• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~5 minuten

Heb je eindelijk de keuze kunnen maken voor een mooie visgraat vloer en dan kom je erachter dat er ook nog zoiets bestaat als de groef van een vloer… Visgraat vloer met groef, microvelling of een visgraat vloer zonder groef. In deze blog leggen we je uit wat een V-groef is en uit welke vloeren jij kunt kiezen!

Wat is een V-groef?

Een V-groef is een afwerking rondom de vloerplank die de vloer een prachtige uitstraling geeft. De V-groef accentueert de plank en laat deze als het ware oplichten. Het benadrukt het visgraat patroon en zorgt ervoor dat de vloer een extra natuurgetrouw uiterlijk krijgt. Naast een V-groef kan een vloer ook geleverd worden met een microvelling of geheel zonder randafwerking. Als een vloer een microvelling heeft, heeft de vloer een subtiele v-groef rondom de plank. Deze is minder diep dan een V-groef en is daardoor afhankelijk van de dikte van de vloer plank. Een visgraat laminaat vloer heeft een dikte van 1,2 cm waardoor er voldoende ruimte is voor een V-groef. Een visgraat PVC vloer heeft echter maar een dikte van 0,25 cm en heeft dus niet zoveel ruimte voor een diepe V-groef. De PVC visgraat vloeren zijn daardoor voorzien van een microvelling.

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik met 2-V groef

Bestaan er meerdere soorten groeven?

Ja! Naast de reguliere V-groef en de subtiele microvelling zijn er nog meer soorten groeven! Er bestaan twee verschillende soorten V-groef afwerkingen, namelijk een 2-V en een 4-V groef. Bij een 2-V groef afwerking heeft de vloer plank enkel een groef aan de lange zijden van de plank. De kopse kanten van de plank hebben geen V-groef, hierdoor sluiten de vloerdelen naadloos aan. Het voordeel van een 2 v-groef? Door het doorlopende eiken design op de extra breed laminaat vloeren van de Landhuis Laminaat collectie en de 2 V-groef op de vloerdelen ontstaat er een eindeloos doorlopend patroon. Vloeren met een 4-V afwerking hebben een groef aan alle zijden van de vloerplank waardoor het formaat van de plank net een beetje extra wordt benadrukt.

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 9
Floer Eiken Visgraat Parket Vloer – Onbehandeld Geolied

Over het algemeen zijn PVC vloeren en breed PVC vloeren dus voorzien van een microvelling in plaats van een V-groef. Een V-groef is vaak 2 mm of meer diep waardoor het bij verlijmde PVC vloeren niet mogelijk is om dit toe te passen. Dacht je dat we zo langzamerhand wel alle mogelijke opties genoemd hadden? Nog niet! Wil je graag een PVC vloer met een V-groef? Dit is zeker mogelijk! In de Click PVC vloeren collecties vind je naast vloeren met een microvelling ook vloeren met een 4-V groef! Dit is ook het geval bij de Visgraat Click PVC vloeren. Genoeg keus dus!

Visgraat vloer zonder groef

Het kan natuurlijk dat je een visgraat vloer wilt zonder een groef of microvelling. Er zijn in dit geval er een aantal mogelijkheden! Heb jij een op maat gemaakt eiken visgraat parket vloer op het oog? Het is mogelijk om te kiezen voor een visgraat vloer zonder randafwerking. Benieuwd hoe dit eruit ziet? De klanten van deze woning hebben gekozen voor een eiken houten visgraat vloer zonder V-groef rondom de plank! Het vloeroppervlakte oogt hierdoor rustig en meer een geheel! Kom binnenkijken bij deze Floer klanten en ervaar het zelf!

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Sierlijsten-in-je-interieur
Floer Walvisgraat PVC vloer – Orka Onbehandeld

Vloeren zonder groeven

Wil je graag een vloer zonder V-groef maar wil je iets anders dan een houten parket vloer? Dat kan! Er zijn namelijk meer mogelijkheden van vloeren zonder groeven! Doordat het maatproducten zijn is het ook mogelijk om de eiken lamel parket vloeren zonder groeven te produceren of de eiken planken enkel te voorzien van een 2 V-groef. Wil je liever een subtiele microvelling rondom de plank? In de Plak PVC collectie vind je verschillende collecties die je dan zeker weten moet bekijken! Een PVC vloer visgraat wordt namelijk geleverd met een 4-MV, oftewel een microvelling dat zich langs alle zijden van de vloer bevindt. Hierdoor wordt er extra nadruk gelegd op het formaat van de vloerplank. Naast visgraat kun je ook gaan voor één van de populaire Walvisgraat PVC vloeren. Deze XL visgraat PVC vloeren zijn langer en breder dan de normale visgraat vloeren en zorgen hierdoor voor een uniek design! Door de luxe microvelling wordt het formaat van de plank subtiel maar extra benadrukt.

Wil jij een stoere, industriële stijl in huis creëren? Kies dan voor PVC tegels zonder duidelijke groeven! De tegel PVC vloeren zijn voorzien van een microvelling, maar doordat deze bij enkele vloeren zo subtiel is lijkt de vloer vlak te zijn. Hierdoor creëer je de illusie dat het geen PVC tegel vloeren zijn, maar gietvloeren lijken! Stoer, modern en gemakkelijk in onderhoud. Juist liever een stoere betonlook vloer in huis? Kies voor een click PVC tegel vloer met de voelbare tegelvloer.

Nog geen keuze kunnen maken?

Je kunt altijd een catalogus bestellen om eens rustig aan je eigen keukentafel alle verschillende vloeren te bekijken. Heb je Floer op het oog, maar weet je niet zeker of het wel zo goed bij jou interieur past? Bestel dan een proefstaal en ontdek het! Je kunt ook altijd even binnenkijken bij jouw dichtstbijzijnde Floer dealer of contact opnemen voor het beste advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *