• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~7 minuten

PVC, het meest veelzijdige stukje Floer! Bij het uitzoeken van een vloer voor de benedenverdieping en slaapkamers stopt het niet. De badkamer is de eerste ruimte die je bezoekt nadat je wakker wordt en de laatste voordat je naar bed gaat. Extra belangrijk dus om hem zo mooi mogelijk te maken. Altijd al willen weten of je een Visgraat PVC of een andere PVC vloer in de badkamer kunt leggen? Ontdek alles over deze waterrat in vloer vorm en kijk wat er voor jou mogelijk is. Je leest het in de blog ‘PVC vloeren in de badkamer’.

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Leisteen-Zwart-sfeer-pvc-vloer-in-de-badkamer
Floer Tegel PVC – Leisteen Zwart

PVC vloeren in de badkamer

Is jouw badkamervloer aan vervanging toe of ben je gewoon flauw van die oude plavuizen die al zo’n 10 jaar niet meer kunnen? Overweeg dan eens te kiezen voor een van de PVC vloeren. Deze vloeren zijn namelijk 100% waterbestendig en zeer sterk. De veelzijdige PVC tegel vloeren zijn verkrijgbaar in plak PVC tegels en in Click PVC tegels. Welke vloer je voor de badkamer moet kiezen? Dat ligt er maar net aan wat je zelf het liefste hebt. Ga je een tegel click PVC vloer leggen? Zorg er dan altijd voor dat je de Rigid Click PVC ondervloer gebruikt. Deze ondervloer heeft een extra hoge druksterkte waardoor hij genoeg weerstand biedt aan de zware klik PVC vloeren.

In de meeste gevallen zal een ondergrond bij het leggen van een verlijmde PVC vloer geëgaliseerd moeten worden als deze niet egaal genoeg is. Klik PVC vloeren zijn iets eenvoudiger te leggen doordat ze voorzien zijn van een klik verbinding, hier is er dan wel weer een ondervloer nodig. Benieuwd naar alle verschillen tussen click PVC en plak PVC vloeren? Lees of bekijk de bijbehorende FloerTube video.

Kan stoom of damp uit de douche schade aanbrengen aan de PVC vloer? Nee. Als de vloer volgens de legvoorwaarden is geplaatst dan zal stoom en damp dat ontstaat tijdens het douchen geen schade moeten aanrichten. PVC vloeren kunnen trouwens niet tegen het gebruik van een stoomreiniger. Dit is omdat deze stoom een veel hogere temperatuur heeft en een stoomreiniger deze stoom echt tussen de vloerdelen kan persen waardoor dit de lijm onder de vloer weer zacht maakt. Gebruik dus nooit een stoomreiniger om je vloer schoon te maken.

PVC tegels badkamer

Wil je een betonlook tegel vloer in de badkamer en tegelijkertijd ook profiteren van de voordelen van een PVC vloer? Dan is een Tegel PVC vloer wellicht de beste optie voor jou. Deze tegelvloeren hebben een sterke slijtlaag en ogen dus niet alleen door de betonlook erg sterk, maar dat zijn ze dus ook gewoon. Een groot voordeel van PVC tegels ten opzichte van een echte tegelvloer? Een echte plavuizen vloer kan vaak erg koud aanvoelen waardoor het niet fijn is om op te lopen. PVC heeft daarentegen een zeer lage warmteweerstand waardoor warmte uit de ondergrond eenvoudig doorgegeven wordt. Heb je een vloerverwarming in de badkamer? Dan is dit helemaal de perfecte combinatie!

Floer-Tegel-Click-PVC-Hasseberg-Antraciet-hond-web-pvc-vloer-in-de-badkamer
Floer Tegel Click PVC – Hasseberg Antraciet

Liever een PVC click tegel? De vloeren uit het Tegel Click PVC assortiment zijn tegellook PVC vloeren met een handige klik verbinding. Zo kun je profiteren van een vloer met klik verbinding en daarnaast genieten van alle voordelen van PVC. Twijfel je nog tussen een tegel click en een tegel plak vloer en kun je wel wat extra info gebruiken? Ontdek dan alle verschillen tussen klik tegel PVC versus plak tegel PVC. Net zoals alle andere PVC vloeren hebben Klik PVC vloeren ook een lage warmteweerstand en zijn ze 100% waterbestendig. Wil je graag een klik PVC vloer maar heb je liever een patroon vloer? Ga dan voor een visgraat pvc vloer uit de Visgraat Click PVC collectie.

Eiken PVC in badkamer

PVC vloeren zijn er dus in allerlei soorten en maten. Je hoeft natuurlijk niet per se een betonlook PVC vloer in de badkamer te leggen. Wil je graag een eiken PVC vloer in de badkamer? Dan kun je daar ook gewoon voor kiezen. Met bijvoorbeeld een extra breed PVC vloer kun je eenvoudig een ruimtelijk effect creëren. Door de brede vloerplanken kun je een ruimte groter laten lijken dan hij werkelijk is. Heb je een kleinere badkamer? Dan is een PVC extra breed zeker een vloer om in je achterhoofd te houden. Ben je fan van grote vloerplanken of wil je een keer een gokje wagen? De XL visgraat vloeren uit de Walvisgraat PVC collectie zijn langer en breder dan de standaard Visgraat PVC vloeren.

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal belangrijke zaken om mee te nemen als je ervoor kiest om een PVC vloer in de badkamer te leggen. Het is belangrijk om alle vloeren te leggen volgens de legvoorwaarden die meegeleverd worden met het product. Mocht dit niet gedaan worden dan kan het zijn dat de vloer niet goed komt te liggen waardoor er schade aan de vloer kan ontstaan. Wil je de PVC vloer ook in de cabine van de douche leggen? Dit is gewoon mogelijk, maar zorg er dan wel voor dat de randen tussen de vloer en de douchecabine goed afgekit worden. Je kunt hiervoor het beste een siliconenkit gebruiken.

Als je de PVC vloer dus goed hebt afgekit en volgens de legvoorwaarden hebt geplaatst dan zijn zowel klik als plak PVC vloeren 100% waterdicht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de lijmlaag onder een verlijmde vloer los laat. Dit kan wel het geval zijn als er waterschade onder de vloer ontstaat door bijvoorbeeld het springen van een leiding onder de grond. Het water dat onder de vloer komt zorgt er dan voor dat de lijm onder de vloer weer zacht wordt waardoor de vloerplanken los kunnen laten.

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-vloer-interieur-xl-visgraat-vloer-woonkamer-interieur-stalen-deur-pvc-vloer-in-de-badkamer
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Waterproof laminaat

Kan een waterproof laminaat vloer ook in de badkamer gelegd worden? Waterbestendig breed laminaat vloeren zijn waterproof tot in de groef en er mag tot 4 uur lang (kleine) plasvorming op liggen. Ben je dus per ongeluk vergeten om na het douchen droog te maken en blijft er een hele nacht een plas water op de vloer liggen dan kan dit het laminaat aantasten. Ook als het laminaat niet goed gelegd is en er een kleine opening tussen de planken zit dan kan er water onder de vloerplanken komen. Dit kan ervoor zorgen dat de planken gaan opbollen en er schimmel onder de plank ontstaat.

Op zoek naar een unieke XL vloer voor in de woonkamer? De breed laminaat vloeren uit de Landhuis Laminaat collectie zijn meer dan 32 cm breed en verkrijgbaar in licht eiken tot donker eiken. Of creëer een optisch effect met een extra lange laminaat vloer. Met een lengte van bijna 2 meter per vloerplank zijn de Authentiek Laminaat vloeren de langste van zijn soort.

Vloer over plavuizen leggen

Wil je een PVC vloer op een oude tegelvloer leggen? Of PVC op plavuizen met vloerverwarming? Dat is mogelijk maar dan moet je wel rekening houden met een aantal randzaken. Een tegelvloer is ongelijk door de voegen die er tussen de tegels zitten en daarom kan je er niet zomaar iedere PVC vloer op leggen. Wil je in jouw badkamer een PVC vloer over een tegelvloer leggen? Zorg dan eerst altijd dat de oude tegelvloer egaal genoeg is om er een PVC vloer op te leggen. Wanneer is een ondergrond egaal genoeg om er een vloer op te leggen? Per gestrekte meter mag de ondergrond niet meer dan 2 mm hoogteverschil hebben. Als dit niet het geval is en de ondergrond in jouw huis iets weg heeft van de Mount Everest dan zal je moeten egaliseren zodat de nieuwe vloer er perfect op komt te liggen.

Het egaliseren van een vloer is niet iets dat alleen gedaan wordt bij het leggen van PVC vloeren. Het is namelijk niet zo dat laminaat vloeren wel op een ondergrond kunnen liggen die totaal niet egaal is. Wil je een echte houten vloer in jouw huis? De Floer lamel parket vloeren zijn eiken vloeren verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. Wil je een van de vloeren in het echt zien? Bestel dan een proefstaal of kom eens binnenkijken bij een van de Floer dealers. Wil je alle vloeren nog eens rustig bekijken? Bestel dan het collectieboek.

1 reacties - “PVC vloeren in de badkamer”

 • Ten behoeve van mijn klant die hun badkamer willen faceliften;
  Klant wil graag een pvc-vloer in de badkamer waar nu een tegelvloer met vloerverwarming ligt. Mijn vragen zijn: welke pvc-vloer is het meest geschikt om in de douchehoek door te leggen en welk type lijm kan ik hiervoor het beste gebruiken? Vloer wordt uiteraard eerst geëgaliseerd.

  In het verlengde hiervan; leveren jullie ook pvc wand-decorpanelen?

  Slotvraag: kan ik als zzp-er gespecialiseerd in onderhoud en renovatie rechtstreeks bij jullie inkopen en gelden er dan ook andere/betere inkoopvoorwaarden dan voor particuliere klanten?

  Alvast bedankt voor uw reactie,

  Met vriendelijke groet,
  Rex Woortman

  Rex Services

  Tel: 06-12883683
  Mail: info@rexservices.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen