• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten

Donkere vloeren; ze zijn niet weg te denken uit die ‘aesthetically pleasing’ foto’s op verschillende social media en over het gehele internet. En logisch ook! Ten eerste, vloeren met een donker uiterlijk zijn prachtig om naar te kijken, en daarnaast zijn ze ook tijdloos en stijlvol. En als kers op de taart: ze passen bij elke woonstijl! Maar wist je dat veel mensen het niet durven om hun inrichting te combineren met een donker eiken vloer? Een zwarte vloer zou een ruimte klein en bedompt maken. Schrap dat idee maar door, want dat is absoluut niet zo. Wij geven jou in deze blog 5 tips voor een interieur met een donkere vloer, zodat de vloer het zwarte pareltje van jouw woning wordt!

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Beton-Grijs-product 5 tips interieur donkere vloer
Floer Tegel PVC vloer – Beton Grijs

Tip 1: Kleuren op de muur

Met kleuren op de muur kan je twee kanten op gaan: donker en licht. Beide gaan goed samen met een donkere vloer, maar eentje is makkelijker te stylen dan de ander. Om een contrast te creëren met een donker eiken vloer kies je voor een lichte kleur op de muur. Door het contrast zal de kamer groter lijken, een slimme trick for the eye! Wil je nóg grotere muren, voor een nóg ruimer ogende kamer? Schilder dan de muurplinten in dezelfde kleur als de muur zelf. Hierdoor zal de muur in één stuk doorlopen naar de vloer, waardoor deze nog groter lijkt. Ben je niet zo van muurplinten? Geen zorgen! Je kan de Floer plak PVC vloeren laten leggen zonder plint, omdat ze direct op de geëgaliseerde vloer geplakt worden. Daardoor kunnen de vloerdelen niet verschuiven en zal er ook geen ruimte tussen de muur en de vloer gecreëerd worden in de loop van de tijd.

Liever een donkere kleur op de muur in combinatie met een zwart eiken vloer? Zolang je het op een juiste manier doet kan het zeker! Donker en zwart in je interieur geeft de ruimte een chique, mysterieus en spannend uiterlijk. Zorg er voor dat je het aankleed met kleurrijke accenten, zoals kussens, bloemen of gezellige lampjes zodat niet alles zwart is. Kies bijvoorbeeld voor één van de stijlvolle breed PVC vloeren in een donkere tint, ga voor extra breed laminaat in het zwart of donker eiken of kies voor stoer betonlook PVC tegels. En een tintje goud hier en daar laat alles al een stuk chiquer lijken! 

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Narwal-Nootbruin-interieur 5 tips interieur donkere vloer
Floer Walvisgraat PVC – Narwal Nootbruin

Tip 2: Harmonie tussen warm en koud

Kies je voor een interieur met een donkere of zwarte vloer? Houd dan rekening met de ondertoon van de vloer, deze kan koel of warm zijn. Kies je voor vloer in een zwarte kleur met een koude ondertoon? Voeg dan in je inrichting meubels toe die een warme ondertoon hebben. Of schilder de muur in een warme kleur zoals licht oker, warm taupe of naturel beige. Kies je voor een donker visgraat laminaat of een visgraat PVC vloer met een warme ondertoon? Dan heb je wat meer keus wat betreft het aankleden van de kamer, aangezien de warme tint van de vloer je ruimte al een stukje huiselijker laat aanvoelen.

Tip 3: Donkere vloeren met verschillende interieurs

Met een donkere vloer kan je, zoals voorheen besproken, alle kanten op! We zeiden het al eerder: een donker eiken vloer past bij elke woonstijl! Zelfs in een Scandinavisch interieur zal een donkere vloer goed staan. Deze woonstijl zal vaak in verband worden gebracht met lichte en frisse kleuren, maar ook een donker eiken click PVC vloer zal goed samengaan met lichte zachte meubels en natuurlijke houten accenten. Of neem bijvoorbeeld het modern interieur; een klassieker in combinatie met een donkere vloer! Bij deze soort inrichting is het belangrijk om contrasten te maken tussen licht en donker en de ruimte luxueus aan te kleden. Wil je de ruimte nog luxer maken? Kies voor donker visgraat, geproduceerd op Nederlandse bodem en op maat gemaakt!

Tip 4: Betonlook vloeren in de badkamer

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Graniet-Donker-sfeer-krassen-op-een-pvc-vloer-wegwerken
Floer Tegel PVC vloer – Graniet Donker

In dezelfde categorie van ‘aesthetically pleasing’: badkamers met vloeren van donker betonlook! Een PVC vloer met een betonlook in de badkamer geeft een stoere uitstraling en laat je ruimte groter lijken. Combineer een donker eiken vloer met lichte wanden voor een contrast waar je ‘u’ tegen zegt, en maak de ruimte levendig door een aantal plantjes toe te voegen. De combinatie van licht, donker en groen geeft je badkamer een frisse uitstraling. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor je badkamer die je zelf wilt leggen? Ontdek de PVC click tegel vloeren van Floer! Deze grote klik tegels zijn gemakkelijk zelf te leggen en zijn 100% waterproof; perfect voor natte ruimtes dus.

Tip 5: Donker eiken vloer schoonmaken

Je las het al, maar donkere vloeren zijn dé toevoeging aan jouw interieur. Ze zijn stijlvol, tijdloos, passen bij elke stijl en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren! Hoe maak je zo’n zwarte vloer schoon? Een nieuwe vloer moet je goed onderhouden. Dit doe je gemakkelijk met een stofzuiger en een bijpassend reinigingsmiddel. Heb je een donkere eiken parket vloer? Kies dan voor Vloerzeep Naturel. Heb je een donkere laminaat of PVC vloer? Daarvoor hebben we laminaat en PVC reiniger. En kies bij het aanschaffen van je nieuwe Floer meteen voor een schoonloopmat! Door een mat te leggen bij de ingang van je woning zorg je er voor dat je vloer minder vies wordt tussen schoonmaakbeurten door, scheelt weer!

Bij deze onze 5 tips voor een interieur met een donkere vloer!

Nog niet overtuigd door deze 5 tips voor een interieur met een donkere vloer? Bekijk eens onze top 10 licht eiken vloeren! Vraag gerust een gratis Floer catalogus aan, of bekijk onze inspiratiepagina voor meer wooninspiratie. Heb je al een favoriete donkere vloer op het oog? Bestel een proefstaal om hem in het echt te bekijken, of maak een afspraak met jouw dichtstbijzijnde Floer dealer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *