• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~5 minuten

Een mooie winkelvloer kan het verschil maken tussen een matige en een uitstekende verkoopervaring voor jouw klanten. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle, duurzame en betaalbare vloer voor de nieuwe winkel, of jouw bestaande vloer moet worden vervangen, er zijn verschillende soorten vloeren om uit te kiezen. In deze blog helpen we je een handje verder bij het kiezen van de ideale vloer voor in de winkel.

Belasting op de vloer

Floer-Authentiek-Laminaat-Bezaagd-Naturel-sfeer-perspectief
Floer Authentiek Laminaat – Bezaagd Naturel

Winkelvloeren zijn een belangrijk onderdeel van elke commerciële ruimte. Ze worden dagelijks blootgesteld aan zware belastingen, waaronder voetverkeer en het verschuiven van producten. Daarom is het essentieel om sterke en duurzame winkelvloeren te hebben die bestand zijn tegen deze slijtage en een lange levensduur hebben. De gebruiksklasse van een vloer is een belangrijke factor om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw winkel. De gebruiksklasse geeft aan hoeveel verkeer en slijtage de vloer aankan. Er zijn verschillende gebruiksklassen voor vloeren. Hoe hoger het cijfer, hoe sterker de vloer is en hoe beter deze bestand is tegen slijtage en verkeer.

Voor winkelvloeren is het aan te raden om te kiezen voor een vloer met gebruiksklasse 32 of hoger. Dit zijn vloeren die geschikt zijn voor normaal commercieel gebruik en dus bestand zijn tegen veel verkeer en slijtage. Laminaat, plak PVC en click PVC vloeren zijn vaak beschikbaar in deze gebruiksklassen en zijn daarmee uitstekende opties voor een winkelvloer. Een sterke winkelvloer is namelijk de fundering van een succesvolle onderneming 😉!

Wist je dat?

Onze Authentiek Laminaat vloeren in de gebruiksklasse 33 vallen, wat betekent dat de vloeren bestand zijn tegen intensief commercieel gebruik!

Floer-Walvisgraat-Laminaat-vloer-Bultrug-Bruin-interieur
Floer Walvisgraat Laminaat – Bultrug Bruin

Uitstraling van jouw winkelvloer

Naast de sterkte van de vloer moet de uitstraling van de vloer natuurlijk wel passen bij de producten of diensten die jij verkoopt. Ga je voor een rechte plank of visgraat vloer? Wordt het een eiken of betonlook vloer? Er is veel keuze in de uitstraling van een vloer. Dan zal ik je keuze helaas nog moeilijker maken, want met er is een ruime keuze aan parketvloeren. Je kan namelijk jouw eigen draai geven en je vloer perfect afstemmen op de producten/ diensten die jij verkoopt. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, patronen en afwerkingen, waardoor ze een klassieke en elegante uitstraling hebben, lees er alles over in ‘1000 en 1 houten vloeren‘. Naast de parketvloeren zijn er tig aantal verschillende laminaat, plak PVC en Click PVC vloeren.

Hoewel de eiken PVC en laminaat vloeren niet echte houten vloeren zijn, zijn deze vrijwel niet te onderscheiden van een echte parketvloer. De vloeren beschikken over een uiterst realistisch design en zijn ze voorzien van een voelbare of Register Embossing structuur. Hierdoor kan jij dus stralen met jouw vloer! Niet letterlijk natuurlijk, de vloeren zijn namelijk ook nog eens super mat!

Vloer onderhouden

Ondanks dat een vloer zeer kras- en slijtvast kan zijn, krijgt iedere vloer toch op termijn te maken met lichte krasjes. Deze gebruikssporen zijn helaas niet te voorkomen, echter kun je wel maatregelen nemen om de kans op krassen te verkleinen. Wij raden je daarom ook zeker aan om gebruik te maken van een schoonloopmat, de meeste krassen komen voornamelijk voort uit kleine steentjes die achterblijven op het loopoppervlak. Door gebruik te maken van een schoonloopmat zorg je ervoor dat de meeste boosdoeners bij de vloer wegblijven. Een andere maatregel die je kunt nemen is door zo min mogelijk producten of meubelen te verschuiven over de vloer. Een zware tafel of stoel verplaatsen? Dan raden we je toch aan om dit niet te verschuiven, maar op te tillen. Het kost misschien soms wat meer moeite tijd en extra handen, maar dan zorg je er wel voor dat jouw vloer langer als nieuw oogt.

Floer-Visgraat-PVC-Grijs-Eiken-sfeer-perspectief
Floer Visgraat PVC – Grijs Eiken

Winkelvloer schoonmaken

Heb je een goede dag gedraaid en kan je eindelijk naar huis, zie je tot je schrik dat jouw winkelvloer een nodige schoonmaakbeurt nodig heeft. Voor de meeste mensen niet het leukste onderdeel van een vloer, het schoonmaken. Daarom is het wellicht van belang dat jij voor een vloer gaat die onderhoudsvriendelijk is. Een onderhoudsvriendelijke vloer is eenvoudig schoon te maken en vergt weinig tijd en energie. De Visgraat PVC vloeren zijn bijvoorbeeld zeer onderhoudsvriendelijk, enkel een vochtige dweil en PVC Reiniger gebruiken en de vloer is weer als nieuw. Met een schone floer verkoop jij jouw producten als warme broodjes over de toonbank!

Akupanel in jouw winkel

Kortom, het is belangrijk om voor een vloer te kiezen die in een hoge gebruiksklasse valt en matcht bij het interieur van de winkel. Mocht je jouw winkel helemaal een finishing touch geven, ga dan niet alleen voor Floer op de vloer, maar ook voor Floer op de wand. Ik hoor je denken, Floer op de wand? Zeker! Floer biedt namelijk Akupanel wandpanelen aan. Perfect om jouw winkel een modern en luxueus uiterlijk te geven. Bovendien beschikken de Akupanel wandpanelen over een geluidsabsorberende functie, waarmee je de akoestiek verbetert en een perfecte klantbeleving creëert in jouw winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen