• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten
Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-vloer-interieur
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken in elleboog patroon

Eindelijk een keuze kunnen maken tussen alle Floer collecties, blijk je ook nog uit legverbanden te kunnen kiezen! Het visgraat laminaat kan namelijk in een aantal patronen worden gelegd. Door de naam van de collectie verwacht je het niet maar het is toch echt mogelijk, dankzij de klikverbinding. Hoe dit precies zit, uit welke patroon vloeren je kunt kiezen en in welke verschillende verbanden het visgraat laminaat gelegd kan worden lees je hier!

Visgraat patroon

Patroon vloeren zijn hot, hip and happening. De vloeren dragen bij aan een prachtig optisch effect en accentueren een ruimte. Visgraat vloeren, ook wel punt vloeren genoemd, zijn één van de meest gewilde vloer patronen op dit moment. Eiken visgraat, waterbestendig PVC of realistisch laminaat licht eiken, door het uitgebreide aanbod van deze patroon vloeren is er voor iedereen wat wils! Visgraat wordt steeds vaker gekozen in een interieur en door deze groei stijgt de vraag naar unieke legverbanden. Verliefd geworden op één van de visgraat laminaat vloeren maar wil je een ander patroon? Het kan!

Floer-Visgraat-Laminaat-Verschillende-Patronen

Verschillende legverbanden

Ga je een visgraat laminaat vloer zelf leggen in het traditionele verband? Bij bestelling van een Floer ontvang je een gratis starterskit. Dit is het beginpunt van de vloer en draagt bij aan een goede start. Je ontvangt de vloer in evenveel linker- als rechter vloer pakken. Het verschil tussen deze vloer delen? De plek waar de klikverbinding zit! Hierdoor kunnen de visgraat plankjes aan elkaar verbonden worden in een visgraat verband. Maar naast het uiterst populaire visgraat verband zijn de vloeren uit de Visgraat Laminaat collectie ook in een aantal andere legverbanden te leggen. Zo is het ook mogelijk om het laminaat in een elleboog- en ladder patroon of halfsteensverband te leggen! Bijzonder aan het halfsteensverband is dat je de vloer ontvangt in alleen linker óf enkel rechter delen. Het halfsteens verband is vooral een vaak gezien patroon bij tegel PVC vloeren maar ook mogelijk met de korte visgraat laminaat plankjes. De naam van het ladder legverband zegt het al, dit vloer patroon lijkt op een trap. Maar wat is het verschil tussen een elleboog en een visgraat vloer?

Geef elkaar de elleboog met een elleboogverband vloer!

Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-elleboog-patroon-vloer-interieur
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken in elleboog patroon

Het verschil tussen elleboog en een visgraat verband

Nu kan je denken, het elleboogverband is toch niet zo anders dan het visgraat patroon? Dat heb je mis! Het verschil tussen een elleboog- en een visgraat patroon is de richting waar de punt van de vloer heen wijst. Dit zorgt voor een totaal andere kijk op de vloer. Bij visgraat gaat de punt van de vloer recht vooruit (met voorkeur richting het licht) terwijl bij een elleboogverband de vloer begint in de hoek van de ruimte en wordt er richting de andere hoek gewerkt. Hierdoor ligt een elleboog patroon vloer als het ware in een L-vorm. Wil jij een unieke en niet vaak voorkomende vloer? Het visgraat laminaat licht eiken in elleboogpatroon is zeker een aanrader!

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-vloer-vloeren
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken in visgraat patroon

Wist je dat ook plak PVC vloeren op talloze manieren gelegd kunnen worden? Door PVC vloeren te verlijmen hebben deze vloerdelen geen klikverbinding waardoor er ook de mogelijkheid is om een ander vloer patroon te kiezen. Verliefd op het Walvisgraat PVC? Deze XL visgraat vloeren kan je ook recht laten leggen. Ideaal als je voor de bovenverdieping dezelfde kleur vloer zoekt, maar een recht patroon wilt.

Meer over jouw favoriete Floer weten? Bekijk de informatieve FloerTube video’s of ontdek de Floer blog.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen