• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Julia
Leestijd: ~7 minuten
Floer-Personeel-Kantoor-Binnendienst-Stefan-2
Productmanager Stefan

Hybride Hout – bij Floer noemen we deze collectie revolutionair in zijn soort. Maar waarom noemen we hem eigenlijk zo? En wat is er dan zo vernieuwend aan dit type Floer? Hybride houten vloeren claimen dat ze alle voordelen van PVC en laminaat hebben, en niet de nadelen van lamelparket vloeren? Hoe werkt dat allemaal, en hoe zit dat precies? We vragen Productmanager Stefan van Floer zijn paarse polo van het lijf. In deze blog lees je alles over Hybride Hout!


Hybride houten vloeren – dat is dus geen echt hout?

In tegendeel, het is echt eikenhout met een hybride touch – de toplaag van deze houten vloeren is een heel dun doch oersterk laagje eikenhout. Deze dunne laag wordt op een speciale wijze en met heel veel kracht op de dragerplaat geperst. Daarna wordt de plank afgelakt met een ijzersterke water- en krasbestendige lak. Zo krijg je de unieke combinatie van een échte eikenhouten vloer, die de eigenschappen heeft van supersterk PVC.

Je kan deze vloeren helemaal zelf leggen?

Ja! Hier komt nog een toffe en unieke eigenschap van Hybride Hout naar voren. Doordat de eikenhouten toplaag wordt samengeperst op de dragerplaat, kunnen we een Fastclick klikverbinding toevoegen aan de plank. Zo kan jij in een handomdraai een echt eikenhouten vloer leggen, zonder de hulp van een parketteur! Gebruik wel een geschikte ondervloer, zoals de Contactloos Ondervloer. Deze ondervloer heeft een extreem lage warmteweerstand van maar 0,007m²K/W! Daarnaast vermindert de ondervloer het contactgeluid tot wel 25% !

Kan deze Hybride houten vloer ook gecombineerd worden met vloerverwarming?

Vloerverwarming is tegenwoordig razend populair, en ook haast niet meer weg te denken uit moderne woningen en nieuwbouwwoningen. Bij Floer zorgen we ervoor dat onze producten mee ontwikkelen met de huidige trends. Daarom is een lage warmteweerstand ook een vereiste van deze nieuwe collectie. En of deze Floeren een lage warmteweerstand hebben! Een verlijmde eiken parket plank van 1,2 cm dik heeft een warmteweerstand van 0,11 m²K/W. Vergelijk dit met een verlijmde Hybride Hout plank, die een warmteweerstand van maar 0,07 m²K/W heeft. Je zal met een Hybride Houten vloer veel sneller iets merken van je vloerverwarming in tegenstelling tot een eiken parketvloer!

Warmteweerstand-Vloeren
De warmteweerstand van vloeren excl. ondervloer, van laag naar hoog

Een houten vloer die niet kwetsbaar is, dat kan toch niet?

Dus wel! Mede dankzij de speciale Wood Powder-technologie is de Floer voorzien van een dunne, ijzersterke eiken toplaag. De Wood Powder technologie bestaat uit houtpoeder dat wordt gewonnen uit reststromen van houtbewerking, en is gecombineerd met hars. Zo heb je een uiterst duurzame manier om een kwetsbaar product extreem sterk te maken! Probeer het zelf eens uit – je kan met een sleutel over een proefmonster krassen om het zelf te ervaren!

Floer-Hybride-Hout-vloeren-Puur-Eiken-Rustiek-kind-3-portrait-hybride-hout-in-verschillende-afmetingen-alles-over
Floer Hybride Hout – Puur Eiken Rustiek

Zijn alle vloerdelen en planken uniek?

Ja, en dat is het mooie van Hybride Hout! Omdat er een ultra dunne eiken houten toplaag wordt gebruikt als decoratieve laag, zal je net als bij traditioneel eiken vloeren geen één op één vloerdelen vinden wat betreft design. Het kan natuurlijk wel dat de planken op elkaar lijken, maar dit komt dus doordat het eikenhout zo dun gezaagd is. Een topvloer voor iedereen die van een natuurlijke look houdt!

Kan ik een hybride vloer schuren?

We raden het af om de Hybride Houten vloeren te schuren. Doordat de toplaag oer en oersterk is, en afgewerkt is met een Aqua Seal en Nature Protec topcoat, is schuren niet mogelijk. En dit zal ook niet nodig zijn – Hybride Hout is uiterst krasvast! Je zal dus nu en nooit niet te hoeven schuren, zoals bij een eiken parket vloer.

Hoe lang krijg ik garantie op Hybride Houten vloeren?

We zijn er volledig zeker van dat deze Hybride Houten vloeren extreem duurzaam zijn – zowel in het milieuaspect als een lange levensduur. Daarom leveren het Hybride Hout met 25 jaar garantie. Zo kan je lekker lang genieten van jouw nieuwe Floer!

.


Met 25 jaar garantie kan jij zorgeloos genieten van jouw Hybride Floer!


Hoe zit het met vocht? Wat nou als ik een glas wijn omstoot?

Het enige wat je moet doen als je vocht op de vloer krijgt, is rustig naar de keuken lopen en een doekje pakken. Doe vooral rustig aan, geen haast, want de Floer kan er tegen! De XL Hybride Houten vloeren met rechte planken zijn tot wel 24 uur lang waterbestendig. Dit komt door de speciale Aqua Seal coating – door deze coating is je houten vloer waterbestendig afgewerkt. Dit betekent ook dat je niet hoeft te aarzelen over het uit de kast halen van de dweil. Hybride Hout is eenvoudig in onderhoud, en met een paar simpele stappen heb jij je vloer weer een frisse en schone uitstraling gegeven!

Floer-Hybride-Hout-Visgraat-Wit-Eiken-sfeer-1-welke-walvisgraat-vloeren-zijn-er-alles-over
Floer Hybride Hout Visgraat – Wit Eiken

Kan ik mijn hybride Floer ook verlijmd leggen?

We hebben het al gehad over het zelf leggen van Hybride Hout, maar je kan deze vloeren ook verlijmd leggen. Beide opties bieden natuurlijk een uitstekend resultaat, maar denk even na over welke methode het beste bij jou past. Ben je van plan om nog een paar tiental jaren in je huis te blijven? Laat dan je Hybride vloer verlijmd installeren – direct gelijmd op de dekvloer/ondergrond. Het resultaat? Een super stevige verbinding die muurvast ligt en geen kant op kan!

Kan ik met hakken over de Floer lopen?

Ja, je kan zonder enige zorgen in hakken over je Hybride Houten vloer paraderen! De vloeren zijn extreem drukvast, met dank aan de sterke natuurlijke drager- en onderplaat. Deze platen zijn beide bewerkt met innovatief Wood Powder composiet, waardoor krassen en drukpunten geen ‘punt’ meer zijn! 😉

In welke houtsoorten en afwerkingen is Hybride Hout beschikbaar?

Momenteel hebben we alleen een eiken houtsoort binnen de collectie – en daar is een reden voor! Bij Floer zijn we ooit begonnen met het verkopen van traditioneel eiken parket. Daarnaast zijn massief eiken houten vloeren eigenlijk nooit uit de mode geweest: al sinds de 18e eeuw zijn deze vloeren enorm populair. Daarnaast is eikenhout verkrijgbaar in verschillende houtsorteringen, en dit is ook terug te zien binnen de collectie. In de Hybride Hout collectie zijn twee soorten vloeren verkrijgbaar, in een subtiele en een rustieke houtsortering. Zo is er voor ieder een perfecte Floer!


Landelijk rustiek, of modern subtiel? Hybride Hout is er voor elk interieur!


Kan ik Hybride Hout gewoon zagen, net zoals hout?

Ja! Je kan Hybride Hout gewoon zagen zoals je dat ook zou doen bij een houten balk of laminaat vloer. Gebruik hiervoor een scherpe decoupeerzaag of cirkelzaag, met deze gereedschappen gaat het het makkelijkst. Geen luxe gereedschap? Geen zorgen, ook met een ouderwetse handzaag kan je een Hybride Houten plank zagen.

Welke kleuren Hybride Houten vloeren zijn het populairst?

Bij Floer merken we dat de Hybride Houten vloeren in een natuurlijke eiken kleur het populairst zijn. Denk hierbij aan de kleuren Puur, Crème of Natuur. Natuurlijk is het visgraat patroon ook uiterst populair, en dat zien we ook terug! De Hybride Hout Visgraat vloeren zijn ook in dezelfde kleuren als de XL plank erg gewild. Ontdek nu zelf het prachtige Hybride Hout – Puur Eiken Visgraat!


Nu weet je alles over Hybride Hout! Al met al is de Hybride Hout collectie een revolutionaire reeks vloeren die verrijkt zijn met buitengewone en vernieuwende technologieën. De collectie biedt vloeren die niet alleen duurzaam en sterk zijn, maar ook nog eens elegant en stijlvol! Verlang je naar een Floer die de warmte en het charme van hout samenbrengt met de functionaliteit en duurzaamheid van laminaat en PVC vloeren? Dan zijn de Hybride Houten vloeren een perfecte keuze voor jou!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen