• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~5 minuten

Welke vloer combineer je met een landelijk interieur?

Floer-Landhuis-Variatie-Laminaat-Rustiek-Pure-Eik-welke-vloer-combineer-je-met-een-landelijk-interieur
Floer Landhuis Variatie Laminaat – Rustiek Pure Eik

Het is de grote droom van velen. Landelijk wonen. Maar welke vloer combineer je met een landelijk interieur? De woonstijl wekt een gevoel van ruimte op, om en in je huis. Een dromerig en romantisch beeld van een hutje op de hei zeg maar. Of eigenlijk, liever een hut. Maar om landelijk te wonen hoef je niet meteen te verhuizen naar het platteland. Je kunt het ook creëren in jouw stadse woning!

Weet je nog? De grote witte landelijke tafel met robuust blad, buffetkasten, de brocante elementen, grote vazen in de vensterbank met bloemen. Het was jaren de populairste interieur stijl in ons kikkerlandje: een landelijk interieur. Je kon er niet om heen op de braderieën, in de woonwinkels of het plaatselijke marktje bij jou om de hoek. Maar nog steeds zien we deze stijl vaak terugkomen, of het nou om elementen van deze woonstijl gaat of een volledig landelijk gestyled huis.

Hoe krijg je een landelijk interieur?

 Floer-Eiken-Parket-Wit-Geolied-houten-vloer-welke-vloer-combineer-je-met-een-landelijke-interieur
Floer Eiken Lamel Parket – Wit Geolied

Heb je nog geen landelijk interieur en wil je er graag meer over weten? In een landelijke inrichting komen comfortabele meubels vaak terug. Grote relaxstoelen voor een warme en knusse sfeer. Een landelijke woonstijl staat bekend om de gezelligheid en comfort. Deze elementen spelen een hoofdrol. De kleuren bij een landelijke inrichting zijn vaak lichte tinten en rustige kleuren zoals wit, beige, lichtbruin en crèmewit. Dit wordt gecombineerd met natuurlijke materialen waardoor het landelijke interieur een huiselijk karakter krijgt. Hoe jij jouw landelijke meubels in huis neerzet is ook erg belangrijk. In een landelijk interieur worden vaak de meest relaxte meubels bij elkaar gezet. Zo krijg je een gezellige zithoek in huis waar iedereen zich thuis voelt.

Meubels die passen bij een landelijk interieur

Ken je het plafond met houten balken? En grote steunpalen in een robuust houten uiterlijk? Je ziet het beeld vast al voor je. Dit zien we vaak terugkomen bij een landelijk interieur. Het hout heeft dan een natuurlijke eigen kleur of is geschilderd in het wit. Denk ook aan een open haard of vuurplaats. Grote zitstoelen bij een heerlijke bank, overladen met fijne kussens. Een zacht deken over de rand van de bank en een grote houten eettafel, geverfd in een lichte kleur of in een natuurlijke eiken kleur. Denk ook aan rieten meubels! Accessoires van rotan zoals een leuke deken mand horen er helemaal bij. Een landelijke inrichting staat voor gezelligheid en een huiselijk sfeer. Combineer dit allemaal met gezellige verlichting (tip: gebruik licht gele lampjes voor een fijne sfeer), plaats kaarsen in het huis en zet grote vazen neer met (nep) bloemen. En vergeet de grote buffetkast niet!

Welke materialen gebruik je in een landelijk interieur

Nu je de kleuren, de meubels, accessoires en verlichting weet die horen bij een landelijk stijl is het tijd voor de materialen. We hebben al een materiaal genoemd, namelijk rotan. Gebruik dit voor stoelen, manden, dienbladen of andere leuke accessoires. Een rotan lamp is ook graag gezien in een landelijke woonstijl. De banken en meubels zijn vaak van stof. Stoffen banken en stoelen, we zien bij deze woonstijl maar zelden leren banken voorkomen. Voor eetkamerstoelen wordt er wel vaak gekozen voor leer. Zachte stoffen, wol, linnen, katoen of een harige schapenvacht zijn de stoffen die horen bij een landelijke inrichting. Daarvoor geldt: gecombineerd met elkaar is nog!

Een landelijk interieur heeft een huiselijk karakter, hier voelt iedereen zich thuis.

Welke vloer combineer je met een landelijk interieur?

Floer-Eiken-Parket-Wit-Geolied-houten-vloer-welke-vloer-combineer-je-met-een-landelijk-interieur
Floer Eiken Lamel Parket – Wit Geolied

Nu is de basis van jouw interieur aan de beurt, want welke vloer combineer je met een landelijk interieur? Bij een landelijke stijl draait het om zacht kleuren en natuurlijke materialen, een houten vloer past dan ook het beste hierbij. Door het eiken hout sluit het volledig aan bij de houten elementen en zal de vloer een absolute eyecatcher in jouw landelijke woning zijn. Benieuwd welke houtsortering er mooi bij zal staan? Bekijk eens het Eiken Parket – Wit Geolied in houtstructuur Rustiek A. Een rustieke houten vloer met kleine noesten en barsten zal perfect bij een landelijk interieur passen.

Wil je een eiken houten vloer maar met minder onderhoud? Dan is misschien het Landhuis Laminaat iets voor jou. Deze vloeren bestaan uit extra brede laminaat planken. Door de stoere uitstraling van de vloer sluit het goed aan bij een landelijke woonstijl. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Landhuis Variatie Laminaat. Deze vloeren zijn een beetje anders dan anders doordat hier brede planken met dunnere planken worden gecombineerd. Het geeft een prachtige sfeer in huis en zorgt voor een karakteristieke uitstraling. Bovendien zijn deze laminaat vloeren waterbestendig!

Wil je liever een PVC vloer welke past bij een landelijke woonstijl? Dan moet je echt event kijken naar de Floer Natuur Click PVC vloeren. De collectie bestaat uit klik PVC vloeren in verschillende kleuren zoals Biesbosch Beige, Maasduinen Bruin, Onlanden Gerookt of Veluwe Onbehandeld. Deze kleuren passen erg goed bij een landelijke woonstijl. Ook deze vloeren zijn extra breed en lang met afmetingen van 151,1 x 22,9 cm. Waterbestendig, zelf te leggen en een zeer stabiele vloer. Wat wil je nou nog meer?

Wil je meer weten over woonstijlen? Bijvoorbeeld over welke vloer er past bij een industrieel interieur? Of omdat je een Scandinavisch interieur wilt creëren? Ben je op zoek naar specifieke vloer informatie? Lees meer over het verschil tussen Plak PVC en Click PVC vloeren of over hoe jij jouw laminaatvloer moet onderhouden. Bekijk alle vloeren van Floer.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen