• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur! Dit betekent dat het weer tijd is om jou op de hoogte te brengen van alles dat komen gaat in de wereld van vloeren. In deze blog lees je de belangrijkste vloeren trends van 2023. Wat kunnen we verwachten in het nieuwe jaar? Zijn er nog dingen waarmee we rekening moeten houden? Hiernaast krijg je ook nog gratis en voor niets advies en een aantal tips om je op weg te helpen.

Floer-Authentiek-Laminaat-Gerookt-Wit-sfeer-perspectief
Floer Authentiek Laminaat – Gerookt Wit

1. Duurzame vloeren

Duurzaamheid is een thema dat de afgelopen jaren fors in populariteit is toegenomen. Er wordt meer aandacht besteed aan het milieu en gekeken naar de duurzaamheid van producten die aangeschaft worden. Deze trend is ook terug te zien in de interieur wereld en daarom komt het erg goed uit dat we een hele hoop duurzame vloeren in het assortiment hebben. Als jij van duurzaam houdt is voor jou bij Floer de keuze reuze! Alle vloeren hebben een hoge gebruiksklasse en gaan daardoor erg lang mee, maar hoe ideaal zou het zijn als je een vloer kunt hebben die een leven lang meegaat? Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn hè? Dat is dus niet het geval! Een aantal (nieuwe) collecties uit het assortiment zijn zo duurzaam dat ze zelfs geleverd worden met een levenslange fabrieksgarantie.

De vloeren uit het Authentiek Laminaat en Walvisgraat Laminaat assortiment zijn de ‘chosen ones’ en hebben deze levenslange fabrieksgarantie gekregen. Maar hoe dan? Naast dat de vloeren een waterbestendigheid tot 4 uur lang hebben, zijn ze voorzien van een anti-kras afwerking aan de bovenkant van de plank. Deze anti-kras afwerking zorgt ervoor dat de vloeren extra lang meegaan, super duurzaam dus! Als je een vloer wilt hebben die lang meegaat ben je trouwens niet gebonden aan een vloer uit één van deze twee collecties.

Zo goed als alle vloeren zijn tevens voorzien van een anti-kras laag en een lange fabrieksgarantie. Eiken lamel parket vloeren zijn daarentegen na aanschaf meerdere malen op te schuren waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet en extra lang meegaat. Hoe vaak je de vloer opnieuw moet opschuren is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Ben je heeeeeel zuinig op je vloer? Dan kun je er heeeeeel lang gebruik van maken 😉!

Floer-Walvisgraat-Laminaat-Omura-Onbehandeld-sfeer-front
Floer Walvisgraat Laminaat – Omura Onbehandeld

2. Een natuurlijke look

Een accessoire gemaakt van hout of gebruik maken van een hele hoop planten. Het zijn allemaal manieren om een interieur een natuurlijke look te geven. Deze natuurlijke look behoort tot de vloeren trends van 2023 en daarom geven we je graag een aantal tips en wat advies hierover. Je kunt door het gebruik van accessoires een heel eind komen met het creëren van een natuurlijke look, maar het begint natuurlijk bij de basis. Kies daarom een vloer met een natuurlijk design om deze look vanaf de basis goed aan te pakken.

Voor een natuurlijke look kun je gebruik maken van een houtlook vloer, maar ben je niet per se gebonden aan een eiken houten vloer. Onder andere laminaat en PVC vloeren zijn immers voorzien van natuurlijke eiken designs. Natuurlijke elementen zijn terug te vinden in meerdere interieur stijlen. Zo kun je door het gebruik van natuurlijke elementen eenvoudig een bohemian of boho chic interieur creëren. Kijk daarom vooral rond en experimenteer erop los, want er zijn genoeg mogelijkheden.

Natuurlijke eiken designs

Zoals eerder in het artikel benoemd zijn er een aantal nieuwe vloeren en collecties aan het assortiment toegevoegd. De nieuwe Walvisgraat Laminaat vloeren zijn bijvoorbeeld voorzien van realistische eiken designs waardoor ze niet te onderscheiden zijn van echt eiken hout. Hiernaast hebben de planken een voelbare structuur in de toplaag die gelijk loopt met het design. Dit zorgt ervoor dat de plank er niet alleen uitziet als echt hout, maar ook hetzelfde aanvoelt. Heb je een vloer met natuurlijke look uitgekozen? Dan kun je direct verder met het aankleden van de rest van het interieur. Nog ergens een aantal oude houten meubelen of een kast staan? In plaats van ze weg te gooien kun je ze hergebruiken om jouw natuurlijk interieur helemaal af te maken. Als je de kleur niet aanstaat kun je een kast of meubelstuk altijd opschuren om het een natuurlijke en onbehandelde look te geven.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Sierlijsten-in-je-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

3. PVC all the way!

PVC vloeren worden steeds populairder en het is daarom ook vrij logisch dat ze terug te zien zijn in deze lijst van vloeren trends voor 2023. Bij Floer merken we deze trend al een tijdje aangezien de meest populaire vloer uit het assortiment een PVC vloer is. Deze vloer is de Walvisgraat PVC in de kleur Orka Onbehandeld. Naast dat PVC vloeren vaker terug te zien zijn in huiskamers worden ook andere vloeren vaker vervangen door de PVC variant. Neem bijvoorbeeld een tegelvloer in. Tegelvloeren van echt steen zijn vaak kil en koud, maar bij een tegel PVC vloer is dit verleden tijd! De warmteweerstand van deze vloeren is namelijk de laagste van allemaal waardoor ze warmte eenvoudig doorlaten. Dit is helemaal ideaal als je een vloerverwarming hebt. De vloeren laten warmte eenvoudiger door waardoor je de verwarming niet zo hoog hoeft te zetten. Dit is zeker een groot pluspunt gezien de stijgende energieprijzen.

PVC vloeren zijn verkrijgbaar als klik en als verlijmde vloer. Welke van de twee het beste is? Het is niet zo zeer dat de ene vloer beter is dan de andere, maar meer wat voor jou het belangrijkste is. Een klik PVC vloer wordt namelijk gelegd met een ondervloer en is eenvoudig zelf te leggen. Plak PVC vloeren hoef je daarentegen niet met een ondervloer te leggen, maar er is wel enige expertise vereist bij het leggen hiervan. Weten wat alle verschillen en eventuele overeenkomsten zijn? Lees dan de Floer blog de verschillen tussen plak PVC en click PVC vloeren. Wist je trouwens dat alle PVC vloeren voorzien zijn van een emissieklasse A+ label? Dit label geeft aan dat vloeren die in deze categorie vallen een zeer lage uitstoot hebben. Deze zeer lage uitstoot draagt bij aan een optimaal binnenhuisklimaat en draagt bij aan een goed milieu. Super duurzaam dus!

Floer-Sloophout-Laminaat-Ruw-Donker-Eiken-front-sfeer-laminaat-in-de-keuken
Floer Sloophout Laminaat – Ruw Donker Eiken

4. Maak gebruik van warme kleuren

Vloeren in een warme kleur zien we in 2023 terugkomen in het lijstje van trends. Mensen kiezen steeds vaker voor een warm kleur op de vloer in plaats van de muur of accessoires. Donkere kleuren worden vaak als warm gezien en zullen dus ook vaker terug te zien zijn in het nieuwe jaar. Ben je van plan om een donkere vloer te leggen en kun je wel wat advies gebruiken over hoe je dit het beste aan kunt pakken? Lees dan 5 tips voor een interieur met een donkere vloer!

Door een donkere vloer met donkere meubels te combineren kan een ruimte al snel te donker ogen. Om het geheel in balans te houden kun je meubels en accessoires met verschillende tinten en texturen combineren. Wil je dus graag een donkere vloer met donkere meubels combineren? Kies dan bijvoorbeeld voor een stoffen bank en een stalen tafel om afwisseling te creëren. Dit zorgt er tevens voor dat het interieur niet saai maar juist interessant wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen