• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Iruna
Leestijd: ~3 minuten

Als je ‘Weense punt’ hoort, denk je waarschijnlijk aan de Weense wals of de prachtige architectuur van Oostenrijk. Maar daar hebben we het deze keer niet over. In plaats daarvan gaan we je kennis laten maken met Weense punt als vloerontwerp. Lees snel verder en ontdek alle kenmerken van dit unieke patroon!

Hongaarse-punt-vs-weense-punt-patroon-vloeren
Hongaarse punt vs Weense punt

De oorsprong van Weense punt

Zoals de naam al doet vermoeden, komt deze unieke stijl van vloeren oorspronkelijk uit Wenen, Oostenrijk. Het patroon is geïnspireerd op de traditionele designesthetiek die je terugvindt in de Weense architectuur en interieurs. Dus als je dit patroon voor je vloer kiest, word je in gedachten geteleporteerd naar het grote paleis van Wenen 🤭. Maar nu vraag je je waarschijnlijk af: hoe ziet dit patroon eruit? Simpel gezegd, het is hetzelfde populaire visgraatpatroon, maar dan met Hongaarse punt planken! Omdat de planken in een hoek van 60° zijn gezaagd, krijgt het visgraatpatroon een volledig nieuwe look. Hierdoor is Weense punt een optie om een plattere versie van visgraat te creëren.

Weense punt installeren

De installatiemethode voor het Weense puntpatroon lijkt sterk op die van het visgraatmotief, met één belangrijk verschil: de hoek waarin de planken worden gelegd. Bij Weense Punt worden de planken onder een hoek van 135 graden geïnstalleerd, in tegenstelling tot de 45 graden hoek bij visgraat. Deze 135 graden hoek creëert een herhalend patroon van langwerpige zeshoeken, wat de ruimte een elegante en verfijnde uitstraling geeft. Over het algemeen oogt het patroon iets zachter en subtieler dan visgraat. Heb je net Hongaarse punt PVC gekocht en ben je van plan om dit patroon zelf te installeren? Dan raden we je aan om onze stap-voor-stap plak PVC leginstructies te lezen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt!

Floer-Hongaarse-Punt-PVC-Onbehandeld-Eiken
Floer Hongaarse Punt PVC – Onbehandeld-Eiken

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van dit patroon lijken sterk op die van visgraat vloeren. Door zijn geometrische ontwerp creëert dit patroon ook een gevoel van beweging en kan het de kamer optisch langer laten lijken. Een klein verschil om op te merken is dat dit patroon nog beter tot zijn recht komt in grotere en bredere ruimtes, vanwege de bredere lijnen die het kenmerken. Hoe dan ook, we kunnen je verzekeren dat dit patroon goed past en een visueel interessante uitstraling geeft aan elke ruimte waar je het kiest! En je hoeft je geen zorgen te maken dat het patroon niet bij je interieur past. Weense punt is uiterst veelzijdig en vormt een aanvulling op zowel traditionele als moderne interieurs.

Hoewel dit patroon nog niet zo bekend is als het visgraatpatroon, hopen we dat we je een kort inzicht hebben gegeven in deze unieke manier van een PVC vloer leggen. Of je nu je nieuwe huis aan het renoveren bent of gewoon een vleugje klasse wilt toevoegen. Dit patroon zal charme en elegantie toevoegen aan elke ruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen