• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Waterbestendig laminaat, het bestaat!

Wait, what?! Ja, echt, het bestaat! Bij Floer zijn er verschillende laminaat vloeren waterbestendig afgewerkt. De laminaatvloeren hebben een speciale watervaste coating gekregen, op de vloerdelen maar ook in de groeven. Daardoor dragen de vloeren uit de Steden Laminaat collectie, het breed laminaat uit de Landhuis Laminaat collectie, het extra lange Authentiek Laminaat en de XL visgraat vloeren uit de Walvisgraat Laminaat collectie een waterproof label. Op zoek naar een laminaat vloer die niet gaat werken of kapot gaat wanneer er water op komt? Kies voor de vloeren met een waterproof sticker!

Floer-waterproof-icoon-laminaat-pvc-collecties

Waterproof, ook in de groef!

Maar hoe zit dat dan? Bij standaard laminaat vloeren is de toplaag al waterbestendig. Bij de ‘waterproof’ laminaat collecties zijn er een aantal aanpassingen gedaan die ervoor zorgen dat deze vloeren extra watervast zijn. Zo zijn de bovengenoemde laminaat vloeren voorzien van een waterwerende HDF drager en een watervaste coating in de groeven. Deze beide eigenschappen geven de vloerplanken extra waterbestendigheid en zorgen ervoor dat de vloeren het ‘waterproof’ label krijgen.

Als je dit label in een laminaat categorie ziet staan kun je ervan uitgaan dat de vloeren uit de desbetreffende categorie wel tegen een beetje water kunnen. Hoe goed ze tegen water kunnen? De vloeren met het waterproof label zijn tot 4 uur lang waterbestendig. Dit houdt in dat er maximaal tot 4 uur lang (kleine) plasvorming op de Floer mag liggen, zonder dat het water de laminaat vloer aantast. Ontdek je dus een plas water op je vloer? Dan is het altijd verstandig om het zo snel mogelijk weg te halen. De vloeren zijn namelijk niet gemaakt om in een ananashuis diep in de zee te leggen. Bij deze onze welgemeende excuses voor iedereen die dit wel dacht.

Floer-Steden-Laminaat-Bergamo-Bruin-Eiken-detail-2
Floer Steden Laminaat – Bergamo Bruin Eiken

Floer-Hybride-Hout-3-technologieen-recycle.

Kan een houten vloer tegen water?

Je gaat het bijna niet geloven maar er zijn houten vloeren die erg goed bestand zijn tegen water. Een eiken parket vloer moet je zo goed mogelijk beschermen tegen water, deze houten vloeren zijn niet waterproof afgewerkt tegen natte ongelukjes in huis. Maar Hybride Hout vloeren zijn dat wel! De XL lange planken uit deze bijzondere collectie zijn afgewerkt met een Aqua Seal bescherming, één van de technologieën dat de unieke collectie zo speciaal maakt. Hierdoor zijn deze eiken houten vloeren niet alleen waterproof, ze zijn zelfs 24 uur lang waterbestendig!

De kleine lettertjes

Een Floer is alleen waterproof mits deze volgens de legvoorwaarden is gelegd. Een kleine opening tussen de groeven? De kans is groot dat het water alsnog de vloer aantast. Vocht onder een laminaatvloer kan de vloer beschadigen. De kans bestaat dat hierdoor het laminaat gaat opbollen, omhoog komt en er onder de planken schimmel ontstaat. Om dit te voorkomen raden we het aan om water of vocht zo spoedig mogelijk te verwijderen en de delen droog te maken. Het goed installeren van de vloer is essentieel om gebruik te maken van de voordelen van waterproof laminaat.

Click PVC tegels in badkamerLiever een vloer die 100% waterbestendig is?

Ook dan kom je bij Floer niets tekort! Er zijn zoveel PVC vloeren dat je er gewoon niet omheen kan. Het grote voordeel van een PVC vloer? De waterbestendigheid! Zowel klik PVC (PVC met een klik verbinding) als lijm PVC vloeren zoals breed PVC en visgraat PVC zijn 100% waterbestendig. Dit komt door het materiaal waar ze van gemaakt zijn! Wanneer er water op een PVC vloer terecht komt hoef jij je geen zorgen te maken dat het materiaal gaat werken. Hierdoor zijn deze vloeren geschikt voor huisdieren en kinderen en ideaal voor elke ruimte in huis.

Een PVC vloer in de woonkamer, keuken en badkamer?

Het kan! Zoals tegel PVC, met een prachtige betonlook de perfecte vloer voor in de badkamer! PVC vloeren zijn ook beschikbaar in de populaire patronen zoals het zeer gewilde Walvisgraat PVC. Wil je graag weten hoe deze prachtige vloeren eruitzien? Bestel een proefstaal en bekijk het bij je thuis of kom binnenkijken bij de dichtstbijzijnde dealer!

 

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen