• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~6 minuten

De styling van jouw interieur, hoe belangrijk is dat eigenlijk? Wanneer je de deur open doet en over de drempel stapt moet het gevoel goed zijn, eindelijk thuis! Misschien woon je er al jaren of sta je op het punt om te verhuizen, in ieder geval is de inrichting van jouw huis iets waarbij je stil moet staan. De één vindt het samenbrengen van ideeën een eenvoudige klus en ontpopt zich als een ware interieur stylist. Voor de ander is de styling van een interieur toch iets lastiger. Kan je wel wat extra hulp gebruiken met de styling van jouw huis? We helpen je graag op weg.

Een plek waar jij je thuis voelt

Hoe je het ook went of keert, de inrichting van jouw huis is belangrijk. Niet alleen om het mooi te maken maar ook zodat jij je goed voelt in je nieuwe huis of interieur. Een eigen stempel zetten op de plek die jij thuis noemt of gaat noemen. Maar hoe stijl je een huis en hoe zorg jij voor de interieur styling van jouw dromen? Wanneer je een beetje onderzoek hebt gedaan naar interieur- en woonstijlen weet je dat er niet één stijl is maar een keuze hebt uit talloze mogelijkheden. Door al deze verschillende woonstijlen is er genoeg ruimte om een inrichting te creëren wat helemaal je eigen is en volledig aansluit op jouw wensen. Om op zoek te gaan naar het perfecte interieur voor jouw woning is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. En we beginnen bij, juist, het begin.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-styling-interieur

Ontdek de grotten van Pinterest

Heb je nog geen nachtelijke uurtjes doorgebracht in de grotten van Pinterest? Heel gauw de app downloaden en ga dat eens even doen! In de eerste stap gaan we eerst kijken naar het allerbelangrijkste punt: weet wat je wilt. Zoek op wat je mooi vindt en laat jezelf inspireren. Doe onderzoek naar welke meubels, kleuren en woonstijlen je aanspreken en verzamel het allemaal. Naast weten wat je mooi vindt, is het bovendien heel belangrijk om te weten wat je absoluut niet wilt. Dat kan een duidelijke stijl zijn waarvan je denkt ‘dit sla ik liever over‘ of elementen van aantal interieur stijlen bij elkaar. Je komt er alleen achter wanneer je onderzoek doet en laat Pinterest daar nou de perfecte app voor zijn; aan wooninspiratie geen gebrek!

Floer tip: Bekijk de FloerTube video’s voor meer interieur en vloer informatie!

Visualiseer je droom

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-interieur-styling
Visualiseren is key in interieurinrichting. Koop een stapel tijdschriften, Google je suf of doe een combinatie van beide. Knip, plak, kopieer en scheur. Het is tijd om je droom te visualiseren! Maak bijvoorbeeld een moodboard en zorg voor een visualisatie van jouw interieurstijl, dit kan offline maar ook online. Een moodboard zorgt voor meer overzicht en geeft een duidelijk beeld van wat jij mooi vindt. Door je ideeën te visualiseren zorgt voor een richtlijn om te kunnen volgen en zo weet je precies wat je wilt.

Kies kleur

We houden van kleur! Door kleuren te laten terugkomen in verschillende aspecten van het interieur zorg je voor eenheid en een geheel. Hoe meer kleuren terugkomen op diverse manieren, hoe meer je kan spelen met verschillende stijlen van meubels. Bovendien houden we van kleur in een interieur! Daar waar eerder een statement muur of een deel van de muur in een bepaalde kleur verven al gek genoeg was, zien we tegenwoordig het liefst helemaal geen wit meer in een woning. Het betekent niet dat de muren in alle kleuren van de regenboog geschilderd moeten worden, al mag dit natuurlijk ook. In de huidige trends zien we herhaaldelijk woningen terugkomen met weinig tot geen wit, op iedere muur zit wel een kleurtje. Op dit moment zijn taupe, zand tinten en milde beige kleuren helemaal hip. Kies een kleur, pak een roller en let’s go!

Floer tip: verf je plafond een stuk mee met de kleur van je muur. Dit zorgt voor een bijzonder contrast en zo betrek je het plafond met de muren.

Floer-Visgraat-Click-PVC-Interieur-styling

Breng het samen tot een geheel

Kom je door het visualiseren erachter dat je de voorkeur hebt naar verschillende aspecten van een aantal woonstijlen? En wil je proberen dit tot een eigengereid geheel samen te brengen? Dat kan! De belangrijkste tip is om te zorgen voor herhalende kleuren en materialen in het interieur. Of het nou gaat om accessoires, meubels of muur kleuren, je kunt verschillende stijlen samenbrengen door kleuren te herhalen. Daarnaast zijn terugkerende materialen en tinten een goede manier om eenheid te krijgen in de inrichting. Overal dezelfde Floer draagt hier ook aan bij, het zorgt voor rust en eenheid. Bovendien betrek je iedere aparte ruimte bij de volledige inrichting!

Maak van jouw huis een thuis

Je hebt een droom interieur in beeld gebracht en weet hoe je het tot een geheel kunt samen brengen. Het beeld is duidelijk en je hebt gekozen voor kleuren, materialen en vormen. De sleutels zijn binnen en nu is het zover. Het moment is daar, de basis van jouw interieur wordt vandaag gelegd. Na maanden zoeken naar de perfecte Floer heb je ein-de-lijk een keuze kunnen maken. De styling van jouw interieur kan echt beginnen! De borden op Pinterest zijn gevuld met interieur inspiratie, prachtige droomhuizen en de tafel ligt vol met collectieboeken. Het stijlen van jouw woning is een tijdrovende klus wat veel aandacht vraagt en nu is het eindelijk zover! Maak van jouw huis een thuis, net zoals deze Floer klanten hebben gedaan.

visgraat-click-pvc-rijn-gerookt-wit visgraat-click-pvc-rijn-gerookt-wit2 visgraat-click-pvc-rijn-gerookt-wit3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar bovenstaande Floer? Bekijk de rigid Visgraat Click PVC collectie en ontdek deze mooie klik PVC vloeren zelf. Deze klanten hebben gekozen voor de kleur Rijn Gerookt Wit, een stoere vloer met licht, beige en grijs tinten. Maar er is meer! Heb je de voorkeur voor extra breed laminaat of één van de bijzonder populaire Walvisgraat PVC vloeren? Ontdek ze allemaal! De Floer van jouw dromen gevonden? Bestel een proefstaal en ontvang één van jouw favoriete vloeren thuis.

 

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen