdeel kapot gaan, vervang dan niet gelijk je hele vloer! Het zou zonde zijn om de vloerdelen die nog wel heel zijn ook te moeten vervangen. Repareer dus je vloer door het kapotte vloerdeel te vervangen met een nieuwe. 
  • Voorkomen is beter dan genezen – Zoals mijn opa altijd zei ‘Voorkomen is beter dan genezen’, and it’s true! Zorg daarom goed voor je spullen zodat ze niet snel kapot gaan. Voeg, wanneer je een nieuwe vloer aanschaft, ook gelijk een mooie schoonloopmat toe aan je winkelmandje. Met een schoonloopmat zorg je er namelijk voor dat het vuil, vocht en zand grotendeels achterblijft bij de deur. Zo voorkom je krasjes en beschadigingen! 
Floer-Tegel-Click-PVC-Vloer-Vaalserberg-Donkergrijs-sfeer-5-duurzaam-wonen
Floer Tegel Click PVC – Vaalserberg Donkergrijs

En daarom moet je duurzaam wonen!

Er zijn veel redenen waarom je zou moeten kiezen om duurzaam te wonen en een duurzame vloer in huis te nemen. Door duurzaam te wonen bescherm je de planeet en verminder je de ecologische voetafdruk van jezelf en van je huis. Daarnaast zijn duurzame producten vaak van natuurlijke afkomst, wat bij zal dragen aan een gezonde leefomgeving voor jou en je familie. Duurzame producten zullen ook langer meegaan, mits je ze goed onderhoudt! Naast al deze praktische voordelen zijn er ook esthetische voordelen, namelijk een unieke look in je woning. Door tweedehands producten te gebruiken en natuurlijke materialen in huis te nemen creëer je een bijzondere uitstraling in je huis, eentje die niemand anders zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen