• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Lekker van deze tijd en gestoken in een huidige jasje. Een moderne inrichting blijft altijd actueel. Hoe creëer jij een modern interieur en welke vloer combineer je met deze woonstijl? Er zijn verschillende mogelijkheden. Lees er hier alles over!

De kenmerken van een modern interieur

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Carbon-Zwart-Geolied- Hoe creëer je een modern interieur?
Floer Eiken Visgraat Parket – Carbon Zwart Geolied

Een modern interieur herken je aan licht, rechte lijnen, rustige kleuren, weinig details en een ruimtelijk gevoel. In deze interieurstijl komen neutrale kleuren die in contrast met elkaar staan vaak voor, zoals wit en donker. Wil je kleur gebruiken? Matte tinten van bijvoorbeeld rood, groen of blauw zijn goede keuzes. Meubels hebben rechte en strakke lijnen met weinig details.

In een modern interieur komen vrijwel geen kleine accessoires voor en wordt er gebruik gemaakt van de hele ruimte. Dit kan je stimuleren door te kiezen voor ronde of ovale vormen zoals bijvoorbeeld een ovale eettafel. Niet alleen gezellig om met je gezin aan te tafelen maar je maakt volledig gebruik van de ruimte! Materialen als stof, metaal, chroom, glas en hier en daar een accentje van hout zijn ook typerend voor deze woonstijl. Een voordeel van een moderne inrichting is dat elke ruimte groter oogt! Doordat er weinig poespas bij komt kijken geeft de woonstijl een gevoel van rust en ruimtelijkheid.

Wist je dat…

Wist je dat een moderne inrichting vaak gecombineerd wordt met een landelijk interieur? Hierdoor breng jij jouw landelijke stijl in een nieuw en modern jasje.

Hoe creëer je deze stijl?

Hoe creëer je een modern interieur? De sfeer van een moderne inrichting creëer je door de woning lichter te maken. Werk met de lichtinval en verf de muren in een lichte of witte kleur. Hierdoor krijgt de inrichting een open sfeer en breng je de belangrijkste kenmerken naar voren. Namelijk de ruimte, vormen en meubels! Kies voor weinig kleine accessoires door gebruik te maken van grotere meubels en maak gebruik van de ruimte. Less is more! Minimalisme is erg belangrijk in een modern interieur. Je creëert een moderne inrichting door gebruik te maken van de gehele ruimte, te kiezen voor strakke vormen in meubels en transparante materialen zoals glas te gebruiken. Zo zorg jij voor een rustige sfeer in huis!

Welke vloer past bij een modern interieur?

Door de luxe uitstraling van een modern interieur moet de vloer er goed bijpassen. Maar hoe creëer je deze woonstijl? Een houten parket vloer benadrukt het luxe karakter en is daardoor een populaire keuze in woningen met een moderne inrichting. Het accentueert de klassieke sfeer. Door de verschillen in kleur en afwerking zijn er talloze mogelijkheden. Daarnaast is een eiken kleur prachtig in elk interieur. De kleur en sfeer van eiken houten vloeren zijn immers tijdloos. Wil je liever een vloer dat lijkt op echt hout maar geen onderhoud nodig heeft? Kies dan voor een PVC vloer! Tegenwoordig zijn deze kunststof vloeren niet meer te onderscheiden van eiken hout. De voordelen van PVC en het uiterlijk van een houten vloer, wie wil dat nou niet. Heb je de voorkeur voor een laminaat vloer? Kies dan voor een neutrale kleur zoals een vloer uit een Landhuis Laminaat of Visgraat Laminaat collectie.

Floer Landhuis Lichte Eik Sfeer 2 Hoe creëer je een modern interieur?
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik

Ben je benieuwd naar deze eiken visgraat parket vloer? Bekijk de inspirerende video van deze donkere visgraat vloer en moderne inrichting! Is deze zwarte visgraat vloer niet jouw stijl? De mogelijkheden zijn eindeloos doordat onze eiken parket vloeren maatproducten zijn. Liever een licht eiken vloer? Bekijk eens onbehandeld geolied en wit geolied of bekijk alle vloeren. Niet alleen parket vloeren zijn verkrijgbaar in lichte kleuren. Onder andere de Breed PVC plak collectie is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Het zijn in totaal maar liefst 16(!) verschillende kleuren. PVC is tevens verkrijgbaar als klik PVC in een Tegel Click en Plak Tegel collectie.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen