• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Floor
Leestijd: ~5 minuten

Een nieuw jaar is van start gegaan. Dit is het moment voor liefhebbers om te kijken naar de aankomende interieur- en kleuren trends. Blijven sommige trends zich verder ontwikkelen en komt er nog een verrassende ontwikkeling aan? Een vloer is de basis van jouw woning en is daardoor erg bepalend voor een groot deel van de sfeer in huis. Wil je graag op de hoogte blijven en ben je benieuwd naar de vloeren en interieur trends van 2021? In deze video wordt het allemaal duidelijk.

Gedurfd donker!

Zwart is niet meer weg te denken als één van de interieurtrends. Of het nou gaat om gitzwart, mat zwart of om warm zwart. Het draait om zwart en je ziet het overal voorbij komen. Ook in 2021 is dit een trend die prominent aanwezig is. De afgelopen jaren begon de trend met de enorme opkomst van robuuste meubels, dit groeide door naar zwarte keukens en stalen deuren. Dit werd zo goed ontvangen door de interieur liefhebbers onder ons dat de donkere en gedurfde trend zich heeft verder ontwikkeld. Met donkere meubels, zwarte muren, de bekende stalen deuren, zwarte plinten en donkere kozijnen. Je kan er niet mee mis gaan.

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer De interieur en vloeren trends van 2021
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Zwart is een belangrijke interieur trend

Wil jij zwart in jouw interieur en ben je benieuwd met welke vloer dit gecombineerd kan worden? Er wordt vaak gekozen voor lichte eiken kleuren met een warme tint, zoals het extra brede Landhuis Laminaat Lichte Eik of Onbehandelde Eik. In dit interieur is er gekozen voor stalen accenten, donkere kleuren en een onbehandelde vloer. Het accentueert namelijk het onbehandelde uiterlijk van vloer en in combinatie met het zwart zorgt het voor een bijzonder contrast in jouw interieur. Top tip: Wil jij niet een te groot contrast? Voeg dan gemakkelijk warmte toe aan een interieur met zwarte accenten door te kiezen voor een onbehandelde eiken vloer.

Doe jij het toch liever andersom? Kies voor donker visgraat! Kies voor een statement vloer en hou de rest van het interieur rustig en neutraal, met lichte muren en zachte tinten. 

Breng buiten naar binnen

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-interieur
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Hout in huis, ook dit komt voor in bijna ieder interieur. In 2021 jaar blijven we natuurlijke materialen zien in de interieur trends. Maar niet alleen hout speelt een belangrijke rol, ook de botanische trend zet zich door. Planten, natuurlijke materialen en houten accessoires. Het idee hierachter is eigenlijk simpel: breng buiten naar binnen. Wil jij deze botanische trend doortrekken in jouw interieur? Kies voor een eiken houten vloer. Het eiken parket leeft en geeft natuurlijk interieur een extra dimensie.

Een Floer op het oog dat niet van echt hout is gemaakt? Er zijn een groot aantal PVC en Laminaat vloeren met een natuurlijke kleur en een echte eiken sfeer. Zo wordt bijvoorbeeld de visgraat laminaat vloeren worden vaak gecombineerd met deze trend: dat komt door het realistische eiken uiterlijk. We zien in vloeren trends dat de natuurlijke kleur van onbehandeld eiken de grootste trend is, ook in 2021 speelt dit weer een belangrijke rol.

Neutrale beige tinten

Vind je mat zwart een te groot contrast creëren in jouw interieur? En wil je liever wat meer rust in huis? Zachte beige tinten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze zandtinten worden vaak gekozen als muurkleuren. Combineer dit met natuurlijke zachte kleuren en een lichte, onbehandelde vloer en je voldoet helemaal aan de interieur trends. Hier is er ook gekozen voor deze combinatie. De klant heeft bijvoorbeeld gekozen voor een extra grote walvisgraat vloer in de kleur Orka Onbehandeld, het zorgt voor een zacht geheel en brengt het interieur samen. 

Visgraat vloeren

Je had het kunnen weten, we kunnen er echt niet om heen. Visgraat vloeren blijven ongekend populair! Of het nou gaat om normaal visgraat of een extra grote walvisgraat vloer. Met deze vloeren kan je gewoonweg niet mis gaan. Naast het normale visgraat patroon zoals je vaak ziet groeit de vraag naar unieke visgraat vloeren door, dit zien we ook in de vloeren en interieur trends van 2021 terug. Bijvoorbeeld de extra grote walvisgraat vloeren. Deze grote visgraat vloeren worden vaak gekozen voor in een grote ruimte maar wist je dat deze ook ideaal zijn voor in een normale tot kleine ruimte? Door het grote riante patroon van de vloer creëer je namelijk een ruimtelijk effect!

Een duurzaam interieur

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Verouderd-Wit-Geolied-Sfeer-11
Floer Eiken Visgraat Parket – Verouderd & Wit Geolied

Duurzaamheid is en blijft natuurlijk een trending topic, dit zien we ook in de interieur trends terug. Hoe uit zich dit dan? In hergebruikte materialen en retro meubelen. Wat voor vloer zien we hier vaak bij? Denk aan een verouderde eiken vloer, met een stoer karakter en bijpassende gebruikte look. Wil jij naast deze uitstraling ook gaan voor een duurzame vloer die lang meegaat? Dan zit je bij Floer natuurlijk altijd goed.

Dit zijn de belangrijkste vloeren en interieur trends van 2021. Benieuwd geworden naar de vloeren van Floer? Ontdek dan alle collecties. Naast deze video hebben we meer FloerTube video’s of lees meer op Floer blog! Bekijk en ontdek alles over jouw favoriete Floer.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen