• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei materialen en kleuren. In deze blog is de donkerste van allemaal aan de beurt: een zwarte vloer. Je leest onder andere waarom een zwarte vloer goed in veel interieurs past. Hiernaast geven we je nog een aantal tips over hoe je deze kleur vloer het beste kunt combineren met de rest van jouw interieur. PVC of laminaat? Recht of visgraat? Met een zwarte vloer is er altijd wel een die goed bij jou thuis staat! Laat je inspireren en wie weet kies jij uiteindelijk voor een zwarte vloer.

Floer-Eiken-Visgraat-Parket-Vloeren-Carbon-Zwart-Geolied-Sfeer-2-1
Floer Eiken Visgraat Parket – Carbon Zwart Geolied

Een zwarte vloer brengt warmte

Donkere kleuren in een interieur geven warmte en sfeer. Kijk maar eens naar de kleuren die in interieurs gebruikt worden zodra de winter voor de deur staat. Kleuren als donkerrood en donkergroen worden in deze tijd van het jaar veelvuldig gebruikt om sfeer en warmte te creëren. Hetzelfde effect kan dus gecreëerd worden met een zwarte vloer. Wil je dus een knus en sfeervol interieur? Overweeg dan eens om voor een zwarte vloer te gaan. Je kunt vervolgens veel kanten op met het aankleden van de rest van het interieur. Ga je voor een volledig donker interieur of houd je ervan om het geheel af te wisselen met een aantal lichtere kleuren?

Als je de zwarte vloer wilt afwisselen met lichte kleuren om contrast te creëren is het verstandig om zorgvuldig de kleuren uit te kiezen. Een zwarte vloer met een spierwitte muur kan in sommige gevallen een iets ‘te sterk’ contrast opleveren. Ga in plaats hiervan voor een muur in een gebroken witte of crèmekleurige tint. Dit maakt de overgang zachter waardoor het geheel iets rustiger overkomt. Wil je het contrast omdraaien en heb je in plaats van zwart liever een witte vloer? Lees dan de Floer blog waarin alles uitgelegd wordt over een witte vloer en hoe je deze het beste kunt stylen met de rest van het interieur.

Zwarte houten vloer

Om het geheel sfeervoller te maken kun je kiezen voor een zwarte eiken houten vloer. Vloeren met een houtlook geven namelijk veel meer sfeer aan een interieur dan bijvoorbeeld een gietvloer. Een houten vloer waarin de nerven te zien zijn is bijvoorbeeld de ideale vloer om een industriële look te creëren. Of ga voor een vloer met een visgraat patroon zoals de foto hier rechtsboven om een Scandinavisch interieur na te bootsen. Twijfel je nog of je wel of niet een eiken houten vloer wilt? Lees dan 4 redenen om te kiezen voor eiken houten parket vloeren. Je hoeft niet per se een echte zwarte houten vloer te nemen als je graag een houtlook vloer wilt. Laminaat en PVC vloeren zijn namelijk voorzien van levensechte eiken designs. Zo kun je kiezen uit een groot aantal vloeren en is er altijd een perfecte vloer die aansluit op jouw wensen.

Floer-Authentiek-Laminaat-Zwart-Geolied-sfeer-perspectief
Floer Authentiek Laminaat – Zwart Geolied

Creëer een chique uitstraling met een zwarte vloer

Door gebruik te maken van een zwarte vloer geef jij je interieur direct een chiquere uitstraling. Let wel op met welke kleur meubels je de de vloer combineert. Door te veel donkere meubels te combineren met een zwarte vloer kan een ruimte al snel te donker ogen. Houd daarom het geheel in balans door meubels en accessoires te gebruiken met verschillende texturen en kleuren. Heb je het liefst alles zo donker mogelijk? Kies dan bijvoorbeeld voor een grijze stoffen bank en combineer deze met een zwarte stalen tafel om afwisseling in het interieur te houden. Zo lijkt het minder op een mengelmoesje van donkere kleuren.

Zwart visgraat laminaat

Bij een chique interieur hoort natuurlijk ook een chique vloer! Wat dacht je van een Visgraat Laminaat vloer in de kleur Mokka Zwart Eiken? Visgraat patroon vloeren worden al eeuwenlang gebruikt als vloerbedekking maar zijn sinds een aantal jaren populairder dan ooit tevoren. Dit omdat de vloeren tegenwoordig veel toegankelijker zijn dan een aantal eeuwen geleden. Een visgraat vloer laminaat is tevens de ideale doe-het-zelf visgraat vloer en is voorzien van een hele hoop voordelen. Zo leg je een visgraat laminaat vloer eenvoudig zelf. Wil je weten waarom je deze vloer zeker weten moet meenemen in je overwegingen? Lees dan de Floer blog waarin precies beschreven is waarom je voor een visgraat laminaat vloer moet kiezen.

Floer-Visgraat-Click-PVC-Maas-Zwart-sfeer-perspectief-Akupanel-Licht-Essen-hond
Floer Visgraat Click PVC – Maas Zwart

Zwart visgraat PVC

Naast Zwart visgraat laminaat is er nog een andere aantrekkelijke optie om de chique uitstraling van een zwarte vloer te realiseren, namelijk Zwart visgraat PVC. Deze keuze biedt diverse voordelen voor jouw interieur. Ga bijvoorbeeld voor de Visgraat PVC – Zwart Eiken en breng een chique uitstraling in huis. Toch voor een doe-het-zelf visgraat vloer gaan? Onze Visgraat Click PVC collectie beschikt tevens over een unieke zwarte visgraat PVC vloer. Als je groots wil uitpakken, laat je dan inspireren door de Walvisgraat PVC – Zwaardvis Zwart. Deze zwarte XL visgraat PVC vloer heeft een extra groot formaat, waardoor je ook nog eens een ruimtelijk effect in jouw woning creëert! Wist je overigens dat PVC vloeren uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming? De vloeren beschikken namelijk over een zeer lage warmteweerstand, hierdoor zijn deze vloeren zeer efficiënt in combinatie met vloerverwarming.

Zwarte tegelvloer

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Beton-Antraciet-pvc-vloer-in-de-badkamer
Floer Tegel PVC – Beton Antraciet

Een zwarte tegelvloer is heel mooi, maar kan als snel heel koud aanvoelen bij het gebruik van echte tegels. De oplossing? Een Tegel PVC vloer! Deze tegelvloeren zijn voorzien van alle voordelen van PVC terwijl je wel de ‘look and feel’ van de real deal krijgt. Veel mensen denken bij een tegelvloer direct aan een badkamer of toilet terwijl je de vloeren eigenlijk in iedere ruimte kunt leggen. Een zwarte tegelvloer is vaak terug te vinden in interieurs van villa’s in de Beverly Hills. Hier wordt de vloer vaak gecombineerd met een vrij moderne inrichting en grote lichtdoorlatende ramen. Je hoeft dus niet per se te verhuizen naar de andere kant van de wereld om ‘the American dream’ te leven. Begin met een zwarte PVC tegelvloer en je waant jezelf binnen no time tussen de sterren van Hollywood 😉.

Natuurlijk kun je een zwarte tegel PVC vloer ook altijd gewoon in een badkamer gebruiken. Het zijn immers ook de beste vloeren om te leggen in een ruimte waar de luchtvochtigheid en kans op waterspetters het hoogst zijn. PVC vloeren zijn namelijk 100% waterbestendig en daardoor perfect om in een badkamer of toilet te plaatsen. Je had het misschien al aan zien komen, maar er is hier natuurlijk een fantastisch blog artikel over geschreven. Ben jij dus van plan om een plak PVC vloer in een vochtige ruimte te leggen? Lees dan de Floer blog PVC vloeren in de badkamer en kom er alles over te weten! Zo krijg je onder andere antwoord op de vraag of water en stoom uit de douche schade kunnen aanbrengen aan een PVC vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen