• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten

Wist je dat je ook een trap kan bekleden met een PVC vloer? In deze blog ontdek je welke PVC vloeren geschikt zijn om te gebruiken als trapbekleding en hoe je PVC kan gebruiken als traprenovatie. Ga er goed voor zitten en misschien laat jij jouw trap wel Floeren!

PVC-op-trap-dorpen-genhout-grijs-trap-bekleden-met-pvc
Floer Dorpen PVC – Genhout Grijs Eiken

Trap bekleden PVC

Ben je net verhuisd of heb je net een huis laten bouwen? Dan kan het natuurlijk zo zijn dat jouw trap er nog een beetje kaal uitziet. Het is mogelijk dat er nog geen trapbekleding is geïnstalleerd of je de huidige trap niet naar wens is. Reden genoeg dus om zo snel mogelijk een oplossing hier voor te vinden! Een mogelijkheid die we graag met je delen is het gebruik van PVC vloeren om jouw traptreden te bekleden. Doordat breed PVC vloeren erg flexibel zijn is het zeer eenvoudig om deze vloeren op maat te snijden en passend te maken voor iedere trap. Hiernaast zijn PVC vloeren verkrijgbaar in verschillende designs en daardoor perfect te combineren met ieder interieur.

PVC vloeren zoals het XL visgraat PVC uit de Walvisgraat PVC collectie zijn onderhoudsarm en eenvoudig schoon te houden. Hiernaast zijn de vloeren niet te onderscheiden van echte eiken vloeren doordat ze geleverd worden met een realistische houtstructuur. Dus sta er niet van te kijken als je een verjaardag viert en je de visite er van moet verzekeren dat ze niet gek zijn. De Walvisgraat vloer is trouwens de ‘grotere’ broer van de Visgraat PVC collectie. Beide tevens onderdeel van ‘the Floer Family’ 😉.  Je hoeft niet per se dezelfde vloer op de trap te gebruiken die je in de rest van de woning hebt liggen. Zo kun je dus gerust een breed PVC vloer uit de Bossen collectie combineren met een laminaat vloer.

Floer-Visgraat-PVC-zwarte-keuken-Cremewit-Eiken-keuken
Floer Visgraat PVC – Crèmewit Eiken

Trap renoveren

Is jouw trap aan vervanging toe? Dan hoef je niet per se een compleet nieuwe trap te kopen maar kies ervoor om hem opnieuw te bekleden. Dit kan je dus gewoon doen met bijvoorbeeld een verlijmbare PVC vloer. Zorg ervoor dat je goed te werk gaat als je dit doet en maak alvorens je begint de traptreden schoon. Belangrijk om te weten is dat bij het bekleden en renoveren van een trap je ook gewoon gebruik kunt maken van een Klik PVC vloer. Het op maat snijden van deze planken is vergelijkbaar met het op maat snijden van laminaat vloeren.

Bij het renoveren van een trap is het vaak het geval dat de bestaande vloer blijft liggen. Zoals eerder vermeld zijn meerdere PVC vloeren voorzien van een eiken design waardoor ze goed samengaan met verschillende laminaat vloeren. Kies een mooie PVC vloer met houtlook design in licht eiken of donker eiken en combineer deze met jouw bestaande laminaat vloer. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi contrast creëren door een donker eiken Dorpen PVC vloer te combineren met een licht eiken breed laminaat vloer. Heb je een visgraat vloer patroon in huis liggen? Dat is geen probleem! Alle PVC op trap kun je ook gewoon combineren met een Visgraat Laminaat vloer.

De technische tips

Voordat je de trap gaat bekleden met PVC moet je de treden eerst goed opschuren en eventuele gaten vullen met een opvulmiddel. Voor een perfecte hechting tussen de treden en PVC stroken is het aan te raden om de treden te behandelen met een primer. Je kunt voor het bevestigen van PVC op trap het beste gebruik maken van een PVC lijm. Deze tips gelden voor zowel verlijmde vloeren als Visgraat Klik PVC vloeren.

Floer-Tegel-PVC-Vloer-Leisteen-Zwart
Floer Tegel PVC – Leisteen Zwart

Trap bekleden PVC betonlook

De veelzijdigheid van PVC zorgt ervoor dat er af en toe unieke mogelijkheden ontstaan. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over een betonlook Tegel PVC vloer als trapbekleding? Het voegt een uniek karakter toe aan ieder interieur en daarnaast is het veel eenvoudiger en mooier dan het gebruik van echte tegels. De tegels zijn zeer ijzersterk en voorzien van een levensechte voelbare structuur waardoor ze niet te onderscheiden zijn van echte tegels. Hiernaast voelt het PVC erg zacht aan en houdt het warmte vast in koudere tijden waardoor het dus geen probleem is als je er gewoon met blote voeten op wilt lopen.

PVC trap betonlook

De tegel vloeren zijn beschikbaar in verschillende looks en kleuren. Ben je helemaal weg van een marmerlook? Kies dan voor een marmer lichtgrijs tegel vloer. Liever een betonvloer? Dan kun je kiezen voor een antraciet- of grijstint PVC beton vloer. Zoals eerder genoemd in dit artikel zijn klik PVC vloeren gewoon geschikt om te gebruiken als trapbekleding. Wil je de vloer gewoon op de grond leggen? Dan kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een Tegel Klik PVC vloer. Deze vloeren zijn de ultieme combinatie tussen PVC en laminaat. Niet te verwarren met tegel laminaat! Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat mensen per ongeluk tegel laminaat zeggen terwijl er een klik tegel PVC vloer bedoeld wordt.

Overzettreden

Naast de mogelijkheid om PVC op trap te plaatsen bestaat er natuurlijk ook nog altijd de optie om laminaat overzettreden te gebruiken. Heb je een breed laminaat vloer uit de Landhuis Laminaat collectie? Dan heb je de mogelijkheid om een bijkleurende set trap overzettreden te bestellen. Of bestel ze in een andere kleur om een bepaald effect te geven aan jouw interieur. De Floer trap overzettreden zijn te krijgen in verschillende kleuren van donkere eik tot lichte eik en worden geleverd met maar liefst 20 jaar garantie! Zo geniet jij super lang van een vloer met bijpassende traptreden.

Moet je nog een vloer uitzoeken? Bekijk dan eens het volledige assortiment om jouw favoriet uit te kiezen. Je vindt onder andere eiken lamel parket vloeren hiertussen. Wil je graag een parket vloer met visgraat patroon? Dan kun je kiezen voor een visgraat parket vloer die net zoals het lamel parket zelf samen te stellen zijn. Je kunt kiezen tussen verschillende afmetingen, behandelingen en afwerkingen om zo uiteindelijk een unieke vloer te krijgen. Wil je een van de Floeren eens in het echt bekijken? Bestel dan een proefstaal of kom binnenkijken bij een van de dealers. Je kunt ook altijd een collectieboek bestellen om eens rustig door alle beschikbare vloeren heen te bladeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek? ^

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen