• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Stefan
Leestijd: ~5 minuten

Ben je op zoek naar een mooie PVC vloer? Maar twijfel je tussen een plak PVC vloer en een click PVC vloer? Lees dan vooral verder! Dat er grote verschillen zitten tussen eiken houten vloeren, laminaat vloeren of PVC vloeren hoeven we je niet uit te leggen. Maar weet jij wat de precieze verschillen zijn tussen de vloeren collecties? Deze zijn namelijk soms erg specifiek. Deze keer in LeesFoer: wat is het verschil tussen plak PVC en click PVC?

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Eerst leggen we uit waarom je zou kunnen kiezen voor een PVC vloer. Deze kunststof vloeren zijn namelijk erg populair. PVC vloeren worden steeds realistischer en ogen daardoor als echt hout. Het materiaal waar de vloeren van gemaakt zijn, zorgt ervoor dat deze 100% waterbestendig zijn. Daarnaast hebben ze een sterke slijtlaag waardoor deze vloeren jaren mee gaan. Wil jij vloerverwarming in je woning? Combineer dit dan met een PVC vloer. PVC vloer is een hele goede warmte geleider door het materiaal waar ze van gemaakt zijn!

Bij Floer zijn er verschillende designs en kleuren beschikbaar. Visgraat PVC, Walvisgraat PVC of breed PVC. Keuze genoeg. Er zal zeker een PVC Floer zijn die perfect past in jouw woning! Nu je weet wat enkele voordelen zijn van een PVC vloer, gaan we je precies uitleggen wat het verschil is tussen een plak PVC en click PVC vloer.

Een plak PVC vloer is flexibel en wordt verlijmd op de ondergrond. Daardoor moet dit erg vlak zijn. Bij het leggen van een plak PVC vloer is het egaliseren altijd nodig. Voor het verlijmen van een PVC vloer en het egaliseren van de ondervloer, is iemand met enige ervaring aan te raden zoals een aannemer of specialist. Het is namelijk een heel proces.

De ondergrond moet vlak, schoon, stof- en vetvrij zijn, zodat de egaline goed kan hechten. Na het egaliseren moet het geschuurd worden. Hierna moet je de vloer weer volledig stofvrij maken. Nu kan het verlijmen beginnen en ben je bijna #gefloerd met je eigen plak PVC Floer ;)! 

Wil jij het allerbeste resultaat uit vloerverwarming halen? Een plak PVC vloer is dan de beste keuze. Omdat ze heel dun zijn, hebben deze vloeren een zeer lage warmteweerstand!

Floer Walvisgraat plak PVC Balein Beige

Wat is het voordeel van een plak PVC vloer?

Doordat deze vloeren worden verlijmd en vervolgens met een metalen wals worden aangedrukt, zal de vloer superstrak liggen. Dat is natuurlijk een groot voordeel! Er is dus geen ondervloer nodig. En wat al helemaal interessant is, een plak PVC vloer kan in elke mogelijke richting gelegd worden. De stroken hebben geen verbinding en worden verlijmd, de mogelijkheden zijn dus eindeloos. Daarnaast is het snijverlies ook minder, zeker bij visgraat is dit interessant!

Alles wat je moet weten over een click PVC vloer

Een click PVC vloer heeft een verbinding waardoor je deze vloeren zelf kan leggen! We noemen het daarom ook wel doe-het-zelf PVC vloeren. Hierdoor zijn het de grote concurrenten van laminaatvloeren. Een 100 % waterbestendige, zelf te leggen vloer. Wat wil je nou nog meer?

Floer Click PVC Onlanden Gerookt Sfeer click pvcDe ondergrond egaliseren is meestal niet nodig, je besteld gewoon de ComfyClick ondervloer mee en de vloer is klaar om gelegd te worden. De ComfyClick PVC vloeren zijn gemaakt met een zogenoemde ‘rigid mineraal core’. We strooien een beetje met de term. Maar dit betekent dat de vloeren een tussenlaag hebben dat bestaat uit steen mineralen en PVC. Hierdoor zijn ze erg stabiel want deze vloeren tonen door de tussenlaag geen werking bij verschillende temperaturen en luchtvochtigheid. 

De collecties ComfyClick PVC en de ComfyClick Tegels PVC hebben beide een Fastclick verbinding. Dit leg je gemakkelijk en snel zelf. Er hoeft dus geen specialist ingeschakeld te worden! Het Visgraat PVC heeft een andere verbinding, dit is de I4F verbinding en is speciaal ontwikkeld voor de click PVC vloer. Ook dit kan je zelf leggen! Met de rubberen hamer in hand, gaat het je zeker lukken.

Wat is het voordeel van een click PVC vloer?

De ondergrond hoeft meestal niet geëgaliseerd te worden, wat natuurlijk een groot voordeel van een click PVC vloer is! Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf en het is daardoor ook mogelijk om de vloer weer mee te nemen bij een verhuizing.

Wat is het verschil tussen plak PVC en click PVC?

De grootste verschillen tussen plak PVC en click PVC zit in de manier van het leggen van de vloer en de mogelijkheden. Als het gaat om kwaliteit verschillen deze vloeren niet van elkaar. Maar welke van deze twee typen vloeren het beste past bij jouw woning, hangt af van je eigen voorkeur en wensen! 

 • Wil je een PVC vloer die makkelijk te leggen is? Kies dan click PVC
 • Vloerverwarming? Een plak PVC vloer laat iets sneller warmte door
 • Bij click PVC heb je een ondervloer nodig
 • Bij plak PVC moet je de ondergrond laten egaliseren
 • Wil je een vloer die je ook weer mee kan nemen als je gaat verhuizen? Kies click PVC
 • Een verlijmde PVC vloer kun je in elke richting tegen elkaar laten leggen
 • Als je een click PVC vloer zelf legt, ben je vaak goedkoper uit dan bij het aanschaffen van een plak PVC vloer
 • Een plak PVC heeft minder snijverlies, zeker bij visgraat is dit een groot voordeel!

Floer Click PVC Visgraat Ijssel Onbehandeld

Wat zijn de overeenkomsten tussen plak PVC en click PVC?

 • Plak PVC en click PVC zijn beide sterke kunststof vloeren
 • Deze vloeren zijn 100% waterbestendig
 • PVC vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming
 • Alle PVC collecties van Floer hebben een realistische houtlook

Benieuwd naar de verschillende PVC vloeren? Bekijk de plak PVC collecties! Liever een click PVC vloer? Ontdek zelf de tien nieuwe eiken ComfyClick PVC vloeren. Heb je een voorkeur voor het visgraatpatroon? Ook dat hebben we bij Floer! Je kan kiezen tussen plak PVC visgraat en click PVC visgraat! Lees, ontdek en ervaar alle PVC collecties zelf! Heb je een keuze kunnen maken en wil je jouw favoriete Floer graag in het echt bewonderen? Bestel een proefmonster of ga langs bij jouw dichtstbijzijnde Floer dealer.