• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Het is de wens van velen, een ensuite badkamer in een overgebleven slaapkamer of op zolder creëren. Logisch natuurlijk! Met een en suite badkamer creëer je een gevoel van luxe, krijgt je slaapkamer een extra chique uitstraling en daarnaast heeft het ook nog praktische voordelen! Benieuwd naar deze praktische voordelen of wil jij weten welke vloer je kunt combineren met een ensuite badkamer? Lees gauw verder!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Akupanel-Onbehandeld-Eiken-2-de-interieur-trends-van-2023
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld + Floer Akupanel XL – Onbehandeld Eiken

De charme van een en suite badkamer en walvisgraat PVC

Het ultieme hotelgevoel in huis, dat wil toch iedereen? Alhoewel het natuurlijk een luxe is, komen en suite badkamers steeds vaker voor. De kleine slaapkamer veranderen tot een badkamer-aan-kamer of door het omtoveren van de gehele zolder. Combineer een en suite badkamer met een chique Walvisgraat PVC vloer en waan jezelf elke dag in een ultieme premium comfort kamer in huis.

Wat is een ensuite badkamer?

Een ensuite badkamer is een badkamer die rechtstreeks verbonden is met de master slaapkamer. De badkamer bevindt zich dus niet op een andere verdieping of in een aparte ruimte.

De voordelen van een open badkamer

Wakker worden en vanuit je bed direct het bad instappen of onder de douche springen. Met een en suite badkamer kan het! De slaapkamer en badkamer zijn als het ware samengesmolten tot één ruimte. Door de open ruimtes wordt het gevoel van elegantie en klasse gevormd. Soms wordt er gekozen voor een volledige open ruimte maar je kunt ook kiezen voor een kleine afscheiding tussen de slaapkamer en inloop badkamer. Door je eigen open badkamer te ontwerpen zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast deze voordelen zijn er nog meer pluspunten aan de open badkamer. Je kan deze volledig stijlen naar je eigen wensen! Je hoeft geen rekening te houden met het bad speelgoed van de kinderen en het babybadje kan gewoon in de badkamer op de eerste verdieping staan. De open badkamer in jouw slaapkamer kan volledig naar je eigen wensen gemaakt worden. Een stijlvolle zwarte badkamer of juist een minimalistische look? Het kan allemaal!

Gemak en privacy

Bovendien wordt een ensuite badkamer als ideaal gezien voor koppels of gezinnen. Het biedt gemak en privacy omdat je niet meer naar beneden hoeft te lopen om gebruik te maken van de badkamer. Het betekent ook dat je geen rekening hoeft te houden met anderen die gebruik maken van de badkamer, wat vooral handig is tijdens de soms zo drukke ochtendroutines. Je ziet het, de voordelen van een open badkamer zijn eindeloos!

Welke vloer in een ensuite badkamer

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Akupanel-Onbehandeld-Eiken-1
PVC vloer in een en suite badkamer

Maar welke vloer plaats je in een ensuite badkamer? PVC vloeren zijn de beste keuze voor in een ensuite badkamer. Dit om verschillende redenen. Zo zijn PVC vloeren super eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, wat essentieel is in een badkamer. Maar het belangrijkste aspect is natuurlijk de waterbestendigheid van een vloer. Ook daarom zijn PVC vloeren de perfecte vloeren voor in een en suite badkamer! Maar waar moet je nog meer op letten? Wanneer je uit je vrijstaande bad stapt moet de vloer natuurlijk niet glibberig of glad door het water worden. De slipbestendigheid is daarom ook belangrijk om rekening mee te houden! Daarnaast zijn PVC vloeren de ideale keuze doordat deze vloeren lang mee gaan en duurzaam zijn, wat maakt dat ze een kosteneffectieve keuze zijn.

PVC in een open badkamer

Er zijn veel verschillende soorten PVC vloeren waaruit je kunt kiezen voor in de en suite badkamer. De meest populaire zijn click PVC vloeren en plak PVC vloeren. Click PVC vloeren zijn gemakkelijk te installeren maar de vloer moet wel rondom afgekit worden zodat deze waterbestendig wordt. Je moet immers voorkomen dat vocht onder de vloer komt. Dryback PVC vloeren zijn de meest ideale keuzen voor in een open badkamer. De vloeren hebben geen diepe voegen waar vuil en vocht kan ophopen en de vloeren zijn 100% waterbestendig. Wat betreft kleuren en patronen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit neutrale eiken kleuren, zoals licht eiken PVC vloeren of grijze betonlook tegels om een moderne en minimalistische inrichting te creëren. Maar kiezen voor opvallende patronen zoals het populaire Visgraat PVC of Walvisgraat PVC om je badkamer een uniek en persoonlijk tintje te geven is natuurlijk ook een mogelijkheid!

Waarom kiezen voor

Als je op zoek bent naar een trendy en praktische toevoeging aan jouw huis, dan is een en suite badkamer zeker iets om te overwegen. En als het gaat om de vloerbedekking in de ensuite badkamer, dan is een PVC vloer de beste keuze vanwege zijn duurzaamheid, waterdichtheid, gemakkelijke onderhoud en brede scala aan opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *