• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~2 minuten

Waterbestendig laminaat, het bestaat!

Wait, what?! Ja, het bestaat! Bij Floer zijn er verschillende laminaat vloeren waterbestendig afgewerkt. De laminaat vloeren hebben een speciale watervast coating gekregen, op de vloerdelen en in de groeven. Daardoor dragen de vloeren uit de collecties Steden Laminaat en het extra breed laminaat uit de collectie Landhuis Laminaat het label waterproof. Op zoek naar een laminaat vloer die niet gaat werken of kapot gaat wanneer er water op komt? Kies voor de vloeren met het waterproof icoon!

Floer-waterproof-icoon-laminaat-pvc-collecties

Waterproof, ook in de groef!

Maar hoe zit dat dan? Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig. De toplaag van de laminaat vloeren waren al waterbestendig. Maar bij deze ‘waterproof’ collecties zijn ook de groeven bewerkt met de speciale watervaste coating waardoor het minder snel water door laat. Ideaal!

Dit houdt in dat er maximaal tot 4 uur lang (kleine) plasvorming op de Floer mag liggen, zonder dat het water de laminaat vloer aantast.

De kleine lettertjes

Een Floer is alleen waterproof mits deze goed gelegd is. Een kleine opening tussen de groeven? De kans is groot dat het water alsnog de vloer aantast. Vocht onder een laminaatvloer kan de vloer beschadigen. De kans bestaat dat hierdoor het laminaat gaat opbollen, omhoog komt en er onder de planken schimmel ontstaat. Om dit te voorkomen raden we het aan om water of vocht zo spoedig mogelijk te verwijderen en de delen droog te maken. Het goed installeren van de vloer is essentieel om gebruik te maken van de voordelen van waterproof laminaat.

ComfyClick PVC tegels in badkamerLiever een vloer die 100% waterbestendig is? Een van de grote voordelen van PVC is dat dit materiaal 100% waterproof is. Dit geldt zowel voor plak PVC vloeren, die verlijmd worden op de ondergrond, als click PVC vloeren (PVC met een klik verbinding). Wanneer er water op een PVC vloer terecht komt hoef jij je geen zorgen te maken dat het materiaal gaat werken. Hierdoor zijn deze vloeren geschikt voor huisdieren en kinderen en ideaal voor elke ruimte in huis. PVC in de woonkamer, keuken en badkamer? Het kan! Zoals tegel PVC vloeren, met een prachtige betonlook een de perfecte vloer voor in de badkamer!