• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~3 minuten

In een wereld vol vloerkeuzes en technische specificaties kan het lastig zijn om alles bij te houden. Wat betekenen al die termen eigenlijk? Als je je afvraagt wat anti-slip vloeren precies inhoudt en waar het wordt toegepast, ben je hier aan het juiste adres. In dit blog gaan we dieper in op de anti-slip specificatie, waarom het belangrijk is, welke voordelen het heeft voor huisdieren, en hoe het jouw vloerervaring kan verbeteren. Lees verder en ontdek welke meerwaarde anti-slip biedt voor jouw vloer!

Floer-Natuur-Click-PVC-Niederhorn-Nootbruin-Eiken-sfeer-perspectief-akupanel
Floer Natuur Click PVC – Niederhorn Nootbruin

Wat betekent anti-slip?

Zoals de naam al aangeeft, hebben producten met een anti-slip specificatie de eigenschap dat je minder snel uitglijdt op dit product. Deze anti-slip specificatie is toegepast op verschillende vloeren, zoals tegels, laminaat en PVC. Het grootste voordeel van de anti-slip is natuurlijk de verbeterde veiligheid. Door te kiezen voor anti-slip vloeren kan het risico op uitglijden worden verminderd, vooral in ruimtes waar gladheid een groter risico vormt, zoals badkamers of keukens.

Zitten er verschillen in anti-slip?

Ja, de anti-slipwaarde wordt ingedeeld in verschillende niveaus, variërend van R-9 tot R-13. Hoe hoger het getal, hoe stroever de vloer is en hoe kleiner de kans op uitglijden is. De meeste vloeren hebben een anti-slipwaarde van R-9 of R-10.

Zijn vloeren met een R-10 waarde wel stroef genoeg?

Het kan misschien lijken alsof vloeren met een R-10 waarde niet zo stroef zijn, gezien het feit dat de waarden kunnen oplopen tot R-13. Dit is echter niet het geval, omdat vloeren met een R-12 waarde of hoger doorgaans worden gebruikt in ruimtes die niet primair bedoeld zijn voor privégebruik, zoals zwembaden of snackbar-keukens.

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-hond-web-top-5-visgraat-4-tips-voor-een-kleine-ruimtewalvisgraat-vloer-in-commerciele-ruimtes
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Wat is het verschil tussen anti-slip en MEGAMAT?

Hoewel de MEGAMAT vloeren ook een R-10 anti-slip waarde hebben, onderscheiden ze zich toch van andere PVC vloeren. De MEGAMAT vloeren zijn aanzienlijk stroever dan de gemiddelde PVC vloeren. Hierdoor zijn ze niet alleen aantrekkelijk om te zien, maar ook praktisch voordelig.

Welke vloer is het beste voor mijn huisdier?

Zoals eerder vermeld, zijn MEGAMAT vloeren stroever dan andere PVC vloeren. Daarom is MEGAMAT PVC de beste keuze voor jouw geliefde hond, kat, huiskonijn of ander huisdier. Maar waarom is een stroeve vloer, zoals MEGAMAT PVC, beter voor jouw huisdier? Voor een huisdier is het niet goed om vrijuit te bewegen op een gladde vloer. Spelen of rennen op een gladde vloer kan schadelijk zijn voor de gewrichten. En natuurlijk wil je niet dat jouw geliefde viervoeter pijn krijgt door een vloer die dagelijks wordt gebruikt. Kortom, MEGAMAT is MEGAHONDVRIENDELIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen