• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~4 minuten

Zoek je een vloer met extra grote visgraat planken? Toon ruggengraat met Walvisgraat! Deze keer duik ik in een nieuwe collectie van Floer. Deze plak PVC vloeren zijn groots (letterlijk) en nu enkele maanden na de lancering ben ik benieuwd: welke kleur is het meest populair? En wat vinden klanten van de collectie?

Extra grote visgraat

Toen ik net begon met werken bij Floer lanceerden we een nieuwe collectie: het Floer Walvisgraat PVC. Een mooie collectie met extra grote visgraat planken, die bestaat uit zes verschillende kleuren. Mijn collega schreef er al een artikel over: Nieuw bij Floer. Maar ik had ook de neiging om deze collectie beter te leren kennen. We kregen de display borden binnen voor de dealers en wauw, wat een prachtige plak PVC collectie!

Waarom kiezen voor een visgraat vloer?

De reden om te kiezen voor een visgraat vloer, is natuurlijk vooral een persoonlijke voorkeur. Naast dat het gewoonweg een populaire patroonvloer is, is het ook echt een ‘eyecatcher’ voor je interieur! Ik vroeg enkele klanten van Floer waarom zij hebben gekozen voor een extra grote visgraat vloer. De redenen die geregeld werden genoemd waren het tijdloze patroon, de sfeervolle uitstraling en dat deze vloer met elke interieur stijl te combineren is.

Ook de mogelijkheden en keuzes in de verschillende vloeren zorgen ervoor dat veel klanten voor dit type vloer kiezen. Zo kan je kleine planken kiezen van 60 x 12 cm maar ook grotere planken gebruiken. Maar de vraag naar nog grotere visgraat planken werd door Floer ook opgemerkt..

Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld extra grote visgraat
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

De grotere broer van visgraat

En daar was Floer met het Walvisgraat PVC. Deze visgraat planken zijn extra groot. Daarom noemen we de collectie ook wel de grotere broer van de visgraat collecties. Want dat zijn ze! Met een lengte van 91,4 cm en een breedte van 15,2 cm maakt het een indrukwekkende indruk. Zoals ik in het begin van dit blog al aangaf, bestaat de collectie uit zes verschillende kleuren. Met uiteraard bijpassende namen. De populairste kleur uit de Walvisgraat collectie is ongetwijfeld de Orka Onbehandeld. Deze licht bruine vloer met matte afwerking en luxe microvelling is een Floer waar je niet omheen kan. De afwisseling in de planken zorgt voor een realistische houtlook die ook voelbaar is. Ik ben heel erg fan van deze kleur! Maar de Balein Beige vind ik ook heel mooi, de lichtgrijs tint zorgt voor een rustige vloer. Dat is makkelijk te combineren met elk interieur.

 

Welke walvisgraat past bij welke stijl?

Floer Walvisgraat PVC Balein Beige
Floer Walvisgraat PVC – Balein Beige

Heb je een industrieel interieur? Dan zou ik de Orka Onbehandeld of de Balein Beige aanraden, deze lichte eiken kleuren zouden er perfect mee te combineren zijn. Is je woonstijl een urban jungle? Dan kan je deze lichte vloeren kiezen, maar is de Cetus Crème kleur ook een aanraden! Voor een meer Landelijke inrichting adviseer ik de Narwal Nootbruin, deze diepbruine kleur geeft een enorme diepte. Bovendien lijkt het op een echte houten vloer! Het kan allemaal gecombineerd worden met de Walvisgraat. Zo is er ook een beige vloer met  luxe houttinten en een grijze gemêleerde vloer. Doordat de collectie van PVC is gemaakt kan je er echt alles mee. De vloer kan je laten leggen in de keuken, in de woonkamer en zelfs in de badkamer! Dit vind ik echt een pluspunt, want hierdoor kun je jouw vloer volledig door leggen in je hele woning en kan jij je hele interieur in iedere ruimte afstemmen. Het grote voordeel van PVC omdat het 100% waterproof is! Deze vloeren moeten wel verlijmd worden, waardoor je de ondergrond eerst moet laten egaliseren zodat de vloer erop kan worden verlijmd. 

Toon ruggengraat met Walvisgraat!

Durf jij het aan? Toon ruggengraat met walvisgraat en kies voor een extra grote visgraat vloer! Bekijk de hele Walvisgraat collectie.