• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Visgraat laminaat op vloerverwarming. Een beetje hetzelfde idee als een ‘gebakken visje’. Heerlijke combi toch? Heb je je altijd afgevraagd of het mogelijk is om visgraat laminaat op vloerverwarming te leggen? Bij Floer zit je in ieder geval gebakken! We beantwoorden vandaag namelijk deze ‘brandende’ vraag voor je.

Visgraat laminaat op vloerverwarming

Floer-Visgraat-Laminaat-Mat-Wit-Eiken-Vloer-Sfeer-visgraat-laminaat-vloerverwarming
Floer Visgraat Laminaat – Mat Wit Eiken

Heb jij vloerverwarming in huis en een visgraat laminaat vloer op het oog? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Het is namelijk zeker mogelijk om een Visgraat Laminaat vloer op vloerverwarming te leggen! Door de warmteweerstand van 0,09 m² K/W zijn de laminaat visgraat vloeren geschikt om te combineren met vloerverwarming. De maximale warmteweerstand die de meeste leveranciers aanhouden is 0,15 m2 K/W en in combinatie met een ondervloer zoals de Floer Contactloos Ondervloer zit je dus onder het maximum! Zoek je een visgraat laminaat vloer, maar met een lagere warmteweerstand? Dan zijn de Walvisgraat Laminaat vloeren wellicht wat voor jou! Met een warmteweerstand van 0,048 m² K/W, hebben deze XL vloeren een lagere warmteweerstand dan de standaard Visgraat Laminaatvloeren.

Een laminaat visgraat vloer is zelf eenvoudig te leggen, ook op vloerverwarming. Dit komt doordat de planken zijn voorzien van een erg handige Fastclick verbinding. Wil je precies weten hoe je eenvoudig zelf een Visgraat Laminaat Floer met fastclick verbinding legt? In deze video leer je zelf visgraat laminaat leggen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Wil jij een laminaat vloer in visgraat patroon combineren met vloerverwarming? Dan moet je wel rekening houden met een aantal belangrijke facturen! Wat dit zijn? Bijvoorbeeld het opstook protocol bij net geïnstalleerde vloerverwarming. Of het acclimatiseren van een vloer. Het zijn allemaal belangrijke factoren bij het leggen van een vloer op vloerverwarming. Wat is een opstookprotocol? Een opstookprotocol zorgt door het stapsgewijs opwarmen en afkoelen van de vloerverwarming ervoor dat de dekvloer aan het klimaat van de ruimte kan wennen voordat de vloerbedekking gelegd wordt. Het opstoken is een precieze klus, dus informeer bij de leverancier van vloerverwarming hoe dit moet. Voor alle vloeren is het belangrijk dat het opstook protocol goed wordt nageleefd, ook bij vloeren als Tegel Click PVC of extra breed PVC is dit het geval.

Floer-Visgraat-Laminaat-Natuur-Eiken-Vloer-sfeer-8-1-visgraat-laminaat-op-vloerverwarming
Floer Visgraat Laminaat – Natuur Eiken

Daarnaast is het acclimatiseren van een vloer is erg belangrijk. Je zorgt met acclimatiseren ervoor dat de visgraat laminaat vloerplanken kunnen wennen aan het klimaat van de ruimte. Wil je graag weten hoe je het acclimatiseren van een vloer op de juiste manier doet? Lees dan het artikel over waarom een vloer moet acclimatiseren. Zo zorg je ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van die 35 jaar fabrieksgarantie.

Kies de juiste ondervloer bij visgraat laminaat vloer

Visgraat laminaat op een vloerverwarming? Kies dan ook voor de juiste ondervloer. Enkel in gebruik met de juiste ondervloer kan jij namelijk genieten van warme voeten! Met het gebruik van de verkeerde ondervloer zit je bij een visgraat vloer van laminaat namelijk al snel aan de maximale warmteweerstand. Per ongeluk een ondervloer gekozen die niet geschikt is voor vloerverwarming? Dan kan het zijn dat de warmteweerstand van de ondervloer erg hoog is waardoor de warmte wordt tegengehouden en jij niets of weinig merkt van de vloerverwarming!

Stoken voor niks? Dat gaan we natuurlijk niet doen. Ga jij voor visgraat laminaat in combinatie met vloerverwarming? In dat geval raden we de Floer Contactloos Ondervloer aan. Deze ondervloer is geschikt voor vloerverwarming én heeft een hoge kPa waarde van 270! Hierdoor biedt deze ondervloer meer dan voldoende ondersteuning aan de vele verbindingen van een visgraat laminaat vloer. De ondervloer heeft een lage warmteweerstand van 0,009 m² K/W en is daardoor geschikt voor laminaat in combinatie met vloerverwarming! De Contactloos Ondervloer is eenvoudig te leggen en bevestigen door een handige plakstrip. Een kind kan de was doen, of in dit geval: een kind kan een ondervloer leggen.

Nazorg bij laminaat visgraat vloer op vloerverwarming

Zelfs nadat je visgraat laminaat op vloerverwarming hebt gelegd, blijft het essentieel om je vloer goed te onderhouden. Met een laminaat reiniger zorg je voor het behoud van de kwaliteit van de vloer. Deze reiniger ontvet het laminaat streeploos, waardoor je vloer er weer stralend uitziet. Naast het grondig schoonmaken met een dweil, is het ook verstandig om af en toe de stofzuiger erbij te pakken en de vloer stofvrij te maken. Zo voorkom je dat kleine steentjes en zandkorrels op de vloer blijven liggen!

Het is dus zeker mogelijk!

Floer-Visgraat-Laminaat-Bruin-Eiken-vloer-interieur-visgraat-laminaat-op-vloerverwarming
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken

Een visgraatvloer van laminaat op vloerverwarming is dus zeker mogelijk! Houd hierbij wel rekening met een aantal factoren zoals de combinatie van de  warmteweerstand van de vloer en de ondervloer. Hiernaast is het belangrijk om bij net geïnstalleerde vloerverwarming het opstook protocol goed op te volgen. Vergeet niet de pakken visgraat laminaat goed te laten acclimatiseren. Doe dit altijd in de ruimte waar de vloer uiteindelijk komt te liggen. Ga voor de Floer Contactloos Ondervloer voor het beste resultaat van vloerverwarming onder visgraat laminaat. Wil je nog meer voordelen van visgraat laminaat? Lees de blog met 8 voordelen van visgraat laminaat.

Na het leggen van de vloer is het belangrijk om goed voor de vloer te zorgen en rekening te houden met temperatuurverschillen. Laat de temperatuur van de vloerverwarming altijd geleidelijk oplopen. Wil je het beste uit jouw Floer & vloerverwarming halen? Combineer dan een plak PVC of klik PVC vloer met vloerverwarming! Bekijk eens de PVC vloeren collecties. Deze vloeren hebben de allerlaagste warmteweerstand en zijn hierdoor zeer geschikt in combinatie met vloer verwarming of verkoeling. Je vindt het allemaal in het vloeren overzicht! Zoals het Walvisgraat PVC en zijn kleinere broertje, het Visgraat PVC. Heb je liever een PVC vloer met een klikverbinding? Bekijk dan eens het Visgraat Klik PVC. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen visgraat laminaat en visgraat PVC? Lees het in de blog over het verschil tussen visgraat laminaat en visgraat PVC.

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen