• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~5 minuten

Vandaag vertellen we alles over het kersje op de Floer taart! Op zoek naar plakplinten, muurplinten of rozetten? Of zoek je wit gegronde MDF plinten in verschillende hoogtes en diktes? Er zijn bijpassende producten voor elke laminaat of PVC vloer van Floer. In deze nieuwe FloerTube video vertelt Guido alles over de afwerking van een vloer!

De afwerking van een vloer

Wanneer je een mooie vloer hebt uitgezocht is het tijd om te kijken naar de afwerkingen. Voor het netjes en strak afwerken van jouw eiken parket, laminaat of PVC vloer zijn er de Floer accessoires! Wist je dat Floer een compleet assortiment heeft in meekleurende accessoires die perfect aansluiten bij alle PVC en laminaat vloeren?! Zoals bijpassende plakplinten, hoge muurplinten, verschillende profielen en rozetten. Lees hier alles over de mogelijkheden!

Plakplinten

Floer-Accessories-Plakplint-Plinten-Bijpassend-Gefolied
Floer Accessoires – Plakplinten Bijpassend Gefolied

Wanneer jouw vloer gelegd is wil je ook dat deze netjes is afgewerkt. Dat doe je simpel en snel met de meest bekende vorm van vloer afwerking: plakplinten. Dit komt onder andere door de eenvoudige manier van installeren maar ook door de ruime keuze. Wist je dat er bij alle laminaat en PVC vloeren van vloer bijpassende plakplinten verkrijgbaar zijn? De plakplinten zijn zelfklevend, gemakkelijk te installeren en eenvoudig op maat te maken. Een eenvoudige manier om de vereiste ruimte tussen muur en vloer weg te werken.

Hoge muurplinten

Liever een bijpassende hoge muurplint? Dat kan! Een plakplint wordt bevestigd op de vloer, een muurplint wordt vastgemaakt aan de muur. Deze plinten bevestig je eenvoudig door de achterzijde te voorzien van wat lijmkit en vervolgens stevig aan te drukken. Vergeet niet goed te kijken naar de droogtijd van de kit en zorg dat je lang genoeg druk uitoefent op de plint! Ook de muurplinten van Floer zijn beschikbaar in hetzelfde design als elke laminaat en PVC vloer van Floer.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-band-en-bies-hoge-plint-afwerking-van-een-vloer
Floer Muurplint – Wit gegrond – geschilderd

Witte MDF plinten

Zoek je een extra hoge muurplint? Er zijn wit gegronde MDF plinten beschikbaar in verschillende hoogtes en diktes. Deze zijn direct overschilderbaar en kan je volledig naar eigen wens maken! Een hoge plint is een verlengstuk van de muur in plaats van de vloer. Deze hoge muurplinten worden dan ook vaak gekozen. Ze bestaan uit vochtwerend MDF, geen zorgen dus bij het dweilen van de vloer! Bovendien kan je deze Floer plinten eenvoudig mee schilderen in de kleur van de muur.

Overzetplinten voor de afwerking van een vloer

Zit er in jouw woning een muurplint van maximaal 4,5 cm hoog en wil je deze liever niet verwijderen? Gebruik dan de overzetplinten! Ook deze zijn gelijk aan elke laminaat of PVC vloer en plaats je gemakkelijk over de huidige plint heen. Deze plinten worden ook wel systeemplinten genoemd. De overzetplinten worden geleverd met een achterlat en schroefjes en plaats je gemakkelijk over de huidige plint heen. Nog een voordeel van deze plinten? Met deze systeemplint heb je ook ruimte voor het wegwerken van de kabels!

Dilatatieprofielen

Floer-Accessoires-Plinten-Hoeklijnprofiel-Bijpassend-Gefolied
Floer Accessoires – Hoeklijnprofiel Bijpassend Gefolied

Heb je in de keuken een andere vloer dan in de woonkamer? Of zoek je een overgangsprofiel van een vloer naar de trap? Gebruik daarvoor een dilatatieprofiel! Ook deze profielen zijn beschikbaar in een bijpassend design voor elke laminaat en PVC vloer. Daarnaast raden we het aan om dit profiel ook te gebruiken in deurkozijnen tussen verschillende ruimtes. Een dilatatieprofiel kan worden gebruikt als overgangsprofiel wanneer er geen hoogteverschil zit tussen de verschillende delen.

Hoeklijnprofielen

Zit er een hoogteverschil tussen de vloer en de trap en wil je dit netjes afwerken? Gebruik dan een hoeklijnprofiel. Ook ideaal voor bijvoorbeeld het afwerken van een vloer bij de schoonloopmat. De hoeklijnprofielen zijn gemaakt van RVS en bijpassend beschikbaar aan jouw laminaat of PVC vloer. Er zijn verschillende afmetingen hoeklijnprofielen beschikbaar.

Rozetten

Naast profielen, plakplinten en muurplinten zijn er ook prachtige rozetten! Voor de mooiste afwerking van een vloer werk je ook de leidingen en verwarmingsbuizen weg! Gebruik hiervoor de bijpassende Floer rozetten. Ook deze hebben hetzelfde design als alle laminaat en PVC vloeren van Floer. Ook hier is de speling tussen de vloer en buis noodzakelijk voor de werking van vloer. Met deze onopvallende rondjes werk je dit eenvoudig af. Let er op dat je de structuur op het rozet in gelijke richting met de structuur op de plank plaatst. Zijn ze niet op maat? Je maakt ze gemakkelijk passend door gebruik te maken van een holpijpset. Bekijk de video voor het mooie resultaat!

Meer accessoires voor de afwerking van een vloer

Ben je op zoek naar accessoires in andere afmetingen of kleuren? Of zoek je hoge sfeerplinten in een andere stijl of hoogte? Er zijn talloze mogelijkheden! Vraag er naar bij jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact op. Zo zorg jij voor de perfecte Floer afwerking! Wil je meer FloerTube video’s zien? Let ook op de YouTube pagina van Floer, zo blijf je op de hoogte. Wil je meer weten? Lees alle Floer blogs of bekijk het volledige vloeren assortiment. Je vindt hier onder andere breed laminaat vloeren. Laminaat vloeren, maar dan extra breed. Ook breed PVC is te vinden in het assortiment.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen