• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~2 minuten

Waterbestendig laminaat, het bestaat!

Wait, what?! Ja, het bestaat! Bij Floer hebben we verschillende laminaat vloeren die waterbestendig zijn. Onze nieuwste collecties, zoals het Floer Steden Laminaat en het Floer Landhuis Laminaat zijn voorzien van een speciale ‘watervast’ coating. Hierdoor dragen ze nu het label waterproof. Je kan de vloeren collecties herkennen aan het waterproof icoon.

Floer-waterproof-icoon-laminaat-pvc-collecties

Waterproof, tot in de groef!

Maar hoe zit dat dan? Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig. De toplaag van de laminaat vloeren waren al waterbestendig. Maar bij deze ‘waterproof’ collecties zijn ook de groeven bewerkt met een speciale watervaste coating waardoor het minder snel water door laat. Ideaal!

Dit houdt in dat er maximaal tot 4 uur lang (kleine) plasvorming op de Floer mag liggen, zonder dat het water de laminaat vloer aantast.

De kleine lettertjes

Een Floer is alleen waterproof mits het goed is gelegd. Een kleine opening tussen de groeven? De kans is groot dat het water alsnog de vloer aantast. Vocht onder een vloer zal de vloer beschadigen, het kan gaan schimmelen en de laminaatvloer zal opbollen/omhoog komen. We raden het daarom aan om de vloer direct te drogen wanneer deze nat of vochtig is geworden.

Op zoek naar een 100% waterbestendige vloer? Bekijk dan eens de PVC collecties. PVC vloeren zijn 100% waterbestendig doordat het materiaal niet zal werken wanneer er water langdurig op of onder de vloer terecht komt. Hierdoor zijn alle PVC vloeren ideaal voor elke ruimte in huis, ook de keuken en de badkamer! Zoals tegel PVC vloeren, met een prachtige betonlook en de perfecte vloer voor in de badkamer!

ComfyClick PVC tegels in badkamer