• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Kay
Leestijd: ~5 minuten

Of je nu handig bent met klussen, graag zelf de touwtjes in handen hebt, of gewoon altijd op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, in dit blog ontdek je een groot aantal echte doe-het-zelf vloeren. Of je nu kiest voor PVC, laminaat of zelfs een echte houten vloer die je eenvoudig zelf kunt leggen, wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Ontdek nu alle mogelijkheden van doe-het-zelf vloeren!

Laminaat vloeren leggen

Laminaat staat bekend om zijn eenvoudige installatie. De vloer wordt zwevend gelegd op een ondervloer en de vloerdelen hebben een handige klikverbinding. Maar laminaat is veelzijdig en er zijn verschillende soorten. In dit blog behandelen we specifiek recht laminaat en visgraat laminaat.

Floer-Authentiek-Laminaat-Wit-Geolied-sfeer-perspectief-doe-het-zelf vloeren
Floer Authentiek Laminaat – Wit Geolied

Recht laminaat installeren

De rechte laminaatvloeren van Floer zijn verkrijgbaar in diverse collecties, waaronder extra breed laminaat en smal retro laminaat. Elke collectie maakt gebruik van een specifieke klikverbinding. Zo hebben de Landhuis- en Steden Laminaat collecties de Variclick verbinding, terwijl het Authentiek laminaat is uitgerust met de Fastclick verbinding. Dankzij deze verbindingen is het installeren van een rechte laminaatvloer zeer eenvoudig. Let wel altijd op de leginstructies voor elke vloer, omdat de verbindingen kunnen verschillen. Hierdoor kan het zijn dat je jouw vloer net iets anders moet plaatsen dan bij een andere laminaatvloer.

(Wal)visgraat Laminaat leggen

Het leggen van een visgraat laminaatvloer is vaak iets uitdagender dan het leggen van rechte planken, vanwege de verschillende verbindingen en het gebruik van A- en B-planken. Het creëren van een startpunt lijkt een ingewikkelde puzzel, maar met de FloerTube’s wordt deze taak een stuk eenvoudiger. Nadat je eenmaal een starterspunt hebt gemaakt, kun je dit gebruiken als mal voor de rest van de starterspunten. Bij een Walvisgraat Laminaatvloer is het iets gemakkelijker; deze vloeren hebben een universele klikverbinding, waardoor je niet hoeft te worstelen met A- en B-planken.

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-vloer-Cetus-Creme-Interieur-woonkamer-klant-ervaring.
Floer Walvisgraat Click PVC – Cetus Crème

Doe-het-zelf PVC vloeren

Als laminaat niet helemaal geschikt is voor jouw woonsituatie en je op zoek bent naar een vloer die 100% waterbestendig is, dan kom je al snel uit bij bijvoorbeeld PVC. Het leggen van een verlijmde PVC vloer kan over het algemeen een lastige klus zijn voor een onervaren legger. Daarom raden we altijd aan om plak PVC vloeren door een specialist te laten leggen. Maar gelukkig is er ook Click PVC, ideale doe-het-zelf PVC vloeren.

Tegel, Natuur & Landhuis Click PVC

Net als laminaat zijn er verschillende soorten klik PVC beschikbaar, waaronder rechte planken, (wal)visgraat en zelfs tegels. Het leggen van de Natuur en Landhuis Click PVC vloeren is vergelijkbaar met het leggen van een rechte laminaatvloer. Bij het leggen van een Landhuis Click PVC vloer is het alleen van belang om een rubberen hamer te gebruiken om de laatste tik te geven, zodat de vloerdelen stevig in elkaar klikken.

(Wal)visgraat Click PVC

PVC en visgraat zijn een perfecte combinatie die tegenwoordig niet meer weg te denken is, vooral de XL visgraat vloeren zijn erg populair. Deze zijn vaak beschikbaar als plak PVC. Gelukkig heeft Floer ook een collectie doe-het-zelf walvisgraat PVC vloeren, waarvoor we verschillende legvideo’s en artikelen hebben om je te helpen bij het leggen.

Is zelf een vloer leggen moeilijk?

Floer-Hybride-Hout-Gerookt-Naturel-Eiken-Subtiel-sfeer-3-doe-het-zelf vloeren
Floer Hybride Hout – Gerookt Naturel Eiken Subtiel

Het leggen van een zwevende vloer hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je goed voorbereid bent en rustig te werk gaat. Zoals ze zeggen: haastige spoed is zelden goed. Met de juiste voorbereiding en geduld kun je zelf een vloer leggen zonder al te veel moeite.

Houten vloer zelf leggen

Niets straalt tijdloze charme uit zoals echt houten vloeren. Het leggen van een houten vloer is echter geen eenvoudige klus; vaak wordt een eiken parketvloer verlijmd, en als deze zwevend wordt geplaatst, dan wordt hij in de mes en groef verlijmd. Maar dan komt Hybride Hout om de hoek kijken, echte houten doe-het-zelf vloeren. Deze kunnen zwevend worden geplaatst op een geschikte ondervloer en klikken eenvoudig in elkaar door middel van de klikverbinding. Er komt geen lijm aan te pas. Uiteraard kun je ze ook verlijmd plaatsen op de ondergrond, maar dit is vaak een ingewikkeldere klus. Naast dat de Hybride Hout vloeren eenvoudig zelf te leggen zijn, zijn ze ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk, wel zo fijn!

Floer-Akukurk-Wandpaneel-Boomschors-Onbewerkt
Floer Akukurk Wandpanelen – Boomschors Onbewerkt

Doe-het-zelf wandbekleding

Ben je een echte aanpakker en wil je jouw wand omtoveren tot een ware eyecatcher? Ontdek dan de Floer akoestische wandpanelen. De Akupanel en Akukurk Wandpanelen zijn perfecte doe-het-zelf wandafwerkingen. Je kunt ze gemakkelijk plaatsen met behulp van de Floer High Tack Kit. Voor extra stevigheid kun je de Akupanelen ook met schroeven bevestigen met behulp van de Floer Akupanel Montageset. Zo ben je helemaal voorbereid om aan de slag te gaan met de akoestische wandpanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen