• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~10 minuten

Wat is een Japandi interieur?

Het is de interieurtrend van 2022: een Japandi interieur. Deze interieurstijl straalt rust, eenvoud en puurheid uit. Maar wat houd een Japandi inrichting eigenlijk in? De Japandi woonstijl is een combinatie van het Scandinavische hygge en het Japanse wabi-sabi. “Wabi-wattes?” hoor ik je zeggen, “sushi?”. Nee, geen sushi, maar wel een flink bord filosofie waarbij de schoonheid van imperfectie centraal staat. En hygge? Het Scandinavische hygge staat voor het bewust tijd maken voor en genieten van de kleine gelukjes in het leven. Mix deze twee filosofieën flink door elkaar, voeg wat interior-inspo toe en je hebt Japandi! Een functioneel minimalistisch doch warm interieur, met een snippertje imperfectie hier en daar in natuurlijke en neutrale kleuren. In deze blog laten wij jou weten hoe jij een Japandi interieur kan creëren!

Floer-Landhuis-Laminaat-Vloer-Lichte-Eik-klantfoto-@cynterior_designs-2-een-japandi-interieur
Floer Landhuis Laminaat – Lichte Eik © Cynterior_designs

Een natuurlijke Floer

Een van de belangrijkste onderdelen van de Japandi woonstijl is de eenvoud van de natuur. Het traditionele Japanse en het moderne Scandinavische komen binnen deze stijl samen, en daarom is het niet raar dat meubels van hoogwaardige, duurzame en natuurlijke materialen hoog in het vaandel staan. Hout mag namelijk absoluut niet ontbreken binnen een Japandi woonstijl! Begin daarom de aankleding van je ruimte door een juiste vloer te kiezen. Een eiken houten parket vloer zou daarom direct de juiste keuze zijn, omdat deze prachtige houten vloeren tijdloos zijn en puur natuur uitstralen. Rechte lijnen en strakke vormen zijn binnen de Japandi stijl erg populair, waardoor de lange rechte planken van een houten lamelparket vloer extra goed zullen passen bij het interieur. Wil je toch wat anders dan een rechte parketvloer en wil je de vloer net dat beetje extra geven? Ga dan voor een houten visgraat patroon vloer; deze eiken vloeren zijn, net zoals hun rechte broertje, volledig op maat gemaakt en naar jouw wensen geproduceerd. Ben je fan van het visgraat patroon, maar wil je een Floer die minder onderhoud nodig heeft? Ontdek het Visgraat Laminaat; deze DIY vloeren zijn door de vele verschillende houten designs en de voelbare houtstructuur niet te onderscheiden van een houten visgraat vloer! Om de look volledig af te maken kies je natuurlijk voor licht eikenhouten meubels welke je kan combineren met kussentjes en accessoires in een houtskool- of aardetint.

Traditie en toekomst in één

Binnen de Japandi interieur trend staat traditie in het midden van de gehele esthetiek. Maar we leven niet meer in de Edo-periode, maar in de 21e eeuw – een eeuw van moderniteit en een visie op de toekomst. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar innovatieve technologieën. Ondanks deze nieuwsgierigheid naar het nieuwe, hebben we toch ook altijd een verlangen naar het oude – naar hetgeen wat vertrouwt voelt en altijd fijn heeft gevoeld. Gelukkig hoef je niet meer te kiezen tussen deze twee! Ontdek de Hybride Hout collectie – perfect voor jouw Japandi interieur. Waarom? Deze vernieuwende collectie brengt de toekomst en de traditie samen in één vloer. Voor de Hybride Houten vloeren wordt namelijk echt eiken hout gebruikt – een traditioneel en vertrouwd materiaal voor velen. Het hout wordt samengevoegd met revolutionaire technologieën die zorgen voor een super sterke vloer die de looks heeft van een houten parketvloer. Een hybride vloer is niet alleen een combinatie van traditie en toekomst, maar ook een enorm duurzaam product dat jarenlang mee zal gaan. Wat wil je nog meer voor je Japandi interieur?

Subtiel steen

We hebben het nu over houten vloeren gehad, maar wat als hout al een veelvoorkomend materiaal in je inrichting is, en je liever afwisselt met steen? Ga dan voor een strakke tegelvloer met een steenlook! De PVC tegel vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoere en natuurlijke looks: van stenen leisteen tot gemêleerd graniet, tot tegels met een marmer look! Deze PVC vloeren voelen zacht aan de voeten en zijn daarnaast ook nog eens uiterst geschikt voor vloerverwarming. Liever zelf een PVC vloer leggen? Dat kan met click PVC vloeren! De Tegel Click PVC vloeren zijn, net zoals hun verlijmbare broertjes, perfect om te combineren met vloerverwarming en ook nog eens super eenvoudig te leggen met dank aan de handige klikverbinding. De grote afmetingen van de PVC tegelvloeren zullen een rustig vloeroppervlak creëren, waardoor je Floer volledig binnen het Zen-straatje zal vallen!

Floer tip:

Ben je fan van een minimalistisch interieur, maar wil je wel muurdecoratie toevoegen? In de Japandi interieurstijl staat de functionaliteit van meubels hoog op het prioriteitenlijstje. Kies daarom niet zomaar voor muurdecoratie, maar laat het een functie hebben! De Akupanel Wandpanelen van Floer hebben een akoestische functie waarbij de akoestiek in de ruimte verbeterd zal worden.Daarnaast zullen ze het galmende effect van je ruimte verminderen en ogen ze ook nog eens prachtig! De lamellen doen haast denken aan een oosters shoji scherm; perfect voor het Japandi interieur!

Licht en ruimte creëren

Floer-Walvisgraat-Click-PVC-Noordkaper-Natuur-sfeer-perspectief-groot
Floer Walvisgraat Click PVC – Noordkaper Natuur

Licht is serieus je beste vriend wanneer je een Japandi interieur creëert. Met licht kan je namelijk een optisch effect creëren, waardoor je ruimte groter lijkt dan dat hij is. Handig, want met een lichte en ruim ogende ruimte als basis voor een Japandi interieur kom je al heel ver. Daarnaast is een kleurenpalet met lichte en neutrale tonen een must voor deze woonstijl; door rustige kleuren te gebruiken in je interieur creëer je ook een ruimtelijk gevoel in de kamer. Is je ruimte kleiner dan de ‘standaard Pinterest post woonkamer’? Geen zorgen, dat snappen we! Wist je namelijk dat je ook met een Floer een ruimtelijk effect kan creëren in de kamer, zodat hij wel up-to-standard is voor Pinterest? Het XL visgraat PVC, ook wel bekend als Walvisgraat PVC, is niet voor niets een Floer favoriet! Deze extra grote visgraat vloeren zullen door hun minder drukke vloeroppervlak kalm en ruimtelijk ogen. Ook geschikt voor kleine ruimtes dus! Liever een XL PVC vloer in een rechte plank? Omdat ze verlijmd gelegd moeten worden, zijn de Walvisgraat PVC vloeren ook als recht patroon te leggen! Toch liever zelf je Walvisgraat PVC vloer leggen? Het kan, met het nieuwe Walvisgraat Click PVC

Natuurlijk eiken

Maar misschien ben je op zoek naar extra lange PVC vloeren? De extra lange klik PVC vloeren van de Natuur Click PVC vloeren collectie zijn 151 cm tot 183 cm lang! Daarnaast heeft de Natuur Click PVC collectie niets voor niets het woord ‘Natuur’ in de naam; alle klik PVC vloeren uit deze collectie hebben een natuurgetrouw eiken houtstructuur, waardoor ze niet te onderscheiden zijn van echt eiken houten vloeren. Dus, benut het licht en de grootsheid van je Floer volledig door je ruimte strategisch in te richten: weinig deuren of glazen deuren, open ruimtes en weinig donkere hoekjes. En het gevoel van licht is te versterken door de juiste meubels te kiezen! Lage meubels zullen het licht niet in de weg zitten, aangezien een laag dressoir minder licht tegenhoudt dan een hogere boekenkast. Een vloer zal ook licht weerspiegelen terug in de ruimte. Dit doe je het meest efficiënt met een lichtgekleurde Floer, natuurlijk (eiken)! Kies bijvoorbeeld het extra breed laminaat van de Landhuis Laminaat collectie! Dit XXL laminaat is verkrijgbaar in zes verschillende eiken kleuren, van donker tot licht eiken. Deze zes laminaatvloeren zijn afgewerkt met een 2-V en een doorlopend patroon, waardoor je ruimte nóg groter zal ogen! Liever iets minder breed? De Steden Laminaat vloeren hebben een breedte van meer dan 24 cm, en zijn verkrijgbaar in zes prachtige licht eiken designs. Perfect voor het Japandi interieur!

Floer-Walvisgraat-PVC-vloer-Orka-Onbehandeld-interieur-een-japandi-interieur
Floer Walvisgraat PVC vloer – Orka Onbehandeld

Imperfect minimalisme

Naast de strakke minimalistische rechte vormen uit het hygge interieur, mogen we ab-so-luut de wabi-sabi kant van het Japandi vergeten! Door de wabi-sabi filosofie te betrekken bij deze interieurstijl maak je het interieur speelser. Kies bijvoorbeeld er voor om, in plaats van je muur te stucen, ruw te laten en te verven in één kleur! Hierdoor krijg je een textuur op de muur, waardoor hij speelser wordt. Wil je een speelse doch strakke PVC vloer in je Japandi interieur? Kies dan voor een Visgraat PVC vloer! Deze PVC vloeren hebben een subtiele microvelling, waardoor het vloeroppervlak rustig oogt. Wist je dat je Visgraat PVC ook in een band en bies verband kan leggen? Door dit te doen krijgt je ruimte een klassieke en statige look. Perfect als je je minimalistische Japandi interieur iets meer spark wilt geven! Liever zelf een visgraat PVC vloer leggen? Ontdek het Visgraat Click PVC; deze klik PVC vloeren zijn zelf te leggen, 100% waterproof en veilig voor kinderen en huisdieren.

Wabi-sabi erbij?

Strakke vormen en rechte lijnen horen bij een Japandi interieur, maar onthoud de fundamentele gedachte achter wabi-sabi: ‘schoonheid zien in het niet perfecte’. Trek dus vooral de stoute schoenen aan en kies voor een aantal accessoires met organische vormen, zoals vazen met een bijzonder silhouette, of keramiek met een bijzondere afwerking. Gaat servies kapot? Probeer het te maken en schilder de breuk goud! Zo accentueer je het imperfecte en ben je ook nog eens duurzaam bezig! Ben jij een durfal en denk je: ‘Pff, maar niet alles hoeft strak en nieuw te zijn? Ik omarm liever het oude!’ Mooi, want imperfectie hoort ook bij wabi-sabi! ‘Mooi oud geworden’ materialen, zoals vintage vloeren, zullen zeker in de Japandi interieurstijl passen. Deze unieke Sloophout Laminaat vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen en zijn voorzien van een hoge gebruiksklasse, zodat jouw ‘mooi oud geworden’ nieuwe Floer mooi zal blijven! Combineer deze retro vloer met een strak moderne bank, houten stoelen en tafels met karakter en accessoires in simpele organische vormen of gemaakt van geoxideerd ijzer, en je Japandi interieur is klaar!

Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld
Floer Natuur Click PVC – Veluwe Onbehandeld

Beginnen met een Japandi interieur

Het lijkt misschien wel wat intimiderend, om een volledig nieuw interieur te beginnen. Gelukkig hoef je je huis niet in één keer om te gooien, dit kan ook in stukjes bij beetjes! Begin bijvoorbeeld digitaal, door moodboards te maken van interieurs, accessoires, meubels of vloeren die je mooi vindt. Dit kan gemakkelijk via Pinterest en moodboards zullen de keuze ook een stuk gemakkelijker maken zodra je in je favoriete woonwinkel of tweedehands winkel staat (imperfectie is key!). Sorteer je spullen en ruim ze op, en houd alleen de spullen waar je echt blij van wordt. Zo wordt je ruimte minder vol, wat ook weer pluspunten oplevert voor een Japandi interieur! Begin daarna langzaam met het veranderen van je interieur. Schilder bijvoorbeeld één of twee muren in een ander kleurtje. Kleine meubels waar je op uitgekeken bent? Vervang ze met nieuwe meubeltjes, en begin daarna pas na te denken over grotere meubels. Begin klein, zo komt de rest vanzelf!

Mocht je nog extra inspiratie nodig hebben voor een Japandi interieur, of andere interieurs, neem dan een kijkje op de inspiratie pagina! Ben je nog niet uit over de Floer? Bestel een gratis catalogus of een proefstaal van je favoriete Floer! Heb je de keuze al gemaakt, en wil je zo snel mogelijk een nieuwe vloer in huis? Via ons dealers overzicht kom je er gemakkelijk achter waar jouw dichtstbijzijnde Floer verkooppunt is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *