• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~5 minuten

Heb je eindelijk jouw PVC vloer in huis en weet je niet of je deze direct kan belasten met zware meubels? Dan zit je met deze blog op de juiste weg, wij vertellen je alles over wanneer een PVC vloer belastbaar is. Je wilt namelijk niet dat jouw droom vloer al snel aan vervanging toe is. Daarnaast geven we je nog wat extra tips om rekening mee te houden met het plaatsen en onderhouden van een PVC vloer om een voet aan de grond te krijgen👟.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Noordkaper-Natuur-sfeer-perspectief-groot
Floer Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Natuur

Welke PVC vloeren zijn er?

Er zijn diverse soorten PVC vloeren met verschillende patronen. Wij bieden namelijk PVC vloeren aan in de verlijmde versie en PVC vloeren met een click-verbinding. Beide vloeren hebben hun eigen unieke voordelen. De Floer Plak PVC vloeren dienen rechtstreeks verlijmd te worden op een egale ondergrond. Aangezien deze opbouw minimaal is, is de warmteweerstand ook erg laag, hierdoor is Plak PVC het meest gunstig in combinatie met vloerverwarming. Bij Click PVC, zoals de naam het al zegt, worden de vloerdelen in elkaar geklikt door middel van een ijzersterke klik-verbinding. Deze Click PVC vloeren dien je zwevend te plaatsen op een geschikte click pvc ondervloer. De Klik PVC vloeren zijn overigens ook zeer geschikt voor ondergronden die voorzien zijn van vloerverwarming.

Beide vloeren hebben hun eigen unieke collecties, denk hierbij aan de Tegel PVC vloeren of de Walvisgraat Click PVC vloeren die niet te onderscheiden zijn van een echte lamel parket vloer. Benieuwd naar alle verschillen? Lees dan de Floer blog ‘Wat is het verschil tussen plak PVC en Click PVC?‘.

Wanneer is een PVC vloer beloopbaar?

Geregeld krijgen we de vraag wanneer een PVC vloer beloopbaar is nadat deze gelegd is. De meeste verwarring ontstaat namelijk bij verlijmde PVC vloeren. Echter zijn deze onzekerheden niet nodig, je kunt namelijk vrijwel direct over de PVC vloer lopen, wanneer deze is verlijmd. In enkele gevallen komt het voor dat een PVC vloer wordt geplaatst op een zelfklevende ondervloer, ook bij deze legwijze hoef je niet te wachten om gebruik te maken van de nieuwe pracht vloer. Kortom: wanneer kan je op een PVC vloer lopen? Of het nou gaat om een click PVC of een plak PVC vloer, je kunt er direct op lopen! Dit is tevens ongeacht vloer patroon, zo zijn visgraat PVC vloeren of walvisgraat PVC vloeren ook direct beloopbaar. Bij zowel een verlijmde PVC vloer als klik PVC vloer kan je direct over de vloer lopen. Later in deze blog vertellen we je meer over vloeren die geschikt zijn voor een hogere loopbelasting en in een hoge gebruiksklasse vallen.

Wanneer kan je meubels plaatsen op een PVC vloer?

Floer-Walvisgraat-PVC-Narwal-Nootbruin-sfeer-perspectief
Floer Walvisgraat PVC – Narwal Nootbruin

Nu het duidelijk is dat je direct op een PVC vloer kan lopen nadat deze gelegd is komt de volgende vraag aan de orde: kan je direct een zware kast of eettafel op de vloer plaatsen? In principe kan je zeggen dat je ook vrijwel direct meubels kan plaatsen op de PVC vloer, maar er is één voorwaarde. Plak PVC vloeren moeten nadat deze gelegd is volledig gewalst zijn. Hiermee zorg je er voor dat eventuele luchtbellen verwijderd worden en de vloerdelen zich volledig hechten aan de ondergrond. Let hierbij wel op dat je eerst de vloer hebt gestofzuigd, je wilt namelijk geen afval in de vloer walsen.

Bij de klik PVC vloeren kan je eveneens de meubels direct plaatsen op de vloer. Het is wel van belang dat de ondergrond, net zoals bij Plak PVC vloeren, egaal is. Omdat de vloerdelen erg zwaar zijn, moet de klikverbinding niet onnodig belast worden door oneffenheden in de ondergrond. Indien je aan de eisen voldoet, ontvang je een garantie van 15 tot wel 35 jaar op deze ijzersterke vloeren!

Floer tips!

Wij raden je wel aan om gebruik te maken van viltjes onder de meubels. Met de viltjes voorkom je onnodige krassen tijdens, bijvoorbeeld het verplaatsen van een zware kast. Daarnaast is het zeer raadzaam om een schoonloopmat te gebruiken bij de voordeur. Hiermee voorkom je dat er kleine steentjes en zandkorrels op het loopoppervlak terechtkomen. Scheelt ook weer schoonmaakwerk!

Een PVC vloer met hoge loopbelasting?

Floer-Tegel-Click-PVC-Vloer-Hasseberg-Antraciet-sfeer-3
Floer Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

Dan bent u op de juiste weg met onze Tegel Click PVC vloeren! Het leggen van deze tegelvloeren is bijzonder eenvoudig dankzij het handige kliksysteem. Bovendien zijn onze Klik PVC Tegelvloeren uitgerust met een stevige kernlaag, waardoor ze stabiel op de ondergrond liggen. Toch voor een PVC vloer met eiken look gaan? Onze visgraat PVC vloeren vallen in de gebruiksklassen 33 / 42, dit betekent dat de vloeren voor zowel commercieel als industrieel gebruik geschikt zijn.

Kunt u nou geen keuze maken tussen een vloeren die geschikt zijn voor een hoge loopbelasting? Geen probleem! Wij hebben de vloeren op een rijtje gezet ‘de top 5 vloeren in een kantine‘, met deze blog is het kiezen van een vloer voor bijvoorbeeld een kantine zeer eenvoudig. Scheelt weer uitzoek-werk. Deze vloeren met hoge gebruiksklasse en lange fabrieksgarantie zijn tevens geschikt voor andere ruimtes, zoals een kantoor. Laat je inspireren!

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stel ze gerust via onderstaande opmerkingenveld en wij staan je graag te woord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen