• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~8 minuten

Jarenlang gaat het goed en is er niets aan de hand. Hemelsblauwe lucht, geen wolkje te bekennen en de zon staat precies goed. Je loopt naar binnen, kijkt toevallig naar de grond en je ziet daar iets wat je het liefst nooit had gezien. Een kras in je Walvisgraat PVC vloer? Nee! Lichtelijk begint je hartslag te verhogen en je stuurt gestresst een appje naar je wederhelft om dit verschrikkelijke nieuws te delen. Gelukkig zijn wij er voor je in deze moeilijke tijd en is het niet nodig om jezelf druk te maken. In deze blog lees je alles over het wegwerken, behandelen en herstellen van krassen op bijvoorbeeld het Visgraat PVC!

Hoe ontstaan krassen op een vloer?

Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld-krassen-op-een-pvc-vloer-wegwerken
Floer Click PVC vloer – Veluwe Onbehandeld

Ondanks dat de ijzersterke slijtlaag op PVC vloeren de krasbestendigheid ondersteunt, zijn er genoeg redenen te bedenken die ervoor zorgen dat jij zo’n vervelende kras op je breed PVC vloer krijgt. Heb jij een aantal voorbeelden nodig die jouw goedhumeur doen omtoveren in dat van een James Bond schurk? Een kat die per ongeluk een vaas van de vensterbank omstoot? Kras. Een kind dat besluit om op creatieve ontdekkingstocht te gaan en met een schaar de vloer gaat bewerken? Kras. Een beschonken vriend(in) die met volle vaart een statafel naar de grond werkt? Kras. Genoeg redenen dus zonder dat je er zelf ook maar iets aan kan doen. Zelfs als je denkt overal rekening mee te houden en maar één klein detail vergeet kan het al te laat zijn. Denk maar eens aan die keer dat je vergat om een viltje onder een metalen stoelpoot te plakken. Je voelt hem al aankomen hè? Kras.

Is PVC gevoeliger voor krassen dan laminaat?

Simpel gezegd; ja. Het is goed om te weten dat PVC vloeren in vergelijking met laminaatvloeren, gevoeliger zijn voor krassen. Dit komt door het materiaal waar deze vloeren van gemaakt zijn. Doordat PVC een zachter product is dan laminaat, is de kans op het ontstaan van krassen iets groter. Echter gaat het bij PVC vloeren vrijwel altijd om slijtage aan de slijtlaag, waardoor deze krasjes niet in het design van de vloer zitten. Dit biedt weer mogelijkheden, kleine krasjes in PVC zijn namelijk gemakkelijk weg te werken met behulp van een PVC polish. Dit vult de kras als het ware op en biedt een extra beschermlaag aan de rest van de vloer.

Beschadiging op een PVC vloer behandelen

Als het kwaad al geschied is zit er nog maar één ding op natuurlijk: oplossen, herstellen en weer door gaan! We snappen dat een kras in je vloer moeilijk kan zijn om mentaal te verwerken. Toch adviseren we je om zo snel mogelijk actie te ondernemen en de kras op bijvoorbeeld een Tegel PVC vloer te verwijderen. Een gezonde vloer ziet er tevens mooier uit dan één met een oorlogswond.

Floer-Walvisgraat-PVC-Cetus-Creme-sfeer-perspectief
Floer Walvisgraat PVC – Cetus Creme

Krassen op PVC herstellen

Kleine krassen in een vloer zijn eenvoudig te herstellen door het gebruik van een reparatieset. Bij het gebruik van deze sets vul je de kras met een mix van gesmolten wasblokjes. Deze sets worden vaak gebruikt voor alle type laminaat vloeren zoals breed laminaat en visgraat laminaat maar kunnen ook gebruikt worden op plak PVC vloeren. Een andere optie voor het herstellen van zichtbare kleine krasjes in PVC vloeren is het gebruiken van een PVC polish. Deze polish is alleen geschikt voor het herstellen van (kleine) krasjes in de bovenlaag van de vloer. Plak PVC vloeren, Click PVC en laminaat vloeren kunnen niet geschuurd worden zoals dit bij eiken parket vloeren gedaan wordt. Het materiaal is hier namelijk niet geschikt en te dun voor.

Floer tip

Wil jij extra goed voor jouw Floer zorgen? Gebruik een PVC reiniger als schoonmaakmiddel! Wanneer je dit geconcentreerde schoonmaakmiddel gebruikt, verminder je niet alleen vlekken en vuil op de vloer maar het middel biedt de toplaag ook extra bescherming!

PVC planken vervangen

Diepe krassen in een PVC vloer wegwerken met een reparatieset is niet zo heel eenvoudig. Dit wordt vaker op een andere manier hersteld. Heeft de plak PVC vloer ernstige beschadigingen? Dan gaat de voorkeur vaker uit naar het volledig verwijderen van de beschadigde plak PVC strook. Het vervangen van plak PVC planken is namelijk minder arbeidsintensief dan het gebruiken van een reparatieset om de krassen te herstellen. Dit komt omdat werken met een reparatieset nogal precies en secuur is. De kleur van de vloer moet gemengd worden en kras voor kras hersteld worden. Hierdoor wordt er vaker gekozen voor het vervangen van de plank.

Een plak PVC vloer vervangen is vrij eenvoudig. Pak de föhn erbij, verwarm de plank met oorlogswond en loshalen maar! Vervolgens moet de ondergrond weer gereed gemaakt worden voor de nieuwe PVC strook en hoppa! De beschadigde PVC plank is vervangen! Heb jij een vloer met een klikverbinding? Dan is het vervangen van een plank iets arbeidsintensiever in vergelijking met het herstellen van een verlijmde PVC vloer.

Klik PVC plank vervangen

In het midden van de beschadigde klik PVC plank zaag je als het ware een vierkant gat, zodat dit stuk eruit gehaald kan worden en er een gat in het midden van de kapotte klik PVC vloer plank ontstaat. Het deel van de plank dat nog ligt, moet aan alle hoeken ingezaagd worden. Hierna kunnen deze delen uit de klikverbinding worden gehaald zodat de hele vloer plank eruit is. Nu kan de nieuwe klik PVC gelegd worden. Ook dit vraagt wat extra aandacht! De klikverbinding moet je namelijk aan 1 kopse kant en 1 lange zijde van de plank verwijderen. Ja, echt. Je leest het goed: de klikverbinding moet er af! Vervolgens klik je de plank in de vloer en verlijm je het stuk dat geen klikverbinding meer heeft aan de vloerdelen die nog liggen.

In alle genoemde gevallen raden we je aan eerst de Floer dealer te contacteren. De dealers beoordelen de situatie en komen vervolgens met een gepast advies!

Voorkomen van krassen

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Marmer-Lichtgrijs-nieuw-pvc-vloeren-Wie heeft een gratis Floer gewonnen?
Floer Tegel PVC vloer – Marmer Lichtgrijs

Jouw Floer nog schadevrij en heb je je leven lief? Probeer dan alvast een aantal dingen te doen om dit zo te houden. Het makkelijkste wat je kan doen om in ieder geval krassen te voorkomen is het aanschaffen van goede kwaliteit viltjes. Viltjes eenvoudig onder de poten van stoelen, tafels en banken te bevestigen. Het tweede dat je kan doen om krassen te voorkomen is het aanschaffen van een schoonloopmat. Deze matten zijn bedoeld om bij de voordeur te leggen zodat jij, familieleden en/of visite direct bij het binnenkomen de kans krijgen om schoenzolen te ontdoen van steentjes en zand. Als steentjes en zand onder schoenen blijven zitten kunnen ze er namelijk voor zorgen dat er krassen ontstaan in de bovenlaag van jouw Floer. Regelmatig stofzuigen zorgt ook goed voor het verwijderen van steentjes en zand.

Less is more

Dan nog even terugkomend op het voorkomen van de andere bovengenoemde situaties waarbij beschadigingen aan een vloer kunnen ontstaan. Kijk. We gaan natuurlijk niemand verbieden om kinderen en katten te nemen of nooit vrienden uit te nodigen om gezellig een drankje te drinken. Wat kun je wel doen? De kans op krassen op jouw PVC vloer verminderen door bijvoorbeeld een zittend kinderfeestje te houden in plaats van een staande en rennende receptie 😉 . Katten opvoeden daarentegen is een verloren zaak (hier wordt uit ervaring gesproken).

Is jouw vloer toch niet meer te redden?

Gewoonweg toe aan een nieuwe vloer of ben je benieuwd naar de verschillende vloeren van Floer? Neem eens een kijkje in het assortiment en vraag de gratis Floer catalogus aan! Naast de waterproof laminaat vloeren uit de Landhuis Laminaat vloeren collectie en het Steden Laminaat zijn er nog meer vloeren met bijzondere afmetingen en een hoge waterbestendigheid! Op zoek naar een vloer die 100% waterbestendig is? Plak PVC en klik PVC vloeren bieden wellicht de uitkomst voor jou! Ontdek bijvoorbeeld de extra grote breed PVC vloeren of de bijzondere klik tegel en plak Tegel PVC vloeren. Dankzij de grote en brede PVC stroken krijgt jouw huis een waanzinnige uitstraling. Wist je trouwens dat plak PVC vloeren zonder plint te leggen zijn? Ben jij benieuwd naar de Floer op de foto bovenaan de pagina? Dit is één van de populaire Walvisgraat PVC vloeren! Ontdek de XL visgraat PVC vloeren en kom binnenkijken bij klanten die al #gefloerd zijn. Al een keuze gemaakt? Bestel dan een proefstaal van jouw Floer favoriet!

Deze Floer thuis bekijken?

Vraag een staal aan!

Wil jij deze Floer in het echt zien? Vraag een staal aan van jouw favoriete Floer.

Staal Aanvragen