• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~5 minuten

Wanneer de basis van jouw interieur is gelegd is het tijd voor de aankleding. Hoe zorg jij ervoor dat de nieuwe vloer stijlvol past in het geheel? Inrichting! Door accessoires op een plek te zetten zorg jij voor een mooie aankleding. Muurdecoratie is één van de belangrijkste onderdelen van de aankleding van jouw interieur. Naast accessoires en meubels bepalen de muren in je ruimte de aankleding van het geheel. Ben jij op zoek naar een manier om je ruimte net dat extra beetje karakter te geven, zonder dat je je gehele woonstijl hoeft om te gooien? Dit kan! Sierlijsten voeg je eenvoudig zelf toe in je interieur. Wil je weten hoe en hoe je dit combineert met een nieuwe vloer? Lees dan snel verder.

Sierlijsten: geschikt voor elk interieur

Floer-Visgraat-PVC-vloer-Onbehandeld-Eiken-Sierlijsten-in-je-interieur
Floer Visgraat PVC – Onbehandeld Eiken

Als je aan sierlijsten denkt, dan denk je waarschijnlijk aan kastelen en dure herenhuizen. Maar wat nou als we je vertellen dat niets minder waar is, en dat sierlijsten ook heel goed bij een modernere woning past? Sierlijsten zijn namelijk geschikt voor elk interieur! Heb je een minimalistische woonstijl in een nieuwbouwwoning met een strakke visgraat laminaat vloer, maar voelt het nog niet af? Voeg sierlijsten toe op je muur in dezelfde kleur als de muur zelf! De lijsten geven een subtiel contrast op je muur door middel van schaduw, waardoor deze iets ‘spannender’ voor het oog wordt. Zo kan je je ruimte iets meer karakter geven zonder extra accessoires toe te voegen.

Heb je een klassieke woonstijl? Dan kan het heel goed zijn dat jij al sierlijsten in je woning hebt! Ze gaan namelijk prachtig samen met een houten parket vloer, in rechte eiken planken of in een houten visgraat patroon. De sierlijsten in combinatie met eiken houten vloeren geven een gevoel van luxe en hoffelijkheid, wat perfect past hij een klassiek interieur.

En geen zorgen voor de lezers die geen hoffelijk hoog plafond hebben! Sierlijsten creëren een optische illusie waardoor je ruimte groter en hoger lijkt. Het kan tegenstrijdig voelen om meer details toe te voegen aan kleine ruimtes omdat het ze voller laat lijken. Maar net zoals bij het Walvisgraat PVC geven de grotere vlakken (dus ook de vakken die je maakt met je sierlijsten) een rustiger geheel in de ruimte. Wil je je muren juist breder uit laten komen? Dat kan ook! Plaats de sierlijsten in een liggende rechthoek vorm (in plaats van langwerpige rechthoeken) en de muren lijken instantly eindeloos! En wist je dat je ook met je vloer optische illusies kan maken? Laat je kamer oneindig lang lijken door een extra breed laminaat vloer zoals het Landhuis Laminaat!

Patronen en vormen

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Sierlijsten-in-je-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, van extra breed laminaat naar traditioneel visgraat PVC vloeren. Maar wist je dat je sierlijsten ook in allerlei soorten en maten kan verkrijgen? Je hebt zeer gedetailleerde lijsten die goed zullen passen in een klassiek interieur, maar je hebt ook hele simpele designs, zoals een halve cirkel. Deze simpele designs zullen beter passen in een hotel chic of een modern interieur. Ook wat betreft materiaal zijn sierlijsten net zo variërend als vloeren. Waar je bij vloeren keuze hebt uit laminaat, PVC vloeren of eiken hout, heb je bij sierlijsten de keuze uit kunststof, hout of pleister. Ben jij een durfal en wil je meer dan alleen vierkante of rechthoekige vormen op je muur? Kies dan voor diagonale vormen en geometrische patronen! Deze zijn ook zeer makkelijk te maken door gebruik te maken met sierlijsten. Dit past goed bij een eclectisch interieur, een unieke woonstijl waar de combinatie van verschillende stijlen de key is tot succes. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van een geometrisch patroon (op de vloer)? 😉 

Hoe maak je zelf sierlijsten?

Sierlijsten maken voor je woning is zeer eenvoudig, we leggen je graag uit hoe te werk te gaan! Met twee rechterhanden en materialen van niet meer dan drie tientjes geef jij je woonkamer namelijk een make-over in een handomdraai. Meet eerst hoeveel meter sierlijsten je nodig hebt voor jouw ontwerp. Bezoek je lokale bouwmarkt en haal het gewenste aantal sierlijsten op. Zaag de lijsten op maat in verstek, en bevestig ze met Floer High Tack Kit, schroeven of spijkertjes. Verf als laatste de sierlijsten in dezelfde kleur als er op je muur zit, en klaar is kees! 

Floer-Akupanel-Wandpanelen-Mokka-Zwart-Eiken-interieur-woonkamer
Floer Akupanel Wandpaneel – Mokka Zwart Eiken

Liever akoestische muurdecoratie?

Sierlijsten zijn vooral ter decoratie, en zullen niet zozeer de akoestiek van de ruimte verbeteren. Geen probleem als je geen galmende ruimtes hebt, maar wat nou als je daar wel last van hebt? Daar hebben wij van Floer iets op bedacht! Ontdek de Floer Akupanel Wandpanelen; de panelen gemaakt van gerecycled vilt en hout verbeteren de akoestiek in je kamer, en zien er ook nog eens fraai uit! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en zijn net zo gemakkelijk aan te brengen als sierlijsten. Ook deze akoestische wandpanelen zullen in elk interieur passen!

Ben je er nog niet uit? No worries…

Wij zijn er om je te helpen! Je kan alle vloeren uit onze collecties terugvinden in de Floer catalogus. Meer dan 70 pagina’s aan inspiratie en vloeren, gratis geleverd op jouw deurmat! Heb je al een Floer op het oog? Of wil je de verschillende kleuren wandpanelen bewonderen in het echt? Vraag dan een proefstaal aan! Ben je er al wel uit, of wil je een Floer in het echt zien? Vind direct je dichtsbijzijnde Floer dealer via ons handige dealernetwerk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *