• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~5 minuten
Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-xl-visgraat title aantal m2 vloer berekenen, hoe doe ik dat visgraat vloer woonkamer interieur top 10 licht eiken vloeren
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

De kleur van de vloer: een extreem belangrijk kenmerk voor jouw huis. Heb jij de voorkeur voor een licht eiken vloer maar weet je niet voor welke type vloer je moet gaan? Het brede aanbod in verschillende afmetingen, materialen en vloerpatronen maken het best lastig om een vloer te kiezen. We weten het allemaal: een vloer is dé bepalende factor in huis. Twijfel jij tussen breed laminaat en een unieke XL Visgraat PVC vloer? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke licht eiken vloeren er nog meer allemaal zijn? In dit blog ontdek je de top 10 licht eiken vloeren!

Waarom een licht eiken vloer?

Waarom zijn licht eiken vloeren zo populair? Het is één van de populairste vloer kleuren en dat is niet zonder reden. Licht eiken vloeren zorgen voor een rustige basis waardoor deze geschikt zijn voor iedere interieurstijl in huis. Een vloer in een licht eiken of onbehandeld eiken kleur geeft een neutrale en warme ambiance in de woning. Wil jij een stoere, industriële stijl in huis creëren, heb je de voorkeur voor een Scandinavische inrichting, ben je gevallen voor een minimalistische woonstijl in huis of ben jij van plan om in zes stappen een hotel chic interieur voor elkaar te krijgen? Een vloer is de basis van een interieur. Een licht eiken vloer is ongeacht de interieurstijl een ideale keuze want deze vloeren zijn te combineren met iedere woonstijl!


Floer-Landhuis-Laminaat-Vloer-Lichte-Eik-klantfoto-@cynterior_designs-2-een-japandi-interieur-de-interieur-trends-van-2023
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

De top 10 licht eiken vloeren

Maar wat is de top 10 licht eiken vloeren? We hebben het voor je op een rijtje gezet! Ontdek de Floer favorieten hier!

       1. Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld
       2. Visgraat Laminaat – Onbehandeld Eiken
       3. Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Naturel
       4. Dorpen PVC – Callantsoog Crème Eiken (Orka Onbehandeld in rechte strook!)
       5. Landhuis Laminaat – Lichte Eik
       6. Hybride Hout Visgraat – Crème Eiken
       7. Steden Laminaat – Oss Onbehandeld Eiken
       8. Natuur Click PVC – Ordesa Onbehandeld
       9. Authentiek Laminaat – Wit Geolied

Moet je een PVC of laminaatvloer behandelen?

Orka Onbehandeld, Onbehandeld Eiken of IJssel Onbehandeld – bij deze namen kan de vraag “Moet een onbehandelde PVC of laminaat vloer behandeld worden met olie?” Om maar direct antwoord te geven op deze brandende vraag: laminaat of PVC vloeren moeten nooit met een olie behandeld worden. Wat betekenen de namen van de Floeren dan wel? De naam van een Floer geeft de kleur van de vloer delen aan. Staat er Onbehandeld Eiken bij een laminaat of PVC vloer? Dan wordt hiermee aangegeven dat de kleur van de vloerdelen gelijk is aan een onbehandeld eiken parket vloer.

Een PVC of laminaat vloer moet nooit met een olie voor houten vloeren behandeld worden.

Floer-Hybride-Hout-Visgraat-Wit-Eiken-sfeer-1-welke-walvisgraat-vloeren-zijn-er-alles-over-licht-eiken-vloeren
Floer Hybride Hout – Visgraat Wit Eiken

Moet je een onbehandelde parket vloer behandelen?

Een onbehandeld eiken parket vloer moet na het leggen wel direct behandeld worden met een olie. Dit kan een kleur olie zijn voor donkere eiken parket vloeren maar ook een invisible olie zijn. Wanneer je kiest voor onbehandeld eiken parket in combinatie met een doorzichtige olie wordt de originele en natuurlijke kleur van de houten vloer behouden.

Heb je een Hybride Houten vloer? Dan hoef je deze niet te behandelen. De eiken laag in de hybride vloerdelen is al behandeld met een kleurtje. Daarna is de eikenhouten laag behandeld met een speciale coating, zodat de vloerdelen watervast en ijzersterk zijn. Het woord “onbehandeld” of “puur” binnen de Hybride Hout collectie is, net zoals bij PVC en laminaat vloeren, een aanduiding van de kleur van de vloer.

De liefde voor licht eiken vloeren

Veel klanten delen de liefde voor lichte vloeren. Naast dat deze vloeren ideaal te combineren zijn met in principe alle woonstijlen, heeft dit nog een belangrijke reden. Vloeren in een onbehandeld eiken of licht eiken kleur ogen namelijk erg natuurgetrouw. Ben jij verliefd op een echte eiken parket vloer maar wil je niet het onderhoud wat deze vloeren vraagt? Dan is een PVC of laminaatvloer met een licht of onbehandeld eiken uiterlijk iets voor jou! Wel het uiterlijk van een eiken vloer maar niet het onderhoud, hoe ideaal kan het zijn?! Laminaat, plak PVC en klik PVC vloeren zijn eenvoudiger te onderhouden. Dit kan je doen door een Floer onderhoudsmiddel te gebruiken, regelmatig de stofzuiger te pakken en gebruik van een schoonloopmat te maken. Zo hebben kleine steentjes en zandkorrels geen schijn van kans!

Floer-Natuur-Click-PVC-vloer-Ordesa-Onbehandeld-product
Floer Natuur Click PVC – Ordesa Onbehandeld

Andere PVC vloer kleuren

Naast deze lichte vloeren zijn er natuurlijk nog veel meer kleuren! Zo zijn vloeren met een naturel eiken uiterlijk ook erg geliefd onder klanten. Ben je benieuwd naar een donker eiken PVC vloer? Of bijvoorbeeld op zoek naar zwart PVC? Het is er allemaal bij Floer. Naast deze eiken vloeren zijn er ook de populaire Tegel PVC vloeren. Ontdek betonlook PVC tegels! Er zijn klik PVC vloeren en plak PVC vloeren met een stenen uiterlijk in zowel beton, marmer en leisteen.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen