• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~6 minuten

Je bent net #gefloerd met een prachtige PVC vloer en de kamer ziet er (bijna) volmaakt uit.  Heb je een glas rode wijn laten vallen? Of zijn er na het installeren van een nieuwe vloer lijmresten te zien? Zie je naar verloop van tijd opeens vlekken op jouw PVC vloer ontstaan? Welke situatie ook bij jouw past, prettig is het niet. Heb je alles al geprobeerd, zit jij met je handen in je haar en voelt de vraag: Hoe kan ik vlekken op een PVC vloer verwijderen? als één van de grote mysteries aller tijden? Geen zorgen, we staan voor je klaar met handige tips om jou én je vloer weer te laten stralen. Lees verder zodat we samen gaan kijken naar de meest voorkomende problemen en hoe jij ze kunt aanpakken.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-xl-visgraat title aantal m2 vloer berekenen, hoe doe ik dat visgraat vloer woonkamer interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Doffe plekken door schoonmaakproducten

Heb je last van doffe plekken op jouw vloer? In vrijwel alle gevallen zijn overmatige restanten van de verkeerde schoonmaakproducten de boosdoeners van doffe plekken. De restanten van de schoonmaakproducten blijven namelijk achter op de vloer en drogen op. Hierdoor wordt er een doffe plek zichtbaar. Het is van cruciaal belang om deze resten te verwijderen. Gelukkig zijn (in de meeste gevallen) doffe vlekken vrij makkelijk te verwijderen én is het voorkomen dat deze weer terugkomen ook een kleine moeite!

Vlekken op PVC vloer verwijderen

Doffe vlekken zijn in de meeste gevallen eenvoudig te verwijderen door voor een langere periode (minstens 4 tot 6 weken) jouw vloer enkel te dweilen met lauw water. Hiermee zorg jij ervoor dat de zeeprestanten van de vloer gehaald worden zonder agressieve chemicaliën te gebruiken en zullen de doffe plekken in de meeste gevallen na verloop van tijd verdwijnen!

Hoe voorkom je doffe plekken?

Dweil jij jouw Walvisgraat PVC vloer of andere PVC vloer met allesreiniger of een ander schoonmaakmiddel? Dit raden we sterk af. Producten zoals allesreiniger, schoonmaakazijn en dergelijke schoonmaakmiddelen kunnen het uiterlijk van de vloer aantasten. Bovendien zijn deze producten in de meeste gevallen de boosdoeners voor het creëren van doffe plekken op een PVC vloer. Voorkomen is beter dan genezen, dus in het vervolg kan je deze producten beter links laten liggen wanneer jij jouw vloer gaat schoonmaken. 

Floer-Walvisgraat-PVC-Cetus-Creme-sfeer-perspectief-boven-vlekken-pvc-vloer-verwijderen
Floer Walvisgraat PVC – Cetus Crème

Hoe krijg ik vlekken uit een PVC vloer?

Heb je per ongeluk modder naar binnengelopen of een glas rode wijn laten vallen? Ook al ben je nog zo voorzichtig met jouw parel van een Floer, er kan weleens een ongelukje gebeuren. Om de kans te verminderen en met een beetje geluk zelfs te voorkomen dat dergelijke situaties voor blijvende schade zorgen, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Want met de juiste aanpak zijn deze vlekken makkelijk te verwijderen. Dep de vlek voorzichtig met een zachte doek of keukenpapier en verwijder op deze manier overtollig vocht. Het is belangrijk om niet te wrijven, omdat dit het juist kan verspreiden. Vervolgens kan je de vloer dweilen met lauw warm water (zonder schoonmaakmiddel!).

Hardnekkige vlekken verwijderen

Heb je last van hardnekkige vlekken op de PVC vloer en wil je deze verwijderen? En heb je het schoonmaak advies al opgevolgd maar blijven hardnekkige vlekken op de vloer te zien? Voor deze lastige situaties kan je overwegen om een mild reinigingsmiddel speciaal ontworpen voor vloeren zoals Visgraat PVC vloeren te gebruiken. Volg altijd de instructies op de verpakking en vermijd overmatig gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Zo zorg jij het beste voor jouw vloer.

Floer-Dorpen-PVC-vloer-Lisse-Lichtbruin-sfeer-topdown-groot-final
Floer Dorpen PVC – Lisse Lichtbruin Eiken

Lijmresten van PVC vloer verwijderen

Als je net een nieuwe vloer hebt wil je er natuurlijk goed voor zorgen. Zo kan jij zo lang mogelijk genieten van jouw Floer! Het dweilen van een vloer is daar een belangrijk onderdeel van. In dit blog heb je al verschillende tips gelezen over het verwijderen van vlekken en doffe plekken op een PVC vloer, het weghalen van lijmresten en weet je hoe je hardnekkige vlekken van je vloer kan halen. Maar vlekken kunnen ook zichtbaar worden nadat je de vloer hebt gedweild. Dit kan komen doordat er water- of zeepresten opdrogen. Om dit te voorkomen kan je de vloer na het dweilen droogmaken met een schone, droge doek. Het is daarnaast belangrijk dat je de zeepresten van de vloer haalt. Hoe kan je een PVC vloer het beste dweilen en schoon houden? Alle tips nog even op rijtje:

Tips om jouw vloer te dweilen

Floer-Accessoires-Schoonmaakmiddelen-PVC-Reiniger-Vloeren
Gebruik bij hardnekkige vlekken een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor de vloer.
  1. Dweil met twee emmers; 1 met schoon water en 1 voor het vieze water.
  2. Zeepresten van een vloer verwijderen – dweil de vloer enkel (!) met lauw water voor 4 tot 6 weken lang. Gebruik geen schoonmaak producten.
  3. Gebruik bij het dweilen van je vloer geen heet water.
  4. Gebruik nooit producten zoals allesreiniger en dergelijke schoonmaakproducten. Ook het gebruik van schoonmaakazijn raden we af.
  5. Lijmresten op een vloer? Laat de lijm eerst drogen. Verwijder deze vervolgens gemakkelijk door de lijm met je vinger eraf te wrijven.
  6. Hardnekkige vlekken? Gebruik een PVC reiniger en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Op deze manier zorg jij het beste voor jouw Floer! Bovendien draagt dit bij aan het kwaliteitsbehoud van de vloer. Let wel, voorkomen is beter dan genezen! Ben je benieuwd hoe je een Hybride Hout vloer kan onderhouden? Of heb je een gepersonaliseerd onderhoudsadvies nodig? Neem contact op zodat wij je verder kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen