• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~4 minuten

Bent je op zoek naar een tijdloze vloer die jouw ruimte zal verfraaien, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Met alle verschillende patronen en soorten vloeren die beschikbaar zijn, is het gemakkelijk om te verdwalen, als een kleine haringvis in de zee 🐟. Maar daarvoor zijn wij hier! Om jouw keuze gemakkelijker te maken, verkennen we in dit blog de verschillen tussen ons geliefde Visgraat PVC en onze nieuwe aanwinst – Hongaarse Punt PVC.

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Noordkaper-Natuur-klant-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Noordkaper Natuur

Verschillen in plank

Als je ooit de prachtige Hongaarse Punt- en visgraatvloeren in het echt hebt aanschouwd, zul je ongetwijfeld het opvallende onderscheid tussen beide hebben opgemerkt: de manier waarop de planken zijn gesneden. Bij visgraatvloeren worden de planken recht afgesneden in een hoek van 90 graden, wat resulteert in een aaneenschakeling van V-vormen bij het leggen. Daarentegen worden bij Hongaarse Punt vloeren de planken diagonaal gesneden onder een hoek van 60 graden, waardoor een naadloos en pijlvormig patroon ontstaat. Een ander verschil is de afmeting van de planken. Visgraatplanken meten doorgaans 61 x 12,2 cm, terwijl Hongaarse Punt planken iets korter zijn maar breder met afmetingen van 55 x 15,9 cm. Hoewel dit verschil misschien niet enorm lijkt, zal het verdere verloop van deze tekst je laten zien hoe deze subtiele variaties de algehele uitstraling van de vloer kunnen beïnvloeden!

Visuele verschillen

verschillen-visgraa-hongaarse-punt-pvc
Hongaarse Punt vs Visgraat

Hoewel zowel visgraat als Hongaarse Punt PVC vloeren een unieke en tijdloze visuele aantrekkingskracht bieden, creëren de verschillend gesneden planken twee verschillende effecten. Het Visgraat PVC vormt een geometrisch ontwerp door de zigzag legmethode. Het V-vormige effect van dit patroon geeft een kamer een klassieke en verfijnde uitstraling, perfect voor degenen die diepte en textuur aan hun huis willen toevoegen. En als je ernaar kijkt, doet dit patroon zijn naam echt eer aan, want het lijkt absoluut op de ribbenkast van een haring! Voor meer informatie over het plaatsen van Visgraat PVC, bekijk onze blog waar we het proces stap voor stap uitleggen.

Floer-Hongaarse-Punt-PVC-Onbehandeld-Eiken-sfeer-front
Floer Hongaarse punt PVC – Onbehandeld Eiken

Hongaarse Punt PVC daarentegen creëert een vloeiender patroon dankzij de diagonaal gesneden planken. Met zijn meer pijlvormige effect geeft dit patroon een gevoel van voortdurende beweging door zijn doorlopende en gelijkmatige V-vormen. Dit ontwerp is perfect voor degenen die een gedurfd statement willen maken in hun moderne huizen!

Zijn er ook overeenkomsten?

De overeenkomsten tussen de patronen zijn net zo fascinerend als de verschillen ertussen. Beide vloeren zijn uitgerust met onze kenmerkende MEGAMAT afwerking, die duurzaamheid en een eigentijdse uitstraling garandeert. Ze delen ook dezelfde hoogwaardige slijtlaag en dragen de vertrouwde keurmerken. Deze certificaten waarborgen dat de vloeren duurzaam geproduceerd zijn en veilig in gebruik 🌱. Bovendien kunnen beide patronen naadloos worden gecombineerd met een rechte plank PVC vloer. Stel je eens voor: beneden een prachtige vloer met patronen die perfect samensmelt met de bijpassende kleur boven. Deze unieke stijlmix zal zeker de uitstraling van jouw hele woonruimte verbeteren!

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Orka-Onbehandeld-Klantfoto-3
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Wist je dat?

Hoewel Hongaarse Punt PVC diagonaal gesneden is, kun je de planken nog steeds gebruiken om een ander installatiepatroon te creëren dat bekend staat als Weense punt. De Hongaarse Punt is al onderscheidend, maar door de planken in een hoek van 135 graden te leggen, wordt het vloeiende en dynamische effect nog verder versterkt. Dit kan ook diepte toevoegen aan jouw kamer, waardoor deze groter of ruimer aanvoelt!

Welke plank is beter?

Floer-Hongaarse-punt-PVC-vloer-Natuur-Eiken-topdown-sfeer-groot
Floer Hongaarse punt PVC – Natuur Eiken

Als het om de strijd tussen de twee gaat, is het uiteindelijk echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een aspect waarmee je rekening kunt houden, is de grootte van je kamer en wat je met de vloer wilt bereiken. Het Hongaarse Punt creëert een vloeiend effect, waardoor de kamer langer lijkt. Tegelijkertijd kan een visgraatpatroon de ruimte groter laten lijken. Het hangt dus echt af van je persoonlijke voorkeur! Het visgraatpatroon is echter misschien iets veelzijdiger omdat het verkrijgbaar is in verschillende plankformaten. De XL Visgraat PVC vloeren zijn bijvoorbeeld veel langer en breder, wat een heel ander visueel effect geeft!

Al met al zijn beide patronen uniek en hebben ze hun eigen voordelen. Of je nu kiest voor het tijdloze visgraatpatroon of de opvallende Hongaarse Punt, je kunt er zeker van zijn dat beide vloeren jarenlang een statement zullen maken in jouw ruimte. En vanaf nu kun je ook genieten van onze eigen Hongaarse Punt PVC collectie in twee van onze populairste kleuren: Orka Onbehandeld en Noordkaper Natuur. Dus blijf op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen