• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~6 minuten

Het is helemaal hip; planten in je interieur. De woonstijl wordt Urban Jungle genoemd. Een oerwoud creëren in je stedelijke woning. Het gaat dan niet om een plantje hier en daar, maar het liefst zo veel mogelijk planten bij elkaar. Vandaar de term ‘jungle’. In dit artikel beschrijven we deze woontrend, geven we tips over hoe jij je eigen Urban Jungle interieur kan creëren en met welke Floer deze trend perfect te combineren is.

De trend: urban jungle

Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-vloer-interieur
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken

De urban jungle trend bestaat niet alleen uit het toevoegen van planten aan je interieur. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of linnen hoort er ook bij. We zien de trend vaak bij een retro of een industrieel interieur terugkomen, maar het is in principe overal mee te combineren. Wil je de trend helemaal doorvoeren in jouw woning? Dan is het gebruik van lichte kleuren zoals wit en crème wit aan te raden op de muren. Kies een behang of kussentjes met prints van bloemen of planten. Meubels in de kleuren zwart, cognac, bruintinten, goud of groen horen hier ook bij. Door dit bij elkaar te brengen creëer jij je eigen urban jungle look.

Planten kopen, heel veel!

Maar eerst: planten kopen. Heel veel planten kopen. Van kleine cactussen tot grote kamerplanten. Alles mag en kan in een urban jungle woonstijl. Dit zal niet alleen zorgen voor een prachtig interieur, het is ook nog goed voor je! Planten hebben een zuiverende werking waardoor je een schonere lucht in huis krijgt. Ook zijn er planten met een medicinale werking zoals de Aloë Vera plant. Een combinatie van veel verschillende planten staat het leukst. Denk aan hangplanten, vetplantjes, cactussen en grote kamerplanten, zo creëer jij je eigen jungle. Met de urban jungle trend kun je nooit te veel planten hebben.

Planten die weinig verzorging nodig hebben

Er zijn heel wat planten die speciale aandacht vragen. Heb je niet zulke ‘groene vingers’ of begin je net met je interieur te veranderen naar deze trend? Dan zijn de volgende plantensoorten een echte aanrader, doordat ze weinig verzorging vragen.

Cactussen
Het zijn waarschijnlijk de makkelijkste planten om te hebben qua verzorging. Daarnaast zijn er bijzonder veel soorten van. Ideaal als je net begint het een urban jungle interieur. Want mogelijkheden genoeg dus! Sommige soorten kunnen tot wel 3 maanden zonder water, als de temperatuur daalt (zoals in de winter). In de zomer hebben ze wat vaker water nodig, 1 x per maand is dan voldoende.

Vetplanten
Ook deze plantensoort is uitermate gemakkelijk in de verzorging. Ze hoeven maar heel weinig water te hebben, dus geef in de zomer een scheut water en laat de grond daarna bijna helemaal uitdrogen. In de winter is 1 x in de maand voldoende. Zolang je de planten in de gaten houdt, moet het goed gaan.

 • Aloë vera
  Deze plant is niet alleen een aanwinst voor je interieur, maar ook voor jezelf! De plant zuivert de lucht en heeft een geneeskrachtige werking. Zo blijkt de plant een positief effect te hebben op onder andere vetverbranding en de elasticiteit van de huid. Daarom wordt het vaak gebruikt in cosmeticaproducten. Voordat je de ‘gel’ van de plant gebruikt, is het raadzaam om eerst even op het internet te zoeken hoe je de plant kan gebruiken voor persoonlijke verzorging. Een aloë vera heeft weinig water nodig doordat de plant water kan opslaan in de ‘bladeren’. In de winter kan de plant weken lang zonder water. Ideaal!
 • Pannenkoekenplant
  De pannenkoekenplant is onmisbaar in een woning met een urban jungle stijl. Het plantje dankt zijn naam aan de bladeren die plat en rond zijn waardoor het op miniatuur pannenkoeken lijken. En een voordeel! De plant is gemakkelijk te stekken, waardoor je sneller een urban jungle in huis krijgt. De verzorging van deze plant is ook gemakkelijk, de aarde moet wat vochtig blijven. Niet te veel en niet te weinig water, 1 x in de week is voldoende.
 • Gatenplant
  Een mooie kamerplant die snel groeit en groot wordt. Het maakt deze plant een echte aanrader in je interieur. Ook bij deze plant is er geen ingewikkelde verzorging nodig. Gewoon regelmatig water geven en de prachtige plant zal je veel plezier geven in je woning. Een gatenplant is een klimplant en groeit goed met behulp van een mosstok. De plant zal sneller groeien door licht, maar direct zonlicht is niet goed voor de plant.

  Floer Lamelparket Eiken Wit Geolied urban jungle interieur
  Klantfoto met urban jungle interieur en Floer Parket Eiken

Welke vloer past er bij een urban jungle interieur?

Floer Landhuis Laminaat - Rustiek Beige Eiken urban jungle interieur
Klantfoto met urban jungle interieur en Floer Landhuis Laminaat

Genoeg over planten, welke vloer combineer je met al dit groen? Doordat in deze woonstijl ‘de natuur’ centraal staat, passen lichte en warm eiken kleuren er perfect bij. Bij Floer hebben we veel verschillende vloeren en kleuren. Vloeren met een natuurlijke uitstraling maken je urban jungle interieur helemaal af. Nerven, noesten en het liefst met een echt houtpatroon.

Parket vloeren passen erg goed bij een urban jungle interieur. De echt houten vloer maakt het geheel helemaal af. Je kan de vloer een extra dimensie geven door de planken te laten borstelen. Hierdoor springt de natuurlijke houtnerf er nog meer uit. De rustieke ABC houtsortering geeft de vloer sfeervolle noesten en barsten. Zoals Floer Eiken Parket Geborsteld, het is de perfecte basis voor jouw stadse oerwoud. Of kies één van de andere geborstelde parketvloeren.

Liever een laminaat vloer?

Kies dan voor een vloer met een ruige rustieke en/of voelbare structuur, zo oogt het natuurlijk en sluit het aan bij je interieur. Het Floer Landhuis Laminaat Rustiek Pure Eik is een goede keus: de rustieke kleur en de breedte van de planken maakt dat deze collectie ideaal te combineren is met je nieuwe woonstijl. Bekijk het assortiment voor andere laminaat vloeren.

Zelfs een PVC vloer die geschikt is bij een urban jungle interieur!

Om een PVC vloer met je urban jungle interieur te combineren raden we aan je een vloer kiezen met een natuurlijke en/of onbehandelde stijl, want ook hier staat ‘de natuur’ op de eerste plaatst.  Doordat PVC zeer geschikt is voor elke ruimte in huis, is het de ideale manier om rust en eenheid in je woning te creëren. Het Floer Dorpen PVC Onnen Onbehandeld heeft een natuurlijke look, doordat er bij de productie reliëf wordt aangebracht in de planken is er ook gedacht aan een natuurlijke ‘feel’.

Drie voorbeelden van vloeren die erg geschikt zijn in een urban jungle interieur. Maar er zijn nog meer mogelijkheden bij Floer! Ontdek het assortiment vloeren zelf of neem eens een kijkje bij een van de Floer dealers. Je vindt hier onder andere het Visgraat PVC, Walvisgraat PVC, Click PVC en PVC Tegel.

 

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen