• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

Een visgraat click PVC vloer is een prachtige en duurzame keuze voor elk interieur. Met zijn tijdloze uitstraling en duurzaamheid, is het geen wonder dat deze vloer een populaire keuze is geworden. Maar bij het kiezen van een visgraat click PVC vloer zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van een visgraat click PVC vloer.

Kwaliteit van de vloer

Floer-Click-Visgraat-PVC-Rijn-Gerookt-Wit click pvc vloer KeukenDe kwaliteit van het materiaal is een belangrijke factor bij het kiezen van een visgraat click PVC vloer. Hoe hoger de kwaliteit van het PVC materiaal, hoe beter de vloer bestand is tegen slijtage en krassen. Met de Floer visgraat click PVC vloeren ben je verzekerd van een uiterst sterke vloer. Zo bevatten de visgraat click pvc vloeren een rigid mineral core tussenlaag. Dit betekend dat de harde tussenlaag uit een mix van PVC en steen mineralen bestaat. Daarnaast zijn de vloeren voorzien van een ijzersterke 0,55 mm slijtlaag en vallen de vloeren in een gebruiksklasse van 23/ 32. Dit betekend dat de vloeren zowel geschikt zijn voor intensief huishoudelijk als intensief commercieel gebruik.

Ondergrond van de ruimte

Naast de kwaliteit van de vloer zelf moet de ondergrond van de ruimte ook van goede kwaliteit zijn om de visgraat click pvc vloer op te plaatsen. Maar wat valt onder een goede ondergrond? Ondanks dat er nog een ondervloer onder de visgraat vloer komt, dient de ondergrond wel egaal te zijn. Er mag maximaal 2 millimeter hoogteverschil zijn per strekkende meter. Dit is van belang, omdat de vloerdelen door de rigid mineral core tussenlaag in verhouding vrij zwaar zijn. De zwevende visgraat vloer bevat namelijk veel verbindingen, wanneer de vloer niet stabiel ligt kan de verbinding van de visgraat vloer kapot gaan. Wanneer de ondergrond niet aan deze eisen voldoet, dien je de ondergrond te gaan egaliseren.

vloerverwarming aanwezig?

Geen probleem! De visgraat click PVC vloeren zijn zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Zo hebben de vloeren een warmteweerstand van 0,039 m2K/W, waardoor je alsnog een groot rendement uit je vloerverwarming haalt. Dat is dus dubbel genieten met Floer, een ijzersterke vloer èn warme voeten 😉!

Visgraat vloer leggen

Naast de ondergrond moet je ook rekening houden met een geschikte ondervloer. De ondervloer moet de drukweerstand van de vloer op kunnen vangen, bij Floer is er een speciale ondervloer ontwikkeld die de drukweerstand van de Floer Rigid visgraat click PVC vloeren kan opvangen. Deze weerstand wordt aangegeven in kPa waarden, kijk dus altijd of de ondervloer de nodige kPa waarde heeft. Wanneer je de juiste ondervloer hebt, is het tijd om de vloer te gaan leggen. Dankzij de eenvoudige klikverbinding is het leggen van een visgraat click PVC vloer, in tegenstelling tot verlijmde pvc vloeren, erg eenvoudig. Daarnaast hebben we ook nog een blog en video voor je gemaakt ‘Een visgraat click pvc vloer leggen, hoe doe je dat?‘ om het leggen nog makkelijker te maken.

Floer-Visgraat-Click-PVC-Maas-Zwart-sfeer-perspectief-hond

Vloer onderhouden

Een visgraat click PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het is echter belangrijk om gebruik te maken van viltjes onder de meubelen. Hierdoor verlaag je de kans op krassen in jouw vloer. Kies bij het schoonmaken van de vloer voor de juiste reinigingsmiddelen, sommige schoonmaakmiddelen beschadigen of verkleuren de vloer. Kies voor een vloer die eenvoudig schoon te maken is en gebruik alleen reinigingsmiddelen die veilig zijn voor de vloer, zoals de Floer PVC Reiniger.

Bij het kiezen van een visgraat click PVC vloer zijn er dus verschillende factoren om rekening mee te houden. Kwaliteit, ondervloer, plaatsing, onderhoud en reiniging. Maar de kleur van de vloer is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Benieuwd naar de kleuren visgraat click PVC? Neem dan een kijkje in onze collectie. Toch niet gevonden wat je zocht? Neem dan een kijkje tussen de klanten die jou voor zijn gegaan laat je inspireren door een andere Floer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen