• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~4 minuten

Concreter kan je het niet maken; Stenen PVC tegels zijn er in verschillende soorten en maten. Ben jij op zoek naar een duurzame en stijlvolle Floer? Dan zijn PVC tegels een uitstekende keuze! Tegels van PVC zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van tijdloos grijs tot strak zwart en klassiek kalksteen wit. Daarom passen ze ook bij verschillende interieurstijlen; of je nu een modern en industrieel interieur of een authentiek landelijk interieur hebt, Floer PVC tegels voegen direct karakter toe aan je ruimte! Ben jij geïnteresseerd in PVC tegels maar ben je nog niet overgehaald of weet je nog niet of je voor een verlijmbare of een klik PVC vloer moet gaan? Lees dan snel verder, want wij leggen je alles er over uit!

Waarom een steen PVC tegelvloer?

De vraag is natuurlijk: waarom kiezen voor een beton PVC tegelvloer in plaats van stenen tegels? Wel, een PVC tegelvloer biedt een tal van voordelen die het een uitstekende keuze maken voor jouw interieur. Ten eerste zijn PVC tegels duurzaam en slijtvast, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Bij een stenen tegel loop je de kans dat deze kan breken of krassen kan oplopen. Tegel PVC is daarnaast ook waterbestendig, wat betekent dat ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Stenen tegels zijn ook waterbestendig, maar steen blijft een natuurproduct. Dit betekent dat stenen tegels gevoelig kunnen zijn voor waterinfiltratie en schade. Daarnaast is het onderhoud van een Tegel PVC vloer vrij simpel; met een eenvoudige dweil en een sopje laat je jouw tegelvloer PVC weer schitteren! Daarnaast hoef je bij een PVC vloer geen rekening te houden met het sealen van voegen; dit kan bij stenen tegels wel het geval zijn.

Floer-Tegel-Click-PVC-Vloer-Hasseberg-Antraciet-sfeer-6-stenen-PVC-tegels
Floer Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

Een stenen PVC tegelvloer in jouw project

Floer PVC tegels zijn niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor diverse commerciële projecten zoals kantoren, winkels en werkplaatsen. De duurzaamheid, waterbestendigheid en het onderhoudsgemak van deze PVC vloeren maken ze ideaal voor intensief gebruikte ruimtes. Ze zijn bestand tegen slijtage, zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen zeker tegen een stootje. Bovendien zijn er meerdere designs PVC tegels verkrijgbaar, waardoor je de gewenste uitstraling kan creëren die past bij de stijl van jouw project. Of het nu gaat om een strakke en professionele uitstraling voor een kantoor, een functionele robuuste vloer voor een werkplaats of een aantrekkelijke en uitnodigende vloer voor een winkel; PVC tegels van Floer zijn een perfecte keuze voor commerciële toepassingen!

Floer-acclimatiseren-van-de-vloer-pakken-stenen-PVC-tegels
Het acclimatiseren van een vloer in hashtag-verband (#)

Stappenplan PVC tegels leggen

De PVC tegels met stenen of betonlook van Floer zijn verkrijgbaar in twee soorten: als plak variant en als klik variant. Het verschil zit hem in de naam! Waar verlijmbare PVC vloerdelen zeer flexibel en uiterst dun zijn, zijn Rigid Click Tegel vloeren een stukje dikker en veel stabieler. Dit komt door de harde tussenlaag van de klik PVC vloeren, ook wel de ‘rigide kern’ of een ‘rigid mineral core’ genoemd. Doordat de vloerdelen van klik PVC stabieler zijn is het mogelijk om een klikverbinding toe te voegen aan de vloerdelen. Door deze klikverbinding hoef je de vloerdelen niet te verlijmen, maar klik je ze handig aan elkaar! Daarom moet je de twee soorten vloeren ook op een iets andere manier installeren. Voor een uitgebreide uitleg over de leginstructies van recht plak PVC en klik PVC verwijzen we je naar de bijbehorende Floer blogs!

Floer-Tegel-Click-PVC-Vloer-Vaalserberg-Donkergrijs-sfeer-5
Floer Tegel Click PVC – Vaalserberg Donkergrijs

Wat is beter plak PVC of click tegels?

In conclusie, stenen PVC tegels zijn een duurzame, stijlvolle en luxe keuze voor diverse projecten zoals interieurs, kantoren, werkplaatsen of winkels. Door te kunnen kiezen tussen zowel plak PVC als klik PVC tegels, krijg jij de optie om jouw Floer volledig te laten personaliseren naar jouw wensen en behoeften. De eenvoudige installatie van Rigid Click PVC, de diverse ontwerpmogelijkheden en de voordelen van het materiaal maken deze stenen kunststof tegels ideaal voor het creëren van een prachtige en functionele vloer. Ga je een plak PVC vloer leggen? Laat dit dan door een ervaren parketteur doen om het optimale resultaat te krijgen. Door de vele kleuren, patronen en afwerkingen die beschikbaar zijn, kan een stenen PVC tegelvloer van Floer het interieur van elke ruimte transformeren en een prachtige en functionele vloer creëren. Kies voor de duurzaamheid, stijl en gemak van een (klik) PVC tegelvloer van Floer voor jouw project!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen