• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Tijd om te shinen met de urban 90’s interieur woonstijl! Als je een fan bent van de jaren ’90, is deze stijl zeker iets voor jou. Weet je nog, die tijd van de wijde pijpen broeken en naveltruitjes, Spice Girls en de eerste mobiele telefoons? Ja, die tijd van het internet dat net begon en er nog geen sociale media was. Pas naar binnen gaan wanneer de lantarenpalen aan gingen en je wist waar je vrienden waren niet door een appje of een story op Insta maar door alle fietsen op de oprit voor het huis. Oh, die goede oude tijd! Mis jij het ook? Niet nodig! De urban 90’s interieur woonstijl brengt al die nostalgie terug naar jouw woonkamer. Deze keer in Floer blog leer je de woontrend herkennen: een urban 90’s interieur. 

Hoe-creeer-je-een-eclectisch-interieur-woonstijl-inrichting-vloeren-vloer-floertube-walvisgraat-pvc-vloer-xl-visgraat-5-stappen-verliefd-op-je-huis
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Hoe ziet een urban 90’s interieur eruit?

Een mix van rauwe urban elementen met een vleugje retro, dit is waar deze stijl om draait. Vergeet minimalistische meubels en koele tinten, het is tijd om jouw woonkamer om te toveren in een funky 90’s kunstwerk. Denk aan graffiti, neonlichten, donkere kleuren en funky patronen en laat het terugkomen in prints, patronen, materialen en accessoires. Combineer meubels met strakke lijnen en geometrische vormen. Een opvallende bank in een fel gekleurde stof zal zeker de aandacht trekken. Voeg er een paar kussens aan toe met unieke patronen en opdrukken en jouw woonkamer heeft een echte nineties vibe.

Kleur moet je durven

In een urban 90’s interieur staat de combinatie van ruwe en ruige materialen zoals staal, beton en hout centraal met een mix van felle kleuren, materialen en strakke en rechte vormen. Move over woontrend hotel chic, hallo fijne kleuren, strakke meubels en felle accenten! Eén ding is zeker, deze stijl zal jouw woonkamer zeker laten opvallen en is een echte eye-catcher. Dus, kom op en ga voor die kleurrijke vibe! Met de urban 90’s interieur woonstijl kun je alle kanten op, het is aan jou hoe ver je wilt gaan.

Zeg nooit nee tegen neon

Hoe-creeer-je-een-eclectisch-interieur-woonstijl-inrichting-vloeren-vloer-floertube-walvisgraat-pvc-vloer-xl-visgraat
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Maar wat is een urban 90’s interieur zonder neonlichten? Voeg wat opvallende neonlichten toe aan de muren. Kies voor neonletters met leuke teksten om die funky vibe compleet te maken zoals ook deze Floer klanten hebben gedaan! Je ziet door de combinatie van kleuren, materialen en accenten de stoere urban 90’s woontrend naar voren komen. Zij combineerden dit kleurrijke geheel met een Walvisgraat PVC vloer, net zo bijzonder en uniek als de woonstijl zelf. Deze combinatie is de kers op de taart, de puntjes op de i en om je vingers bij af te likken. En natuurlijk, de muur! Graffiti was enorm populair in de jaren 90 en is een must-have in een urban 90’s interieur. Laat jouw creativiteit de vrije loop en maak jouw eigen graffiti-kunstwerk op de muur. Of kies voor behang met een graffiti-print, het is makkelijker en net zo cool. Maak het af met een toffe lijst, zo zorg jij voor het meest originele artwork in huis!

Funk it up, ga voor Floer

Een vloer die perfect past bij de urban 90’s interieur woonstijl is een unieke vloer, één die je niet overal ziet. Zo sluit het perfect aan op het unieke aspect van deze woonstijl. Combineer deze felle trend bijvoorbeeld met een donkere houten vloer uit de Walvisgraat Laminaat vloeren collectie. Hier vind je bijzondere laminaatvloeren met een XL visgraat afmeting, een bijzondere vloer dat dankzij de bijzondere kleur perfect aansluit bij de kenmerken van een urban 90’s interieur.

Ruig betonlook PVC

Een andere optie is een betonlook PVC vloer. Dit past goed bij de rauwe urban elementen van deze stijl en zorgt voor een stoere uitstraling. Combineer dit met een groot kleed met funky patronen en jouw woonkamer is een echte urban hotspot. Het uiterlijk van een betonlook tegel PVC vloer zorgt voor meer karakter in huis. Omdat een PVC tegel vloer een neutrale kleur heeft, kan het goed werken om contrast te creëren met de rest van jouw interieur. Door gebruik te maken van contrast, texturen, verlichting en planten kun je de ruimte verder aankleden en een gezellige sfeer creëren. Experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jouw eigen unieke stijl!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen