• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Karl
Leestijd: ~4 minuten

Wat zijn rigid click PVC vloeren? Bij het oriënteren naar een nieuwe vloer kom je termen tegen die soms wel wat uitleg kunnen gebruiken. Ben je vanwege de natuurlijke eiken kleur of levensechte houtstructuur geïnteresseerd in een click PVC vloer maar vraag jij je af: wat is rigid click PVC? In dit artikel leggen we alles uit over rigid click PVC, waar deze uit bestaan en delen we graag de voordelen van klik PVC vloeren.

Geschiedenis van vloeren

Even een korte geschiedenisles in vloeren: vroeger bestonden de vloeren uit alleen massief houten planken. Later werd er geëxperimenteerd met de opbouw van planken, en het parket werd uitgevonden. Parket vloeren bestaan uit verschillende lagen hout. In de jaren 70 kwam het laminaat op de markt. Het laminaat was de eerste vloer plank die uit samengeperste houtvezels bestond. Tegenwoordig zijn er naast eiken parket en laminaat vloeren ook een ruim aanbod in verlijmbare PVC en PVC vloeren met een klikverbinding. Deze vinyl vloeren bestaan voornamelijk uit het synthetische materiaal PVC, dit staat voor polyvinylchloride. 

BiesBosch Beige Click PVC Sfeer Wat is Rigid Click PVC

Wat is Rigid Click PVC

Wat is precies Rigid Click PVC? Rigid click PVC vloeren hebben een harde tussenlaag, dit wordt ook wel ‘rigide kern’ of ‘rigid mineral core’ genoemd. De harde tussenlaag bestaat uit een mix van PVC en steen mineralen. Hierdoor zijn Click PVC vloeren zeer sterk en extra stabiel. Tevens zorgt de rigid core ervoor dat de PVC vloeren geen werking tonen bij verschillende temperaturen en luchtvochtigheid. Hierdoor zijn klik PVC vloeren ook erg goed te combineren met vloerverwarming. De Floer Rigid Click PVC vloeren zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en hebben de laagste emissiewaarde van A+.

Rigid PVC met ondervloer

Floer Click Ondervloer Display wat is rigid click pvcHet is belangrijk om Rigid Click PVC vloeren met een ondervloer te combineren die een hoge drukweerstand kan bieden. Rigid Core brengt namelijk extra gewicht met zich mee. Floer heeft hiervoor de Rigid Click PVC ondervloer ontwikkeld. De Rigide PVC ondervloer heeft een druksterkte van 400 KPA. Dit is meer dan genoeg om het gewicht van de Floer klik PVC vloeren op te vangen. Daarnaast biedt de Click PVC ondervloer ook bescherming aan de klikverbinding van de klik PVC planken. Tevens hebben de Floer Klik PVC vloeren een zeer lage warmteweerstand van maar liefst 0,039 m2K/W en de Rigide Click ondervloer zelfs van 0,009 m2K/W. Dit betekent dat zowel de vloeren als ondervloer zeer geschikt zijn voor vloerverwarming. Combineer je de rigid ondervloer met Floer Click PVC vloeren, dan ontvang je 20 jaar fabrieksgarantie.

Rigid vloer leggen is kinderspel

Floer Fastclick klik verbinding visgraat laminaat vloer Wat is Rigid Click PVC

De Floer Rigid Click PVC vloeren zijn zeer gemakkelijk te leggen, dankzij de klikverbinding Fastclick. Met Fastclick leg je klik PVC vloer 50% sneller dan met andere klikverbindingen. In Fastclick zit namelijk een ‘Dropdown systeem’, waardoor de planken van boven naar beneden aan elkaar gesloten kunnen worden. Wanneer je een klikgeluid hoort, kan je de volgende plank aansluiten. De Natuur Click PVC en Tegel Click PVC vloeren zijn voorzien van Fastclick. Kijk naar onze video om te zien hoe effectief Fastclick is. Naast de klik PVC vloeren, zijn er ook plak PVC vloeren. Deze plak vloeren hebben geen rigid mineralen tussenlaag. Meer over de verschillen tussen plak en click PVC vloeren zie je in onze FloerTube video.

Nu weet je wat Rigid Mineral Core is, namelijk een PVC en steen mineralen tussenlaag! De rigide kern maakt de vinyl vloeren sterk, stabiel en makkelijk te leggen, de grote voordelen van klik PVC vloeren. Op zoek naar een vloer met een rigid PVC core? Neem dan een kijkje naar de Natuur Click PVC vloeren, ontdek de eiken Visgraat Click PVC of bekijk de mooie stenen Tegel klik vloeren. Benieuwd naar plak PVC vloeren? Bekijk de prachtige visgraat PVC vloeren met register embossing of ontdek de Walvisgraat PVC vloeren, deze zijn zeer geliefd vanwege het XL visgraat formaat en zijn prachtige kleuren. Zie je een leuke Floer en ben je benieuwd hoe de vloer in je huis eruit kan zien? Bestel een proefstaal en ontvang het binnen enkele dagen thuis.

Gratis Collectieboek? ^

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen